Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 824
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 120
  • софия
DelRey995, същият въпрос зададох в миналата тема. Без да правя определения за участничките. Отговор не получих. Само ми обясниха, че се опитвам да манипулирам. Аз наистина нямам обяснение защо не се възхищават и радват на  хубавите качества на Вал, а задължително за да изпъкне тя се налага да се обяснява другите какви били лоши. Ще се радвам, ако някой този път разгадае мистерията.

# 121

Ъ...а вие какво направихте току що . Май нещо в което обвинявате всички други. Странно е как човек не се усеща
[/quote]
“Ъ”, къде натъртих за фаворитката си? Изтъквам мнението си за Валерия, както вие правите за другите? Слава Богу, не го правя на гърба на другите участници. За съжаление останаха шепа потребители, които крайно си повтарят едно и също и най-вече свързано с Валерия. Дори защитниците на Елена се отказаха да си хабят думите и смятам, че трябва да спра и аз да се надявам на повече обективност тук, а не само “гащи, баници и диаманти”
[/quote]

Разликата е , че коментираме единствено противоречието на Елена с това което има претенции да е - По-умна и по-възвишена от другите участнички. И изтъкваме аргументи с които показваме, че не е. Тя се сравнява с другите и има претенции , за това и ги оборваме. А не просто да лепим етикети. Къде се аргументирахте защо сичтате Валерия за скучна , надута и неграмотна. Ето това не разбирам в един спор.

# 122
Нямам нерви да ви чета. Мярнах няколко коментара. Кое ми забранява да критикувам участнички?! Особено пък Елена, която не харесвам далеч повече отколкото харесвам Валерия. И даже малко се въздържах заради пламенната защита, която получи в темата - стана ми кофти, че някои потребители толкова много се разстройват.

За Света Елена се изписаха едни хвалебствени чаршафи в предната тема. Можете да се върнете и да ги прочетете. Wink

# 123
Хайде тогава и аз да изтъкна мнението си за Елена, без да натъртвам за фаворитката си Joy Всъщност донякъде симпатизирах на Виктория, беше много позитивна.
Та за Елена. Усещането ми за нея е едно такова лепкаво,  сервилно. Не знаела името на баща му, ау голям гаф според нея, тръгна да му се обяснява раболепно. Интересно той знае ли имената на родителите на момичетата.
Тази лепкавост се подсилва и от натрапването й там, където не й е работата.
Ама защо се вълнувате и говорите след целувки, защо сте приятелки, защо не водите дълбоки разговори, защо не ревнувате, защо, Валерия, не страдаш, че не знаеш имената на родителите му, защо, Виктория, си се развълнувала, при положение че вече е нацелувал други, защо това, защо онова, бляк.
Ако това е сценарий, съм ок. Ако е такава в реалния живот, жалко.

# 124
Аааааа, и за Многострадална Валерия се пишат хваления в несвяст. Бая клавиатури се изтъркаха- до степен темата да стане нечетима.Simple Smile
Ама нищо, де! Не остана….. до 18.05. ще трябва да се изтърпи.
Не виждам проблем някой да си пише предпочитанията. Показва ми друга гледна точка, а ако реша, мога да я опонирам или не. Какъв е проблемът, че някой не споделя Вашето мнение?!

