Отговори
# 120
  • София
Новините при нас не са много свежи - има развитие от вчера - започнала е частична компактизация, което значело, че ембриончето е витално, но няма да рискуват да го трансферират днес - евентуално утре и то ако продължи компактизацията си. Казаха, че предпочитат така,за да са по-наясно какво качество връщат съответно къде да се търси проблемът. Мен честно казано това ми дава надежда, а май не ми трябва такава .... по-добре да знаем,че този опит го броим за неуспешен и да се пускат документи за нов.... Съжалявам, че така ви натоварвам, но съм крайно огорчена от тялото си...

# 121
  • Бургас
Новините при нас не са много свежи - има развитие от вчера - започнала е частична компактизация, което значело, че ембриончето е витално, но няма да рискуват да го трансферират днес - евентуално утре и то ако продължи компактизацията си. Казаха, че предпочитат така,за да са по-наясно какво качество връщат съответно къде да се търси проблемът. Мен честно казано това ми дава надежда, а май не ми трябва такава .... по-добре да знаем,че този опит го броим за неуспешен и да се пускат документи за нов.... Съжалявам, че така ви натоварвам, но съм крайно огорчена от тялото си...
Не го отписвай, може и да се получи.
Между другото да кажа само, че ако няма трансфер опита не се брои за неуспешен, просто не се брои. При нас в опитите когато нямаше трансфер, не ни ги броиха за бройка за кандидатстване по ЦАР. Сега вече при вас като има заповед може да е различно. Но така ми обясниха на мен тогава.

# 122
  • Замък сред облаците
Шантал, задължително направете ДНК фрагментации на мъжа ти.

# 123
Не го отписвай, може и да се получи.
Между другото да кажа само, че ако няма трансфер опита не се брои за неуспешен, просто не се брои. При нас в опитите когато нямаше трансфер, не ни ги броиха за бройка за кандидатстване по ЦАР. Сега вече при вас като има заповед може да е различно. Но така ми обясниха на мен тогава.

А когато не го броят парите за стимулацията кой ги плаща пак ли ЦАР

# 124
  • София
Таничка, малко изнасилена работа ми се струва... самата ембриоложка не е сигурна, че ще има трансфер, демек не й харесват нещата....
Нямам идея как седи въпроса със заповедта и опита. Ако някой е имат такъв случай да сподели. Вече не ми се и чете по темата. Че няма да се откажа няма - но просто съм много разочарована.

# 125
  • гр. София
Недогледана е работата с фонда малко, както няколко други неща
На първата ми заповед, завършила с ембриоарест / демек без трансфер/ се води като първи опит по фонда и имам право на още три опита, като втората заповед вече излезе
От друга страна, обаче, ако не си имал трансфер не се брои за опит, за онези четири, които искат за да ти отпуснат Заповед за финансиране....Т.е. един път е така, друг път е така, зависи за какво се гледа

# 126
  • София
petufin, правилно ли съм разбрала за втората заповед - декларация за липса промяна на обстоятелствата и епикриза?
И пак ли се чака толкова много?

# 127
petufin, правилно ли съм разбрала за втората заповед - декларация за липса промяна на обстоятелствата и епикриза?
И пак ли се чака толкова много?

Ами то не се чака много, един месец. Всеки месец е заседанието до 15-ти

# 128
Шантал, стискам ти палци да навакса, да имате трансфер утре и след 10-тина дена да си се похвалила с ЧХГ до небето! Nature Star2

Аз покрай случилото се последните седмици не ви се похвалих, но свалих моя ХОМА индекс до 2.06, преди 8 месеца беше 9.28. След месец пак ще го повторя, за да се види дали съм го задържала и дали да променяме нещо в лекарствата, които приемам. Аз съм при д-р Екатерина Моллова и съм много доволна.

# 129
  • София
Fayona, звучи чудесно!

На мен не са ми правили обременяване - смятат,че след като глюкозата е около 4 не може да се говори за ИР, ама почвам да се замислям дали да не се тествам на своя глава.
Ще видя и Сенкова какъв коментар ще даде.

# 130
Без значение дали е имало трансфер или не, този опит е бил финансиран от ЦАР и се брои. В момента имаш още 3 опита по ЦАР, Шанталче. Все пак ти стискам палци този опит да е успешен. 🍀🍀🍀
Браво, Файонче! 🍀

# 131
  • гр. София
Шантал, ние кандидатстваме с мъжки фактор, точно какво подавахме, трябва да погледна, че си пазя копия, но понеже беше минала повече от година от предходното кандидатстване, наново вадихме спермограма, ново становище на уролог, ново АМХ / валидността му била 6 месеца/ и понеже ММ е с нова лична карта и декларация за лични данни нова. Чакането не е баш 1 месец, а реално може по-малко, но може и повече. Т.е. ако приемем, че опитът ви е неуспешен / което не мисля че следва да го мислиш от сега, но те разбирам прекрасно, че съм била в подобна ситуация/ и подадете документи до седмица, реално ще сте изпуснали заседанието през Май, т.е. чакате това през Юни. След което чакаш и самата заповед да дойде при теб / дори и от там да я вземеш им е нужно технологично време за да стане готова след заседанието може би ден, два три..../ и ще отиде най-рано в края на Юни. Това е от една страна. От друга, като се замислиш, след тази ти стимулация е добре организма да си почине, поне един цикъл, да имате време, ако е нужно за допълнителни изследвания, имунологии, витамини, инсулини и други хормони. Така че на теб не ти и трябва толкова бързо новата заповед. В края на краищата, всичко ще е наред!

# 132
  • София
Fayona, звучи чудесно!

На мен не са ми правили обременяване - смятат,че след като глюкозата е около 4 не може да се говори за ИР, ама почвам да се замислям дали да не се тествам на своя глава.
Ще видя и Сенкова какъв коментар ще даде.

Глюкоза 4 обаче нищо не говори сама по-себе си, макар че аз се съмнявам ти да имаш ИР, слабичка си, нямаш изразени черти за ИР.

Сега нека да мине и утре и дано да има трансфер и да е успешен, за другите неща ще говорим като допълнителни изследвания по-нататък!

# 133
fayona, браво за хома-та!

shantall, силно се надявам да стигнете до трансфер и да е успешен, но каквото и да стане не се чувствай "разочарована от тялото си". Все пак тук участва материал от двамата партньори, важна е лекарската намеса, не си само ти фактор така да се каже. Вярвам, че ще се получат нещата при теб, ако не се този път, то следващия!

Един инсулин да се пусне поне с глюкоза на гладно никога не е излишно според мен, пък ако е висок - ОГТТ. Аз не смятам, че може да се определи дали човек е с ИР по телосложението. Имам много близка приятелка, която е висока около 165, тежи под 45кг, няма мазнини в коремната област и въпреки това е като мен - СПКЯ и ИР, но тя си има и наследствена обремененост, което е от голямо значение.

# 134
  • София
petufin, аз вече съм го приела за неуспешен - т.е. ще чакам цикъл около 20 и някой май - при много добро стиковане на датите /взимам заповедта от място, защото ми е близко и не ми се чака еконт/ може и да хванем юнският цикъл, ако обаче много се разминат нещата може и в юлският да отидем.

Маце, много ти се радвам на оптимизма,но този път аз не го чувствам, че ще стане. Странно е, че даже не ми идва и да ревна като хората. Трябва ми план - да имам какво да действам, защото иначе ще изпадна в дупка.

Общи условия

Активация на акаунт