Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 223
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 815
  • Разпиляна във въображението
Да, с много филтри. Като дъщеря си на снимки.

# 1 816
  • София
Мнението ми за майката на Елена изобщо не се основава на външния ѝ вид, макар че - няма да си кривя душата - не ми допада видяното. Но даже и да беше най- миловидната дама, пак щях да мисля същото. Елена добре го е описала в публикацията със снимката по комбинезон. Тя е простила, защото иска да има майка. Но на мен не ми е никаква и с удоволствие си запазвам мнението за жена, зарязала 12-год.си дъщеря в "търсене на по-добър живот".

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 17:34 от лято!

# 1 817
  • София
Снощи хубав и позитивен епизод. Ще бъда кратък.

Играта на булките си е за ИВ, трябва си яко кардио, хихи. 😁 Колко спринта направиха момите?
Поли беше много забавна. Комедията си е за нея.

Обета на Елена беше много силен и докосващ. Който си го може си го може! Поли си се изложи, сори, ама... Толкова пък не можа да измисли нещо. Евгени пък взе, че изведнъж се присети за писмата на Щерева (нали никой не вярва, че тези излияния са на Валерия?). Браво Щерева и теб те оцениха малко преди финала на сезона! Bowtie

Последния коктейл за сезона мина добре. Момите се държаха на ниво една спрямо друга, нямаше ги простотиите от сезон 1, но то и нивото на момите този сезон е много по-високо според мен. Както и сезона е много по-добър.

Валерия и Елена непрекъснато си менкат палмата на първенството според сценария и монтажа. Сега наред е Валерия. След снощния епизод, Валерия за втори път е едни гърди напред от видяното на малкия екран. Предния път бе прословутата сцена ала Пепеляшка, която за мен обърна сезона и ми секна искрените вярвания, че Елена ще спечели въпреки уинърския си едит. Но както се казва надеждата умира последна. Ще видим...
Евгени е много слаб персонаж и много разочароващ ерген, но като актьор добре завъртя сезона.
Само че и той и Валерия са второстепенните герои в сезона на Елена! 🙂

# 1 818
Е Елена ако наистина има претенции за автор, трябва да понаучи малко граматика и правопис. За автори, редактори, журналисти и подобни е просто задължително, не можеш да кажеш "е, то кой не прави грешки'.

# 1 819
Мнението ми за майката на Елена изобщо не се основава на външния ѝ вид, макар че - няма да си кривя душата - не ми допада видяното. Но даже и да беше най- миловидната дама, пак щях да мисля същото. Елена добре го въ описала в публикацията със снимката по комбинезон. Тя е простила, защото иска да има майка. Но на мен не ми е никаква и с удоволствие си запазвам мнението за жена, зарязала 12-год.си дъщеря в "търсене на по-добър живот".
Ето какво е написала Елена за майка си в пост към снимките:

"Първият текст, който някога написах за Fragmeant беше за нея. Реших да не го публикувам до днес:
Доживотна присъда на времето

Нямаме право да съдим никого.
Най-вече родителите си. Не спирам да го повтарям всеки път, в който разстоянието отново ми напомня за себе си. Времето, което безпощадно премина. В което усещането от физическо присъствие на майка в живота ми, се оталожи като ценен парфюм. Минаха почти две десетилетия, но продължавам да се уча на прошка. Че избра да остане там. В чужбина. Далече от мен.

На девет години “Чужбина” имаше почти митологично въздействие върху въображението.
Сега носи белега на времето. Обезчестил се е този мит за мен, бих го удавила в реката.

“Времето е като река” казал мъдро Марк Аврелий, значи и във време бих го удавила този мит…

Понякога неволно давам глас на негодуванието си. Защото майка ми остарява без да съм я познавала като млада. Без да ме е съветвала по щекотливите теми на подрстването, без да ни е разделяла смъртта. Просто този нейн избор.

Понякога негодуванието прераства в смут и дори кратък момент на ненавист: в тези умопомрачителни секунди си спомням колко много я обичам. Моята майка, чието мляко никога не съм сукала, жената, за която се разказва в семейните митове.

За нейната смелост и решимост и да, за щедрата й доза лудост. Познавам я от Skype, WhatsApp, Viber и редките срещи на живо. Някак си, за малкото време заедно, тя е успяла да ме научи да изразявам любовта си с жестове. И в тези моментни срещи толкова ми се иска да я погаля.

Наблюдавам ръката си, която сякаш сама се спира. Като в решителния момент на скок във водата отвисоко… колената те предават и умекват издайнически. Така е и с моята ръка, която иска да е нежна и да покаже интимност и принадлежност към собствената ми майка. Тя, която се смалява с времето, но не по дух и воля. Това го знам от честите ни разговори в WhatsApp. Само на ръст е дребна тя, ето, вече я виждам до раменете ми, а аз самата не съм висока. На ръст-не,но по воля- другояче. Волята, калявала се във водите на живота. Този, който живях без нейното присъствие до себе си.

