Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 43 894
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Някой ходил ли е по Коледа и Нова година в Болоня,Флоренция?Гледам,че по това време не е много популярна дестинация.Дали всичко работи-магазини,транспорт,заведения.Дали на 31ви ще има концерт на открито във Флоренция примерно.

# 706
Предни години редовно е имало концерти на 31-и на пиацале Микеланджело (откъдето са снимани тия красивите панорами към града) с гостуващи изпълнители, често известни. За тая година не знам.

Баш за Коледа и Нова година не съм била там, най-късно съм се връщала в София на 19 или 20 декември и най-рано съм ходила във Флоренция на 5 януари, така че не говоря от опит, но повечето неща със сигурност ще работят с изключение на баш 25.12 и 01.01.

Като време е каквото се случи. Преди три дни се прибрах оттам и си беше изненадващо студено, с един лек, но леден вятър. Помня и същите периоди от годината с по 15-17 градуса и как съм ходила по блуза.

# 707
  • Стара Загора
Здравейте , буквално съм в чуденка за едно бързо пътуване до Маранело в началото на февруари. Има удобен полет до Болоня на 31 януари, но в понеделник на трети февруари полета е в 6:20 сутринта. Целта на пътуването е музеят на Ферари, обиколка на пистата и хапване в Ristorante Montana. Така да се каже избягване за уикенда. Фенове сме на този спорт , но имам притеснения относно предвижването от летището до Маранело, метеорологичните условия. За  ранния полет ще се спи в хотел до летището в неделя вечер друг избор няма.  Бихте ли ми препоръчали евентуални трансфери, градски транспорт , дали има директно от летището автобус до Маранело , чудя се за кола под наем . Какви съвети бихте ми дали за тази дестинация, която отдавна оглеждаме, но все още не сме осъществили.

# 708
За обществен транспорт не мога да помогна, но не ми се вярва да има директен автобус от летище Болоня до Маранело, а пистата (ако за Имола говорите) е в срещуположната посока. Иначе знам, че има шатъл, който свързва музеите на Ферари в Модена (родната къща на Енцо) и в Маранело. Ние с кола го правихме това упражнение, спахме в малко градче, чудесно беше. Районът и кулинарно е много добре, а за архитектура - не пропускайте кратка спирка в Кастелветро.
Магистралите около и Болоня са много натоварени винаги, така че спане до летището последната вечер е добра идея.
Сняг, че и такъв, който да блокира пътища, не мисля, че ще има.

# 709
  • Стара Загора
За обществен транспорт не мога да помогна, но не ми се вярва да има директен автобус от летище Болоня до Маранело, а пистата (ако за Имола говорите) е в срещуположната посока. Иначе знам, че има шатъл, който свързва музеите на Ферари в Модена (родната къща на Енцо) и в Маранело. Ние с кола го правихме това упражнение, спахме в малко градче, чудесно беше. Районът и кулинарно е много добре, а за архитектура - не пропускайте кратка спирка в Кастелветро.
Магистралите около и Болоня са много натоварени винаги, така че спане до летището последната вечер е добра идея.
Сняг, че и такъв, който да блокира пътища, не мисля, че ще има.

За пистата Фиорано имам предвид . Винаги сме правили планове за маршрут с кола, но така няма да ни стигнат и 20 дни. Тази област има толкова места за обиколка.

# 710
Ясно.
Ама не съм сигурна как може да се изпълни без - може би има някакви организирани Ферари турове, които включват няколко обекта, но пак си представям да са от Модена или Маранело, не от Болоня.
В Маранело ви препоръчвам и фабриката, съвсем близо е до музея, на пешеходно разстояние.

# 711
Здравейте, ние от няколко години ходим в Болоня поне по веднъж месечно  именно заради автомобилите.
Голяма страст са ни на цялото семейство и никога няма да ни омръзнат. Правим си една обиколка на Ферари, Пагани и Ламборгини и сме спокойни до следващия месец. Simple Smile
 Спим в Болоня и от там си ходим до където сме решили.. :
В  хотел Холидей Ин, който е близо до панаира, но мн удобен за излизане от Болоня,стигане до летището (  на 15 мин макс е с кола)  ,както и до центъра- с градски транспорт. Пред хотела има спирка на автобус, който отива в центъра.
 Или в Nh Bologna De la Gare, който е в центъра ,точно срещу гарата,в началото на главната търговска улица . Зависи каква програма сме направили и с какво ще се придвижваме.
 Последните пъти спaхме  една вечер в центъра и останалите в Холидей Инн (  много прилични цени,а страхотно качество и обслужване) .
 В долината на моторите ходим на организиран Тур-  първият път го намерих случайно в Tripadivsor,  вече са изпитани и си ги използваме  редовно.
 Включва трансфер от хотела до Маранело,  билети skip the line за посещение на музея на Ферари, след това посещение на музея и фабриката на Ламборгини ,музея и фабриката на Пагани.,обяд в традиционен ресторант и връщане в хотела. (  По желание единия музей може да се замени с Дукати.
 Цената 390 евро на човек. Ако човек отиде сам му излиза по-евтино, но аз предпочитам комфортът и удобството.. Хората,които организират тура са прекрасни, говорят страхотен английски ( аз говоря италиански,де , но винаги има  други участници в тура, коио са англоговорящи,така че говорят на английски) , разказват мн  интересни неща за региона и за местата,край които се минава.
 В Маранело ви препоръчвам Планет кафе, което се намира в  Планет хотел, точно срещу отделът на F`1 на Ферари. Simple Smile  Правят страхотен аперол и всякакви супер вкусни неща за хапване.
 Ако решите да правите тест драйв- push start ,до музея на Ферари.  Последно беше 140 евро за 10 мин. Предлагат различни модели коли, но цените са +./- 10 евро.

