Отговори
# 495
Viki, заключението го направи на база това, че имам един аборт кухо яйце без ембрионални структури, което често се дължи на лошо качество или на яйцеклетката, или на сперматозоида, но при все че сме с лоша спермограма не знам защо реши че са яйцеклетките. Иначе имаме една инвитро процедура, където доста я. бяха незрели, но аз и Д-р Станулов го отдаваме на лоша стимулация не на лошо качество, както доц. Михайлова го тълкува.

Това със спокойствието за мен има малко отношение сякаш, защото ако беше така през световните войни не би трябвало да са се раждали деца. Но лично аз гледам да съм не толкова спокойна, колкото позитивно настроена (което ми се получава с изключение на дните точно преди цикъл), защото смятам, че това са ми най-ценните години от живота и съм решила, че бременността не ме дефинира като жена, а сборът от всичките ми качества. В момента съм в период в който вярвам на  всички теории за влиянието на позитивното мислене върху съдбата и  сега се стремя да привлека да ми се случват хубави неща. Ще кажа дали действа другия месец Grinning Та спокойна далеч не съм (никога не съм била за съжаление и не се старая, тъй като си е до темперамент), но тъй като нямам контрол над тази ситуация, единственото което ми остава и което зависи от мен е да се старая да гледам позитивно на нещата. Алтернативата просто не ми харесва.

# 496
По повод годините и кога е добре да се потърси помощ, ще споделя в скрит текст как се развиха при нас нещата. В никакъв случай не агитирам някого да тръгва по прегледи след 2-3 месеца опити и или ако не се чувства готов, но ние сме пример за млади хора, на които им казаха да не си губят времето в естествени опити:
Скрит текст:
Ние потърсихме репродуктивен специалист малко след година опити, когато бях на 27, а ММ на 33. Всъщност още на 5тия месец гастроентеролог (знам, странно звучи) ме посъветва, че е добре да не отлагаме, щом си знам, че имам проблеми (СПКЯ). Доверих му се, защото каза, че жена му е репродуктивен лекар, но въпреки това не ми каза "отивай при нея", а ми изброи големите клиники, няколко имена и ме посъветва да не губим време. Ама си поговорихме вкъщи тогава, идваше лято, майка ми ме беше навила да пия една билка като твърди, че тя забременяла благодарение на нея и решихме, че на есен ММ ще пусне една спермограма, като аз бях убедена, че там всичко ще е наред и проблема си е само моята много нередовна овулация.
Октомври месец спермограмата му беше лоша, казаха му да я повтори след 3 месеца. Януари - още по-лоша. Март ми беше първия преглед, на който ни казаха, че шанса ни е само ИКСИ и се очаква проблем и с моите яйцеклетки заради СПКЯ и ИР. 9 месеца добавки за ММ, метформин и вит Д за мен и от 17я се оплодиха 11, замразихме 6 бластоциста. Точно година след първия преглед видяхме 2 сакчета след първия трансфер.
Смятам, че и да бяхме пробвали години наред, едва ли щяхме да успеем или пък най-много щяхме до стигнем до спонтанен аборт или БХ, като се има предвид какви проблеми имаме. Тук вече качеството на материали от страна и на двама ни си оказва влияние. Факт е че в обкръжението си имам хора забременели спонтанно след инвитро и такива след инсеминация. Познавам и такива, които не успяха да забременеят с АРТ, но успяха нормално след това. Обаче както казах, не мисля, че ние сме двойка, при която може да се случи, още повече след махането на едната ми тръба миналия месец и не искаме да чакаме години да се случи някакво "чудо".

Успех на всички, независимо дали сега почвате да търсите лекар, дали сте в процедури или опитвате класически! Надявам се на много плюсчета в скоро време Flowers HibiscusFlowers Four Leaf Clover

# 497
Включвам се обратно при вас след почивката, цветната снимка и закъснение от 6 дни, днес най-после ми дойде и си запазих час за фоликулометрия на 1.06. Ще занеса снимката и на прегледа да я видят и се надявам да имам овулация от дясно този месец и да се получат нещата вече. Започнах да пия и аз витамин Д , геритамин и смятам да взема и омега 3 за сега. (Още се чудя на коя марка да е )
Вашите мъже пият ли фолиева  киселина, на ММ му казаха да пие и ми е странно.