Ако можех, щях да дам доживотна присъда. На времето. Заради неговата безпощадност."

# 1 820
  • София
Последни плюсове и минуси и финални прогнози!

++
Елена

Каквото и да стане - тя спечели най-много.
След години ще се помни само тя. Толкова се изписа за нея, че имам чувството, че 2 сезона само нея съм гледал... И не си спомням някога в което и да е риалити предаване да съм гледал толкова много синхрони от даден човек, колкото от нея. Но оставете синхроните, 90% от разговорите бяха инициирани от нея.
Буквално им изнесе сезона. Дано не я сринат и дано не се подиграят с нея както сториха с Юлиян, Ваня, Фифо и Гого!

+
Мика

-
Валерия

Минуса за Валерия е защото инстинкта ми казва, че е човек на продукцията. Прилича си само по едно нещо с Капитонова. Че стои на дивана и се озърта и винаги тя е избирана и всичко и е простено...
Инстинкта ми много рядко ме е лъгал през годините.

Временно класиране в прогнозите ми срещу Неделчо и Туджаров преди последната седмица:

1. Аз: 9 точки
1. Неделчо: 9 точки
3. Туджаров: 7 точки

Моите финални прогнози

Микаела ще е трета!
Валерия ще спечели финала срещу Елена. Давам обратната прогноза на това което искам да се случи, защото съм убеден, че Неделчо и Туджаров ще стрелят с Валерия и не искам да губя точно на финала.
А ако пък вземе, че спечели Елена ще съм двойно по-щастлив.
Уин-Уин позиция се казва на това! 😈

Три булки - един пръстен ще ги владее! 😀😉

# 1 821
Да, майката е другата и е много симпатична. На Валерия майката е най-красивата и симпатичната. А мъжът, който говори с Евгени кой е? Баща му? Изключително добре изглежда уау..... не мога да повярвам, че този смотльо му е син.

# 1 822
Майката на Валерия е с роклята на цветя на снимката. Ето я и тук.
https://www.facebook.com/thegirlwiththestrays/videos/2348929301918376

# 1 823
Дяволо, аз съм от тези, които мислят, че Валерия си пише писмата сама, а според мен Елена е човек на продукцията.

# 1 824
Най-красива от тези, които показахте е майката на Мика. То и Мика е най-красива там.

# 1 825
Според мен тази на Валерия е най-симпатична. След това на Мика и накрая на Елена. Но това по външност, фигура.

# 1 826
  • Някъде там...
Ох, ама вярно все едно гледаме различни предавания. Simple Smile Колкото хора, толкова и версии.
Аз засега продължавам да поддържам мнение, че Елена печели, макар че и мен успяха да разколебаят. Доколкото разбирам от всичко написано, явно някакви сигурни спойлери са излезли за Валерия, за да са толкова убедени всички в нейната победа... Или да стане някакъв невероятен обрат в последния момент.

И аз като Илит ще кажа, че темата ми е неуютна в момента и ме напряга на моменти.

СлаБе, чудех се защо си ми толкова симпатична, па то било по козешки. Heart

# 1 827
Елена хубаво ни изманипулира пак 10 хода напред, първо разнесе майчината си драма, после покани въпросната злодеида на финала и ето в последните дни от цирка пак Ленка в устите, тоя път в ролята на жертва. Няма проблем, те затова са майките, да поемат на децата си прищевките, глезотиите и да помагат.
Иначе мамчето ми е симпатична външно, има някаква остър чар а ла Орнела Мути. Елена пък е друг тип чаровна красавица. С меки черти, прилики не откривам.
Апелирам да сме по-полека с mom judging-a, защото определено не знаем цялата история с отсъствието на тая жена. И няма какво да я ровим, минала давност Simple Smile
Абе, чудя се последните 2-3 дни, къде се губи nolii. Баш в най-напрегнатия момент да не кажи някоя блага дума за Елена.

# 1 828
Не ми е важна анкетата Simple Smile И тук предлагах същата с предположението, че Елена ще спечели, разгромяващо /аз даже щях да пусна глас за нея/ Simple Smile 

Но това си е наше мнение, ние няма да живеем с Валерия, или с Елена, или Мика. Важното е Евгени коя ще избере.

# 1 829
Дяволо, аз съм от тези, които мислят, че Валерия си пише писмата сама, а според мен Елена е човек на продукцията.
Има повече доказателства да се твърди именно това. Wink Но щом пък като интуицията подсказва, тогава... 😂

Общи условия

Активация на акаунт