Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 861
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 75
  • # супернатурална #
Това, че Елена е продуктово позиционирала в скута на Евгени съм го пропуснала. В такъв случай въпросът "намираш ли ме за секси" в ОНОВА боди също е опит за реклама? Като добавим и продуктово позиционирания нашийник ( СлаБе, благодаря), къде е всъщност истинската Елена?

Greatmess. Харесват, да. Непокорни и, представи си, с мнение.. Но не всички мъже, само силните. Жената да следва мъжа? Рили?  Не трябва ли да извървят пътя си заедно? И уважението да е взаимно?
Ще цитирам, за мен, може би, най-точната фраза, прочетена тук. Благодаря на написалия я, за съжаление не си спомням кой.
"Добра и послушна жена-нисък социален просперитет". Никой мъж, никое семейство не просперира, ако силата е концентритана само в ръцете на мъжа.
Ергени и Валерия са като водата и въздуха, и преносно и буквално. Абсолютно нищо общо нямат, нито като характер, нито като начин на изразяване, нито като манталитет, нито като възпитание. Тези двамата буквално говорят на различни езици и живеят на различни планети. Изобщо не са един за друг, дори външно изглеждат нелепо заедно. А нали знаете, най-добре пасващите си двойки, дори външно леко си приличат, най-често изглеждат като брат и сестра.
А относно това, че мъжете харесвали жени като Валерия, непокорни, с мнение и т.н. Това за някакви тийнове ли говорим? Всеки стабилен и нормален мъж, би искал до себе си разбрана жена, която да го уважава и следва, а не да си прави каквото иска, да му трови нервите, да мрънка и да поставя безумни условия. Най-малкото да може да се проведе някакъв разговор с нея. Евгени може да го привлича тази непокорност, но не защото иска бъдещата му съпруга да е такава, а защото на самият него му липсва това качество. И тази непокорност на Валерия в никакъв случай не е признак на особен характер, по-скоро на недораслост. Добре, че е каузата й, за да направи впечатление с нещо, за което я е грижа, иначе е тотално безлична.

# 76
Ергени и Валерия са като водата и въздуха, и преносно и буквално. Абсолютно нищо общо нямат, нито като характер, нито като начин на изразяване, нито като манталитет, нито като възпитание. Тези двамата буквално говорят на различни езици и живеят на различни планети. Изобщо не са един за друг, дори външно изглеждат нелепо заедно. А нали знаете, най-добре пасващите си двойки, дори външно леко си приличат, най-често изглеждат като брат и сестра.
А относно това, че мъжете харесвали жени като Валерия, непокорни, с мнение и т.н. Това за някакви тийнове ли говорим? Всеки стабилен и нормален мъж, би искал до себе си разбрана жена, която да го уважава и следва, а не да си прави каквото иска, да му трови нервите, да мрънка и да поставя безумни условия. Най-малкото да може да се проведе някакъв разговор с нея. Евгени може да го привлича тази непокорност, но не защото иска бъдещата му съпруга да е такава, а защото на самият него му липсва това качество. И тази непокорност на Валерия в никакъв случай не е признак на особен характер, по-скоро на недораслост. Добре, че е каузата й, за да направи впечатление с нещо, за което я е грижа, иначе е тотално безлична.
Кажи го това с покорната жена на баща ми! 😂😁😁 Над 30 години брак. Като стане дума, винаги споменава характера ѝ и че не си е търсил покорна жена. ❤️

# 77
  • София
Аз малко да се върна на предишната тема, че доста съм изпуснала.

За мен Елена не потърси комуникация, тя отгатна къде е "сбъркала" и влезе в оправдателен режим, като не остана доволна от собствените си (сменени няколко пъти) обяснения и тогава го удари на драматични признания.

Валерия може да не е топ оратор, но каза ключовите неща - че й е било супер неприятно, че за нея тази тема е супер болна и с нея компромис не би направила. Каква комуникация потърси Евгени? Разказа притча, която трябваше да илюстрира колко неправилна е перспективата на Валерия с цел да промени решението й. След това се продължи с натиск, въпреки че се видя, че това няма да се случи и колко й е неприятно. От тази ситуация изглежда, че за Евгени комуникацията е той да наложи своето мнение. На пейката изясняваше това, вместо да изясни какво прави темата толкова чувствителна за Валерия. Липсва му елементарен подход и емоционална интелигентност за да изисква комуникация и то по болни теми.