# 498
Момичета, ще се побъркам от притеснение Frowning1 Както знаете на 16.05 ми беше трансфера. Тогава пуснахме прогестерон и беше 88 nmol/l ( или 28 ng/ml), като док каза, че е добре. Пет дни по-рано имах инжекция Хориомон (предполагам знаете, това е ЧХГ препарат). Т.е би трябвало вече отдавна да се е изчистил. Днес пак ме викнаха за прогестерон като стойността му е 48 nmol/l ( или 15 ng/ml). А бе, спаднало е почти наполовина. Днес ми е ШЕСТИ ДЕН от транфера, като не знам дали още е имало имплантация. На първия транфер имплантацията ми беше 7-8 ден. Т.е. нямам кървене, нямам ярки симптоми, има леки, но нищо необичайно. А и ми казаха да не търся симптоми, имало и жени, които след транфер нямат симптоми, но е успешен. Аз обаче много се притесних за този прогестерон, защото док каза, че има два варианта да пада - или няма имплантация, или аз не го усвоямвам добре. И аз като се сринах, стоя под една къща и рева. Имах такива големи надежди, по-скоро усещане положително. А днес вървя като призрак. Знам, че още е рано, теста ми е за 26.05 (което се пада 10-ти ден), може би на 8-ми ден ще си пусна кръвен да видя накъде върви.
Та, въпросът ми е тези от вас, които са минали през транфер и инвитро бременност, има ли сте връзка м/у ЧХГ и нивото на прогестерон??? Чела съм за много случаи с високо ЧХГ и нисък прогестерон.
Може ли инжекция Хориомон да фалшифицира бременност и заради нея прогестерона да е бил висок в началото?
АА, 2402, Одри, Таничка, Jakitooo, m-angel, ако има и други минали по този път, много ще съм ви благодарна да споделите опит.
Пожелавам на всички ни да ни се случи вече по нещо хубаво, защото аз усещам, че съм на края на силите си чисто психически, физически мога много да издържа

# 499
  • Замък сред облаците
Салсера, прогестерон приемаш ли след трансфера? Имаше ли О преди него? ЗЕТ беше нали? Имам теории но първо дай да уточним това.

# 500
Салсера, прогестерон приемаш ли след трансфера? Имаше ли О преди него? Имам теории но първо дай да уточним това.

АА, да, приемам Циклогест 2 по 1 , от деня на овулацията, която ми беше на ест цикъл, подпомогната от Хориомон. Имаше жълто тяло. Първото изследване на прогестерон беше в деня на транфера. Все още приемам Циклогест, не съм го спирала от деня на овулацията. А Хориомона би трябвало да се е изчистил преди два дни. Овулация 11.05, транфер 16.05....ЗЕТ на ест цикъл

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 20:45 от Salsera

# 501
Салсера, аз имам 6 трансфера, като прогестерона го изследвах в деня на трансфера и след това в деня на теста. Имала съм свежи и ЗЕТ трансфери, повечето на ЕЦ
Дори последния път не се спука ДФ, но това не беше от значение. При мен Циклогест държи добри нива, а последните пъти го слагах ректално. Ти на какъв прогестерон си? Купи си Прогестан 25 и слагай по една инжекция, като продължаваш с Циклогеста. Може да коментираш с репрото, защото може и по 2 инжекции на ден да ти изпишат.

# 502
Момичета, ще се побъркам от притеснение Frowning1 Както знаете на 16.05 ми беше трансфера. Тогава пуснахме прогестерон и беше 88 nmol/l ( или 28 ng/ml), като док каза, че е добре. Пет дни по-рано имах инжекция Хориомон (предполагам знаете, това е ЧХГ препарат). Т.е би трябвало вече отдавна да се е изчистил. Днес пак ме викнаха за прогестерон като стойността му е 48 nmol/l ( или 15 ng/ml). А бе, спаднало е почти наполовина. Днес ми е ШЕСТИ ДЕН от транфера, като не знам дали още е имало имплантация. На първия транфер имплантацията ми беше 7-8 ден. Т.е. нямам кървене, нямам ярки симптоми, има леки, но нищо необичайно. А и ми казаха да не търся симптоми, имало и жени, които след транфер нямат симптоми, но е успешен. Аз обаче много се притесних за този прогестерон, защото док каза, че има два варианта да пада - или няма имплантация, или аз не го усвоямвам добре. И аз като се сринах, стоя под една къща и рева. Имах такива големи надежди, по-скоро усещане положително. А днес вървя като призрак. Знам, че още е рано, теста ми е за 26.05 (което се пада 10-ти ден), може би на 8-ми ден ще си пусна кръвен да видя накъде върви.
Та, въпросът ми е тези от вас, които са минали през транфер и инвитро бременност, има ли сте връзка м/у ЧХГ и нивото на прогестерон??? Чела съм за много случаи с високо ЧХГ и нисък прогестерон.
Може ли инжекция Хориомон да фалшифицира бременност и заради нея прогестерона да е бил висок в началото?
АА, 2402, Одри, Таничка, Jakitooo, m-angel, ако има и други минали по този път, много ще съм ви благодарна да споделите опит.
Пожелавам на всички ни да ни се случи вече по нещо хубаво, защото аз усещам, че съм на края на силите си чисто психически, физически мога много да издържа