Ако решите да си наемете кола-  пътувайте до Маранело по второстепенни пътища- много са и са много приятни за пътуване.

Автобус в интерес на истината никога не съм виждала друг,освен шатъла между музеите . Но все пак няма как да няма ... Simple Smile  
 Най-удобният вариант ми се струва с кола .
 Развълнувах се за вас  Grinning Толкова много обичам този район. Най-най-любимият ми италиански.
 А много често ходим и до Рим,Наполи, Амалфи , Бари...
 Но Болоня ми е най-,най- на сърце.  Сигурно в предишния си живот съм живяла там Grinning

# 712
Общо взето в тази част от Италия-Болоня,Флоренция е по старинно нали?Такива нови блокове и квартали няма нали?И забележителностите са главно галерии и музеи.Ботанически,зоологически няма.Четох за градини Боболи,но от отзивите разбрах,че е много голямо и неподдържано.
Аз харесвам повече палми,зеленина,но незнам дали има такъв район в Италия?
Но...ще видим и Тоскана.В коя част на Флоренция и Болоня е добре да се нощува.А в Пиза някой нощувал ли е?Монтекатини Терми също четох,че е хубаво.Незнам.
Най-вероятно ще кацнем в Болоня.Там 2дни.После към Флоренция-2дни.И в Пиза за 31-ви декември.Трябва да има май концерт на открито вечерта .Просто полета ще е от там на 01.01 от 13ч.

# 713
  • София
Преди години сме нощували в Пиза, но не знам дали мога да помогна с нещо. 😃

# 714
Общо взето в тази част от Италия-Болоня,Флоренция е по старинно нали?Такива нови блокове и квартали няма нали?И забележителностите са главно галерии и музеи.Ботанически,зоологически няма.Четох за градини Боболи,но от отзивите разбрах,че е много голямо и неподдържано.
Но...ще видим и Тоскана.В коя част на Флоренция и Болоня е добре да се нощува.А в Пиза някой нощувал ли е?Монтекатини Терми също четох,че е хубаво.Незнам.
Най-вероятно ще кацнем в Болоня.Там 2дни.После към Флоренция-2дни.И в Пиза за 31-ви декември.Трябва да има май концерт на открито вечерта .Просто полета ще е от там на 01.01 от 13ч.

Има и нови блокове и квартали  Simple Smile  Но като цяло,да,  основно града се състои от стари ,прекрасни,красиви сгради,
 Тоскана е прекрасна.Ако сте с кола -  настройте си gps  да ви покаже път без магистрали за да се насладите маскимално.
 Препоръчвам Сан Джиминяно и Сиена...  Много любими места. Лука също.
В Монтекатини съм била преди години- може би едно от малкото места в Италия ,които не ми харесват. Може би впечатлението ми е повлияно от кофти хотела, в който бяхме отседнали, но все пак  - нямам хубави спомени.

# 715
  • Стара Загора
Здравейте, ние от няколко години ходим в Болоня поне по веднъж месечно  именно заради автомобилите.
Голяма страст са ни на цялото семейство и никога няма да ни омръзнат. Правим си една обиколка на Ферари, Пагани и Ламборгини и сме спокойни до следващия месец. Simple Smile
 Спим в Болоня и от там си ходим до където сме решили.. :
В  хотел Холидей Ин, който е близо до панаира, но мн удобен за излизане от Болоня,стигане до летището (  на 15 мин макс е с кола)  ,както и до центъра- с градски транспорт. Пред хотела има спирка на автобус, който отива в центъра.
 Или в Nh Bologna De la Gare, който е в центъра ,точно срещу гарата,в началото на главната търговска улица . Зависи каква програма сме направили и с какво ще се придвижваме.
 Последните пъти спaхме  една вечер в центъра и останалите в Холидей Инн (  много прилични цени,а страхотно качество и обслужване) .
 В долината на моторите ходим на организиран Тур-  първият път го намерих случайно в Tripadivsor,  вече са изпитани и си ги използваме  редовно.
 Включва трансфер от хотела до Маранело,  билети skip the line за посещение на музея на Ферари, след това посещение на музея и фабриката на Ламборгини ,музея и фабриката на Пагани.,обяд в традиционен ресторант и връщане в хотела. (  По желание единия музей може да се замени с Дукати.
 Цената 390 евро на човек. Ако човек отиде сам му излиза по-евтино, но аз предпочитам комфортът и удобството.. Хората,които организират тура са прекрасни, говорят страхотен английски ( аз говоря италиански,де , но винаги има  други участници в тура, коио са англоговорящи,така че говорят на английски) , разказват мн  интересни неща за региона и за местата,край които се минава.
 В Маранело ви препоръчвам Планет кафе, което се намира в  Планет хотел, точно срещу отделът на F`1 на Ферари. Simple Smile  Правят страхотен аперол и всякакви супер вкусни неща за хапване.
 Ако решите да правите тест драйв- push start ,до музея на Ферари.  Последно беше 140 евро за 10 мин. Предлагат различни модели коли, но цените са +./- 10 евро.