# 78
  • # супернатурална #
Пак да се върна, че запалих. Вие възпитавайте дъщерите си в покорстово. Нашата се е учила на ВЗАИМНО уважение, изразяване на мнение и "т.н". Синът ни, надявам се, ще търси и цени И това в жените. Под "учене" нямам предвид "земи тоя химикал и пиши", а като модел на поведение в семейството.

# 79

Госпожа, вие сте друго поколение и нямате нищо общо с тези малките 😂🤣😂🤣 Много хора заминават на изток да си търсят покорни жени, щот им писнало от  болен феминизъм. Сиреч традиционни патриахални ценности, еле пък ако имат пари тези мъже. Това също е много комичен аспект на това шоу у нас, дами свикнали да бъдат ухажвани изведнъж трябва да полагат усилия за мъж и те не знаят как. Изключително арогантни с фасони, баш както описахте Валерия. Капитонова спечели миналата година, понеже има такива умения. Имаше много голяма разлика между как тя се държеше и как другите се държат.

# 80
Това, че Елена е продуктово позиционирала в скута на Евгени съм го пропуснала. В такъв случай въпросът "намираш ли ме за секси" в ОНОВА боди също е опит за реклама? Като добавим и продуктово позиционирания нашийник ( СлаБе, благодаря), къде е всъщност истинската Елена?

Greatmess. Харесват, да. Непокорни и, представи си, с мнение.. Но не всички мъже, само силните. Жената да следва мъжа? Рили?  Не трябва ли да извървят пътя си заедно? И уважението да е взаимно?
Ще цитирам, за мен, може би, най-точната фраза, прочетена тук. Благодаря на написалия я, за съжаление не си спомням кой.
"Добра и послушна жена-нисък социален просперитет". Никой мъж, никое семейство не просперира, ако силата е концентритана само в ръцете на мъжа.
Всъщност е точно обратното. Всички "успяли" мъже, са точно с такива съпруги. Някои ги наричат съпруги- трифеи.
Елена обаче не такава, каквато я описвате. Тя е жена с мнение, но и умееща да уважава другия.

# 81
  • София
В анкетата гласувах - нито единия от двамата. В първия сезон имахме скучен статист, който гледаше да избута докрай за да си вземе хонорара. Във втория имаме гадняр, на когото му липсва елементарна емоционална интелигентност и го интересува единствено на него да му е добре.

# 82
Ама защо изведнъж покорството се превърна в някаква ценност?! Моят мъж, като започнахме да излизаме, много ме слушаше, но полека-лека си показа силния характер. Аз също имам силен характер и определено с времето още повече го харесах. Никога не бих му признала, че, когато не ме послуша за нещо, хем му се дразня, хем му се радвам. 🥰

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 10:03 от Alucard

# 83
  • # супернатурална #
Господине, Вие, виждам, сте млад, но това не пречи да сте объркали века и/или континента. Изтокът Ви зове. Само че, там трябва само и единствено Вие да носите товара на финансовото подсигуряване.
albaa, правите ли разлика между "финансов" и "социален" просперитет? Вероятно да, но подсъзнателно. Все пак "успели" е в кавички Wink
За Елена не знам, но в героинята на Елена жена, изразяваща и отстояваща  мнение пред мъж не видях. Раболепието не е уважение.

# 84
Защо пък решихте, че Елена е покорна??? Само заради колието, което сложи, след като й скараха. И кои точно принципи си потъпка Елена, защото го е послушала да сложи колието? Това е нелепо, че й сложихте такъв етикет, заради колието. Хайде да не забравяме, кой първи му държа сметка за връщането на Айлин. Как Валерия не смееше копче да му каже, йамо ли да го попита, защо.