Хориомон, прегнил и т.н според мен няма да дадат кой знае колко висок резултат на кръвния, за прогестерона не мога да кажа. Моя само в деня на трансфера го пускаха, после не. Стискам палци!

# 503
Кактусче, днес ми изписаха и Пролутекс 25 мг, от утре го почвам, защото го няма по аптеките и е със заявка. Иначе си приемам и Циклогест 2 по 1.
Жакито, колко ти беше в деня на трансфера?

# 504
Кактусче, днес ми изписаха и Пролутекс 25 мг, от утре го почвам, защото го няма по аптеките и е със заявка. Иначе си приемам и Циклогест 2 по 1.
Жакито, колко ти беше в деня на трансфера?

Моя беше 27 ng/ml. Знам че трябва да е поне над 20 ng/ml.

# 505
  • Замък сред облаците
Хм. Тоест дори с циклогест прогестеронът ти е бил съвсем леко по-висок над горна граница за лутеална фаза.
Вариант е да не го усвояваш въпреки че се води най-доброто от глобулите/песарите, в този случай проследи как ще ти повлияе пролутекса като го почнеш.

Имай предвид, че прогестеронът се секретира непостоянно от организма, та вариации е възможно да има и следва да направиш и трета контрола преди да си правиш заключения.

# 506
Salsera, на мен също само в деня на трансфера ми го бяха измерили (беше 44ng/ml) и след това на 10-ти ден правих ЧХГ, което беше 0.58 и опита беше неуспешен. Аз също бях с циклогест (от овулация), който до колкото знам е добър прогестеронов препарат, и както АА каза, и аз клоня към това, че може и да не го усвояваш добре. Мисля си, че е добра идея да направиш консултация с репродуктивния и да ти каже евентуално да добавите друго лекарство. Иначе според мен и на 8-ми ден от трансфера спокойно може да направиш тест, за да не се притесняваш до 26-ти, както и jakito каза, хориомона няма да даде чак такова отражение в резултата. Но при всички положения недей да се шашкаш все още, нищо още не е приключило категорично. Стискам силно палци. Heart

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 21:11 от S.G.C.

# 507
  • Замък сред облаците
Салсера, искам да добавя обаче да не отписваш опита още. В достатъчни нива за Б е прогестеронът засега и също така зависи от имплантацията натам да получи сигнал тялото да го вдига и т.н. Нали казваш че ти е на 7-8 ден някъде. Тоест, не се настройвай предварително. Хубаво е че са ти изписали пролутекс, стискам палци да изтраеш до петък и на третата контрола да са хубави цифричките и на двата хормона. Впрочем ако имплантацията ти се случва на 8 ден ЧХГ кръвния няма да е достоверен вероятно, ако го направиш тогава.

# 508
Благодаря, момичета! Не съм отписала опита, аз си се водя бременна до доказване на противното. Знам, че при някои жени не се усвоява прогестерона с глобули, аз така бях с Утрогестана първия път. Като ми добавиха Дуфастон и почна да се качва (на първия трансфер). Аз се съмнявам и в лабораторията, защото веднъж ми изкара ТСХ че е 8, а реално ми беше 4. Та след няколко дни може да отида да го пусна в друга лаборатория, в която си пускам изследванията от години. И отказвам да си мисля глупости, докато не видя кръвен тест.

# 509
Салсера, пусни пак и да е след поставяне на глобулата.
Едно момиче Боби беше пускала два пъти в един и същи ден и имаше доста различни стойности, преди и след прием, но не мога да и намеря поста, отдавна беше.
Моя прогестерон в дена на трансфера е бил бая нисък - 11.60ng/ml, това е на 3ти ден прием и междинно също не съм изследвала. Пуснах чак на деня на официалния тест в клиниката и вече беше добре.

Общи условия

Активация на акаунт