# 125
Хайде тогава и аз да изтъкна мнението си за Елена, без да натъртвам за фаворитката си Joy Всъщност донякъде симпатизирах на Виктория, беше много позитивна.
Та за Елена. Усещането ми за нея е едно такова лепкаво,  сервилно. Не знаела името на баща му, ау голям гаф според нея, тръгна да му се обяснява раболепно. Интересно той знае ли имената на родителите на момичетата.
Тази лепкавост се подсилва и от натрапването й там, където не й е работата.
Ама защо се вълнувате и говорите след целувки, защо сте приятелки, защо не водите дълбоки разговори, защо не ревнувате, защо, Валерия, не страдаш, че не знаеш имената на родителите му, защо, Виктория, си се развълнувала, при положение че вече е нацелувал други, защо това, защо онова, бляк.
Ако това е сценарий, съм ок. Ако е такава в реалния живот, жалко.
Да, точно. Това постоянно намилане аз не бих го изтраяла, за мъж не знам.
Намираш ли ме за секси? Намираш ли ме за конкуренция? Намираш ли ме за интелигентна? Намираш ли ме за спонтанна? 24/7 трябва валидация и разчепкване на всяко нещо - какво знаеш, какво си чел, какво не си чел, защо ревеш, защо не ревеш, защо се целуваш, защо не си в клуба на нацелуваните, защо обичаш кучета, ама повече ли ги обичаш от хората, ама ти ако не драматизираш и не се филмираш нямаш чувства, ама месо пипаш ли, гледаш ли, миришеш ли, веган ли трябва да е или вегетарианец, ама баницата ти хубава ли е (е не по-хубава от моята)... Аз лично бих подивяла от такова кречетало пък, ако ще да е най-най-най-възвишеното.
Аз мисля, че нормален човек се усеща кога е време да млъкне.

# 126
  • софия
Аз нямам нищо против да се критикува, която и да е. Въпросът ми беше "защо, когато Валерия трябва да изпъкне с някакви качества се налага винаги това да бъде чрез принизяване на някой друг от участниците. "
 И сега не видях някой да обясни положителните и черти. 😀 Всичко скочи да обяснява Ети каква е лошотия.
 И още нещо ми се върти в главата. Повечето, които сме тийм Елена изобщо не я смятаме за светица или някаква възвишена интелектуалка и продължавам да недоумявам защо се скача да се оборва нещо, което никой не е изтъкнал за неин плюс. Жената има своите кривини,  недомислия, прави грешка след грешка, после някакъв ход, който ме кара да се усмихна. Нормална обща култура, даже не мога да кажа над средната. И така, съвсем обикновен човек със своите плюсове и минуси.

# 127
  • София
Аааааа, и за Многострадална Валерия се пишат хваления в несвяст. Бая клавиатури се изтъркаха- до степен темата да стане нечетима.Simple Smile
Ама нищо, де! Не остана….. до 18.05. ще трябва да се изтърпи.
Не виждам проблем някой да си пише предпочитанията. Показва ми друга гледна точка, а ако реша, мога да я опонирам или не. Какъв е проблемът, че някой не споделя Вашето мнение?!

Че кой Ви е спрял? Пишете си.
Проблемът на тези, които спряха да пишат тук си е лично техен, нали така? Simple Smile
На мен ми омръзна да чета и да опонирам на едни и същи тези и спрях.

# 128
Валерия от първата среща започна с условията, но усети, че прекалява и се ограничи. Интересно ми е, някой сеща ли се едно изискване, което Елена да има към Евгени?
"Искам да ме желаеш цялата..."
Свободата е тази, която прави животът на двама души интересен. Признаваш ли свободата на личността на партньора ти, няма да правиш опити да го подчиняваш и моделираш. А непокорството в характерите, прави съжителството да не е скучно дори и да е дългосрочно.
Ако се полагаш пред отсрещната страна и постоянно угодничиш, за да си "удобен", накрая получаваш безразличие.

# 129
...
За мен точно при водеща роля на мъжа в една връзка, има най-голям баланс и двамата партньори се чувстват най-добре. Така и жената се чувства по-уязвима, по-нежна и бих казала просто повече жена. Разбира се, всяка жена има различни предпочитания. Някои жени вероятно искат да са доминиращи, друг е въпросът след това колко уважение имат към партньора.

В днешно време все още е добре  жената да има някакво уважение ( в смисъл на възхищение) към партньора. Нали постепенно вървим към матриархат – евентуално след някое и друго столетие Simple Smile.
Всеобщо признато правило е мъжът да е по-интелигентен от жената в една двойка. Но, това не означава партньорката да е на порядъци по-тъпа.
Валерия няма общата култура на Елена, но за сметка на това е здраво стъпила на земята, което по чисто цивилизационните критерии е достатъчно интелигентна.