# 85
Може би проблемът не е в Елена, а в Евгени. Заради него изглежда унизена и смачкана, до един силен мъж, който би й вдъхнал увереност в чувствата и тя ще изглежда по-спокойна. Да го следва и уважава не винаги се припокриват, все пак и тя има мечти и е отделна личност. Проблемът е в Евгени и неговото възпитание основно.

# 86
Господине, Вие, виждам, сте млад, но това не пречи да сте объркали века и/или континента. Изтокът Ви зове. Само че, там трябва само и единствено Вие да носите товара на финансовото подсигуряване.

Та те много от тия тука са същите, само дето ще ми се правят на интересни нонстоп 😂🤣😂🤣 това е голата истина за света, в който живеем сега. Всички си търсят мъже с някви пари, не само много красивите, но същевременно говорят за независимост. Като си независима, кво те интересува дали мъжа взима много пари? От една страна има повече натиск за мъжа да, от друга страна по - покорните жени не ламтят за неща, като тези на запад. Кафета, клубчета, ресторантчета подаръчета, лято на почивка, зима на почивка. Ако може и тук там некое пътуване през другото време, да чака мъжа да има свободен апартамент готов тя да се нанесе. 😂😂😂😂 Такиа ми ти работи. В Азия това буквално го има в Южна Корея, Сингапур. Не можеш да се ожениш ако нямаш твое жилище.

# 87
Последно, интелигентните жени, слушат ли мъжете си или вървят достойно до тях? Simple Smile
Понеже, няма как да чуваш някой, когато те натиря да вървиш след него и въртиш покорно опашка.
Има протоворечие в това да искаш жена, която ти е на нивото, но и да изключваш всеки индивидуализъм и достойнство в нея, свеждайки я само до придатък.
По "логиката" на тези, които виждат в интелигентната Елена най-правилния спътник на Ергени, тя трябва да е послушна (да не използваме покорна) и едновременно с това да е успешна като независима и силна жена.
Да, силните и уверените не се боят от конкуренция, напротив, тя ги мотивира и вдъхновява, а измислените герои се опитват да омаловажат всеки опит да им се напомни за собствената им слабост.

С този манталитет не е чудно, че новините са пълни със случаи на насилия срещу жените. А от екрана в XXI-и век не очаквам да ми дават за пример псевдоинтелектуалки, които и за това са "псевдо", защото не са разбрали нищо от това, което са дочули и прочели в някое от поредното еднодневно лайфстайл издание.

# 88
  • софия
А истината е, че всичко е в дозата за пореден път. В една връзка, извън първоначалната химия най-важна е комуникацията и компромисите. И от двете страни. И пълното покорство и войнстващия феминизъм не са добри предпоставки за добро съжителство. Освен, ако двойката не се състои от краен мазохист и садист.
 Да държиш на всяка цена да остояваш всяка своя мисъл не мисля, че е най-добрия подход. Понякога, колкото и невероятно да звучи, това,  което ние мислим за правилно не е меродавно. За съжаление или пък не за Генчо наш ще трябва жена, която да го следва. Буквално и преносно. Заради спецификата на работата му и за това, че има статут на известен музикант със световна  кариера. ( така ни беше представен). Ако пък тя е по успялата,  тогава той ще е следващият. Без компромиси няма как да им се получи. Другият вариант е, да се виждат 3 пъти в годината, тъкмо няма да си омръзнат. 😀

# 89
Какво те интересува мъжът колко изкарва? Жената сама ли ще издържа семейството и децата, докато той лежи на дивана и няма никакви амбиции? Леле какво богатство да ходиш на почивка лятото, 😂 че и зимата. Ресторант, сакън! Дано да живееш в провинцията в някое забравено от Бога село. Нищо му няма на патриархарния ред, проблемът е в мъжете, които искат жената да върши и мъжката и женската работа, да изкарва повече пари, тя да осигури дом, да роди деца и да ги възпита, да отглежда мъжа като дете и да изкарва повече пари от него. Така винаги може да каже ама то вече сме равни, но на практика е не съвсем. Като те слушам надали можеш да осигуриш жена от Изтока и да водиш семейство, nightwolf.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 09:44 от T.Valcheva

Общи условия

Активация на акаунт