Базедова болест

• 267 285
  • 851
  •   1
Отговори
# 75
искам да ви питам получавали ли сте мускулни крампи и това част от неприятната част на базедовата болест ли е или липсата на калций и магнезий няма нищо общо с нея?

# 76
Здравейте! Миналата година ми се наложи да вляза за малко в болница- в Имунология-та в гр.Плевен. Бях за малко в една стая с момиче(докато и влеят имуновенина), болно от базедова болест - оплака се, че от няколко години ту е с хипер, ту с хипо функция на щитовидната жлеза била е на хап4хапчета не зная то4но какви.Тогава бе6е запо4нала ле4ение с  имуновенин и бе6е мн доволна - без лекарства изследванията и били в норма. А специално за имуновенина съм чувала мн хубави не6та-лекуват се (доколкото е възможно) тежки автоимунни заболявания. Едно от момичетата беше попитало за Тянши аз съм пила и съм мн. доволна(имам си други здравсловни проблеми) и изследванията ми бяха доста добри (след курса). Успе6но ле4ение на всички.

# 77
  • Някъде там...
Момичета, аз от днес съм на лечение Метизол 3х2, Вит Е.... Ама казаха на 10 дни да си следя белите телца, че от метизола падали много newsm78.
Ох.. аз от този Метизол направих алергия...обринах се и ми го смениха с Пропицил.

И аз бях така от тоя метизол. Обринах се цялата и минах на пропицил и докрая на лечението си бях на негоистранични реакции съм нямала. Иначе на метизола това му е страничната реакция-обриви, падане на левкоцитите и т.н, пише го в листовката. При мен беше само обрив. Иначе всяка седмица ми бодяха пръстчето Sick за тея левкоците да гледат дали са в норма от пиенето на метизола. Направо който е на метизол да го сменя с пропицил. Тва е мойто мнение.

# 78
А бе и аз пъпчасвам често ама чак целия да съм се обринал как ви се изразява алергията точно по цялото тяло ли да знам ако има признаци да предприемам мерки   А и да ви питам колко ви идва Пропицила аз знам че е доста скъп

# 79
А бе и аз пъпчасвам често ама чак целия да съм се обринал как ви се изразява алергията точно по цялото тяло ли да знам ако има признаци да предприемам мерки   А и да ви питам колко ви идва Пропицила аз знам че е доста скъп
Аз се обривах по краката и ръцете...много неприятно  Crossing Arms

# 80
никой не ми отговори за мускулните крампи, но за обривите и аз получих ама мина и честно казано не съм сигурна дали е от това; вчера говорих с лекарката си за старнните страхове, които имам, тя каза че е нормално и характерно за болестта и ми предписа деанксит, днеска го пих не бих казала че има някакъв ефект, а гърча, който получих/крампата на мускулите на ръцете беше в автобуса и оттогава ме е страх да пътувам сама, беше доста стресиращо; ако някой има подобни проблеми нека сподели и да каже как се справя с тях. аз лично съм на тирозол

# 81
  • София
Здравейте пак. Да не мислите, че ми се е разминала алергията от Метизол-а. Нееее. При мен се изрази като уртикария, спрях го и с Ериус се оправих за 2-3 дни. В сряда съм на преглед, дотогава без лек-ва. Ама си правих наново хормони и .... са по-зле, отколкото, когато не пиех лек-ва. Луда работа ooooh!.
mirenka_bike , много гадно това. На мен не ми се е случвало, но пък много ме болят мускулите, особено на ръцете и кокалите така.
Добре де, на мен като TSH ми е 0.0000, не трябва ли да ми дадат нещо?

# 82
Здравейте пак. Да не мислите, че ми се е разминала алергията от Метизол-а. Нееее. При мен се изрази като уртикария, спрях го и с Ериус се оправих за 2-3 дни. В сряда съм на преглед, дотогава без лек-ва. Ама си правих наново хормони и .... са по-зле, отколкото, когато не пиех лек-ва. Луда работа ooooh!.

На мен веднага ми изписаха порпицил след алергията която направих.
На теб не ти ли смениха хапчетата Thinking

# 83
  • Някъде там...
mirenka_bike , много гадно това. На мен не ми се е случвало, но пък много ме болят мускулите, особено на ръцете и кокалите така.
Добре де, на мен като TSH ми е 0.0000, не трябва ли да ми дадат нещо?

Направо почвай пропицила.  Peace

А и да ви питам колко ви идва Пропицила аз знам че е доста скъп
Ми Пропицила сега незнам точно колко е, но преди 3-4 год. беше 30 лв, но пък са 100 хапчета.

# 84
  • София
Вчера бях на док. Изписа ми пропицил, 2*1, след 5 дни, ако не се изрина - 3*1. Не знам каква цена е. Лошото е, че той каза, че май не ми действали лек-вата и може би ще се наложи операция. Хормоните този месец са по-зле, отколкото като бях без лек-ва. ooooh!

# 85
Вчера бях на док. Изписа ми пропицил, 2*1, след 5 дни, ако не се изрина - 3*1. Не знам каква цена е. Лошото е, че той каза, че май не ми действали лек-вата и може би ще се наложи операция. Хормоните този месец са по-зле, отколкото като бях без лек-ва. ooooh!
Около 17 лева с отстъпката ако се възползваш от здравната каса.
А иначе на свободно е около 25 лева.
Бетаблокери приемаш ли?

# 86
Вчера бях на док. Изписа ми пропицил, 2*1, след 5 дни, ако не се изрина - 3*1.

Пропицила е едно от най-ефикасните лекарства за лечение на Базедова болест.

# 87
  • София
Бетаблокери приемаш ли?

Вземам Атенолол.
А за през касата кой трябва да ми го изпише? Личният ли?

# 88
Бетаблокери приемаш ли?

Вземам Атенолол.
А за през касата кой трябва да ми го изпише? Личният ли?
Дозата я определя ендокринолога .Дава ти амбул. лист и ти с него отиваш при личния и той ти изписва лекарствата в рецептурната книжка.

# 89
  • Някъде там...

А ти отколко време ги пиеш тези лекарства??? Та чак ти казал , че не ти действали Thinking То да не мислиш, че веднага се оправят хормоните след 1 месец? То ако ставаше така нямаше да се лекуваме по 2 години. При мен резултат имаше чак след 1 год., да не е и повече, вече не помна. Трябваше да ти изпише и по-висока доза според мене. При мене ТСХ беше 0.01 и пиех 3х2-15 дни, след това 2х2, после 3х1,2х1,1х1 и т.н почти 1 година не влизаха в норма хормоните.

И наистина пропицила е най-хубавото лекарство за Базедова болест. Няма да сеизринеш спокойно Peace

Общи условия

Активация на акаунт