Ако решите да си наемете кола-  пътувайте до Маранело по второстепенни пътища- много са и са много приятни за пътуване.

Автобус в интерес на истината никога не съм виждала друг,освен шатъла между музеите . Но все пак няма как да няма ... Simple Smile  
 Най-удобният вариант ми се струва с кола .
 Развълнувах се за вас  Grinning Толкова много обичам този район. Най-най-любимият ми италиански.
 А много често ходим и до Рим,Наполи, Амалфи , Бари...
 Но Болоня ми е най-,най- на сърце.  Сигурно в предишния си живот съм живяла там Grinning

Благодаря за споделеното! По принцип бяхме го предвидили за тази пролетна ваканция , всички автомобилни музеи , местни ресторанти, Имола, пистата Муджело, но спечели дестинацията Будапеща, Хунгароринг, Виена , РедБул Ринг.
Ще го мисля.

# 716
  • София
Здравейте , буквално съм в чуденка за едно бързо пътуване до Маранело в началото на февруари. Има удобен полет до Болоня на 31 януари, но в понеделник на трети февруари полета е в 6:20 сутринта. Целта на пътуването е музеят на Ферари, обиколка на пистата и хапване в Ristorante Montana. Така да се каже избягване за уикенда. Фенове сме на този спорт , но имам притеснения относно предвижването от летището до Маранело, метеорологичните условия. За  ранния полет ще се спи в хотел до летището в неделя вечер друг избор няма.  Бихте ли ми препоръчали евентуални трансфери, градски транспорт , дали има директно от летището автобус до Маранело , чудя се за кола под наем . Какви съвети бихте ми дали за тази дестинация, която отдавна оглеждаме, но все още не сме осъществили.

Ние направихме нещо подобно миналия ноември за един уикенд и също се върнахме с много ранен полет. Настанихме се в хотел до самото летище и взехме кола. Успяхме да отидем до музея на Ферари в Маранело + тур във фабриката и до пистата,  до музея в Модена, до Sant'Agata Bolognese и музея на Ламборгини (с тур на английски).
Бях направила резервация да видим и колекцията на Умберто Панини -  https://www.paninimotormuseum.it/index.php?lang=2 - но не успяхме да я видим тогава, защото щяхме да препускаме прекалено много. Така и така след няколко месеца пак щяхме да летим до Болоня - оставихме да я видим тогава. Сега в сайта виждам, че май са я преместили на друго място.
Само с кола беше възможно да направим такава обиколка за толкова кратко време.

# 717

Има и нови блокове и квартали  Simple Smile  Но като цяло,да,  основно града се състои от стари ,прекрасни,красиви сгради,
 Тоскана е прекрасна.Ако сте с кола -  настройте си gps  да ви покаже път без магистрали за да се насладите маскимално.
 Препоръчвам Сан Джиминяно и Сиена...  Много любими места. Лука също.
В Монтекатини съм била преди години- може би едно от малкото места в Италия ,които не ми харесват. Може би впечатлението ми е повлияно от кофти хотела, в който бяхме отседнали, но все пак  - нямам хубави спомени.
Да,може и тези градчета да посетим.За по 1ден с прихождане,без нощувки.Там май няма кой знае какво за гледане,просто разходки.Дано транспорта да е редовен.Без кола сме.
Че миналата година 3часа закъсня единия влак в Полиняно А Маре,Пулия.Едва се прибрахме в в полунощ в Бари.Беше пак по това време на годината.
Затов и се притеснявам за 1януари.Дали лесно се стига до летището в Пиза от централната част на града?

# 718
Някой би ли ми казал от летищата как става предвижването.От летище Болоня до центъра на града.Както и от летище Пиза до центъра й.
За Болоня четох,че имало Маркони експрес по около 13евро.Но след полунощ имало някакъв автобус по 4евро.Това до 5януари.Дали е вярно?Обаче за 1ви януари  от града до летището не ми ги дава тези автобуси.Възможно ли е да не работят тогава?
А такси как може да хванем,за да не ни излъжат с таксата?Трима човека сме.

# 719
  • София
От центъра на Пиза до летището сме ходили пеш- не повече от 30 мин. Ако не успеете да си намерите такси или влакчето  тип Маркони не работи, ще стигнете и пеш.

Общи условия

Активация на акаунт