Любители на котки - Тема 183

• 30 439
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
  • Rock & Roll feeling ...
Летящ Кактус, нека пита във ветеринарната клиника. Щом е поставена първата на бебето ще сложат и втората. Не си спомням точно на какъв период бяха. Консултирайте се с ветеринар.
Благодаря.
Въпросното коте е посещавало само селски ветеринар и са казали, че нямат ваксина за спин.
Затова реших да питам, може някъде в големите клиники да има.

# 481
  • София
Не знам какво е purrs, но аз взех нашата котка от Летс адопт. По същите причини писах тук, притесняваше ме това посещение и оглеждане на дома. В нашия случай се оказа, че няма от какво да се притеснявам, много симпатични момичета, говорихме си, дадоха съвети, а после дадоха и котка. Simple Smile

П.п. Само че Мади дойде ваксинирана, кастрирана, чипирана, не знам кой дава неваксинирани котки...

# 482
При Уши само снимки показвахме.
Дойде с паспорт и поставени ваксини.

Летящ Кактус, с цялото ми уважение , но лично аз имам особено мнение за селските ветеринари...
Не могат ли да заведат котето в клиника?
Там ще го прегледат и ще поставят каквото е нужно. Да си носят паспорта, за да се види какво му е поставено първоначално.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 19:13 от Ивекс

# 483
Котето вече има паспорт, тези ветеринари си имат кабинет. Не е сложен незнаен медикамент някъде на полето.
Просто така казаха, че нямат ваксината за спин, че не останах с впечатление, че изобщо няма, а че в момента те нямат.

# 484
Питах познати, ваксина в Европа нямало , имало в САЩ, въпреки че и там не съм чувала, не е доказано ,  че е ефективна казаха. Доколко е достоверна информацията не мога да твърдя. Ще питам свекърва ми, техните все от приюти са взимани, трябва да знае, имат и котки с недъзи, така че често посещават ветеринари.
Направете тест на животното, ако това е притеснението , по принцип е комбиниран и за левкемия, поне при нас така беше. Резултатите излизат веднага, кръвен е.
Правила съм и на двамата, резултата се описва в паспорта.

Уважавам всяко мнение, затова писах, че аз съм скептична, имам причина и може да не е правилно , но такова усещане е оставило у мен.

При следващото посещение при ветеринарите ще попитам за тази ваксина срещу котешки спин, стана ми много интересно.
Тези линкове ми пратиха, реших да ги споделя тук:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15899558/

https://www.city-jungle.marinesupport.biz/index.php?section=ADST&aud=29&lang=

https://www.google.com/amp/s/www.postposmo.com/bg/%25D0%25BA%25D … B8%25D1%2582/amp/

Има и още, но не мога да ги копирам.

# 485
Има такава ваксина. НО за някои ветове страничните ѝ ефекти са по-нежелани от колкото инфекцията със самия вирус. В Америка, например, не се слага такава ваксина от 2016 г. Не е ясно какви ще са ползите от нея, подобно на ваксината против фип. Има я, но никой не я слага, защото не е ефективна.
Освен това, да се знае, че ваксинирано с ваксина против фив коте винаги ще дава положителен тест за антитела, като не може да се определи дали антителата са от ваксина или от заразяване.

# 486
Благодаря!
Дори не са ни предлагали, затова останах учудена , че може да има подобно нещо.

# 487
В района в който живее котето за което питам ( това с първата ваксинка) има много котки, носители на спин. Вероятността да се зарази при битка е голяма, въпреки, че то още не е тръгнало да скита по разгонени котки.
Исках да се опитам да го предпазя, ако го ухапе котка със спин. ...

# 488
Единственият вариант да го предпазиш е да не го пускаш навън (или поне вечер, те тогава най-много се бият, през деня спят уличните). И да го кастрираш, за да няма мерак той да бие.

# 489
Дворен е. Една позната го приюти.
Малък е още за кастрация, при мъжките котараци, ако се кастрира твърде рано има опасност уретрата да не се развие, + стават по-податливи към различни уролитиази и запушване на пикочните пътища.
А на него му се очертава хранене с гранула, което не е от най-големите приятели на уриналната система.
Като се развие, ще го кастрирам.

# 490
Разбирам те, браво че се опитваш да помогнеш.Hug
Поне гранулата да не е нисък клас....
Започне ли да съзрява никой няма да го спре да излезе от двора.

# 491
Аз пък не те разбирам. Каква е целта на въпросите? Хем ще е дворен, хем ще е без контрол, хем ще е пуснат сред доказани вирусоносители. Rolling Eyes
Ако искаш питай направо дали някой е посмял да си ваксинира котето с ваксина против фив. Така ще има смисъл питането.

# 492
Amy_nka, първоначалната ми цел беше да разбера дали има ваксина срещу спин.
Ще е дворен, защото това успях да намеря за него като вариант. В момента си има дворче, храна, вода, прегръдка, излежава се ту на припек, ту на сянка. Скоро идва и втора ваксинка. Редвоно обезпаразитяван вътрешно и външно, лично аз съм оставила препарати. Това е което мога да му дам. Вероятно има и по-добри алтернативи, просто това намерих за него, когато ми  го донесоха с гноясали очи и беше излекуван.
Знам, че задомен в апартамент ще е по-сигурно място, но не можах да намеря осиновители.
Надявам се, че и дворния живот ще има някакъв плюс за него и ще се чувства добре. Не е идеята да бъде бездомен.

А откъде знам, че в района има много спинозни котки? Защото в този селски район има огромна популация от неконтролируемо размножаващи се котки и ги водя една по една на кастрация. Преди всяка кастрация ги тестувам и пускам кръвни. Много са положителни.

# 493
Ами, щом няма друга алтернатива, тогава котето е обречено още от сега. Между първа и втора доза ваксина също не трябва да има контакт със свободни котки и местата, през които преминават.

# 494
Ако можеш да му намериш по-добра, насреща съм.
В двора, в който е има кучета и не преминават, той също не излиза все още.
За мен котката на моята приятелка, която живее в стая, но сам самичка е много по-лош вариант, отколкото задомена в къща с двор. Тази втората има нужда вече от психоаналитик.

Общи условия

Активация на акаунт