Елена от друга страна много иска да се заяви като интелигентна жена, но не разбира, че тази работа не става чрез предварително начертани планове, цитирайки чужди мисли. Признавам, че и за това се изисква някаква
интелигентност – да осъзнаеш, че като наизустиш множество чужди мисли и ги цитираш в произволен ред масата от познатите ти ще ги приема за твои, а тези които подозират, че авторството не е твое ще те признаят за нахалството.
Проблемът ѝ е (и този на продуцентите), че подценява българските зрители.
Конкретен пример: На въпроса на Евгени какъв е ключът на техните взимоотношения тя даде накъсо. Преполага се, че е наясно с различните философии. Защо не измъдри нещо по темата?

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 18:14 от LadyCharming

# 130
  • # супернатурална #
DelRey995, същият въпрос зададох в миналата тема. Без да правя определения за участничките. Отговор не получих. Само ми обясниха, че се опитвам да манипулирам. Аз наистина нямам обяснение защо не се възхищават и радват на  хубавите качества на Вал, а задължително за да изпъкне тя се налага да се обяснява другите какви били лоши. Ще се радвам, ако някой този път разгадае мистерията.

СлаБе, нека аз, нека аз! Повечето положителни неща, които прочетох за Виктория и Поли (да не кажа единствените) са от фен клуба на Валерия. Това, че изпъкват (за някои) положителните качества на Валерия, ОСОБЕНО на фона на отрицатателните черти на Елена, няма как да не бъде отразено. А и продукцията ни наложи, или самите те двете се наложиха, като главни действащи лица.
На няколко пъти ми прави впечатление,( СлаБе, не към теб, да не стане объркване) че се изискеа обясмение кой за какво/коя героиня пише. По темата ли е -по темата? Има ли обиди и кеалификациии -'няма. Ако имате агументи, изнесете ги, ще се радвам да прочета. Но това рязмахваме на пръст вместо архументиране ми прилича на безсилие и опит за модериране в темата.

# 131
Харесвам във Валерия, че е лоялна, държи на приятелите си, чувствителна е, не само обича животните (нещо, което всеки втори би казал), но и реално се е ангажирала включително финансово да им помага. Харесва ми, че си държи на мнението и не би легнала като килим пред мъж само, за да е с нея. Допада ми, че си има самочувствие и смятам, че хората с добро такова генерално са по-приятна компания, защото имат по-малко комплекси и по-малко стимул да ги избиват върху околните. НЕ ми харесва, че не е достатъчно овладяна и макар че има какво да каже, то се губи в крякане като се вбеси.
Това не е в сравнение с Елена, но съм убедена, че след малко ще се включи някой да каже, че е Ода за Валерия. Grinning Ни така, ни иначе. Де да ми плащаха, ех, с моето количество мнения в тоя форум, щях да пиша сега от верандата на лятната ми вила с гледка към Скалистите планини. Grinning

# 132
В миналата тема се опитах индиректно да защитя Виктория, която според мен беше несправедливо таргетирана. А ме беше подразнила в последните няколко епизода. Общо взето малко от останалите моми съм критикувала. Предимно Елена, но тя е главна героиня, има най-много екранно време и има какво да се обсъжда при нея.

# 133
  • София
Валерия и Елена са постоянно противопоставени в предаването, нормално е да ги сравнявяваме и тук. Наскоро се пишеше как Валерия била безгрешна за феновете си, сега пък се оказа, че само с хейт по Елена изпъквала. Аз доста пъти забелязвам как на критика към Елена се отговаря с нападки към Валерия. Както и че се напада всяко момиче, което застраши победата й. Май има доста избирателно зрение тук. И кога ще се спре с модерирането на темата? На мен вече ми идва да рипортвам и даже май ще започна.

# 134
  • Sofia
Лично аз нямам против спора, в него се ражда истината. Далеч съм от мисълта, че моето мнение е най-меродавно, напротив, но си е мое на базата на личното ми светоусещане, принципи и възприятия на случващото се. Даже ми е интересно да чета аргументите на тези, които подкрепят Елена. Това е друга гледна точка, може и аз да не съм видяла нещо, или да не съм прочела правилно събитията. Това, което не ми харесва е, че вместо аргументи, се докладват и трият мненията на инакомислещите.

Общи условия

Активация на акаунт