Отговори
# 555
При мен лично където и да ходя нищо, не ме разсейва вече както преди, накрая пак се прибираме и пак си мисля за тая тема. Понякога съм силна, понякога много слаба. Пък и сега лятото дойде пак ще се наглеждам на мами и бебита по морето😁това ли ще ме разсейва😁
Само усещам, че имам нужда от Балкан, да си отпочивам от хората, от града.
Вие харесвате ли Смолянския край момичета? Мен лично ме успокоява зеленината❤

# 556
  • София
А много пъти съм писала... някак свикнах, сега при неуспешното инвитро даже не успях да се разрева ей така за протокола поне....
Гледам да се разсейвам, чета, планирам....
Мисля следващият свободен уикенд да е разходка до Златолист.
Не е необходимо да се правят скъпи пътувания, има много бюджетни варианти.

# 557
От Смоленския край съм ходила на каньона на водопадите преди години и беше невероятна красота, пак бих повторила него или нещо в района. За морето тази година обмисляме да направим почивка в комплекс, който е за 14+ години. Още не знаем дали ще стане, че в последния момент я планираме тази почивка. Покрай бебеправенето и ние сме се пуснали по течението с почивките и нищо не планираме много предварително, че все си мислим дали няма да съм бременна. Тази година поне си знаем, че вече няма шанс за това.

# 558
При мен лично където и да ходя нищо, не ме разсейва вече както преди, накрая пак се прибираме и пак си мисля за тая тема. Понякога съм силна, понякога много слаба. Пък и сега лятото дойде пак ще се наглеждам на мами и бебита по морето😁това ли ще ме разсейва😁

Аз съм от този край,и откакто се преместихме с мъжа ми в София наораво полудявам
Не мога да свикна с мисълта да си пия кафето без да виждам гора,да чувам птички и да дишам чист въздух. Сега сме тук,и толкова добре ми действа да пътувам безцелно защото навсякъде е гора, да слезна в планината да чуя поточета и реки
Напраяо не искам да си тръгвам
Иначе при нас лекари са ни казвали и да сменим местоживеенето защото според психолога на нас това ни липсва и води до допълнителен стрес
Колко е вярно е друга тема
В тоя ред на мисли,изпитвам постоянен студ , снощи бях в спешното с леко високо кръвно и температура 35 градуса
Личния лекар ми каза да не задълбавам отново защото знае че съм хипохондрик, и че проблемите с кръста ми стигат
Но момичета, дали е възможно да е пт щитовидната жлеза нещо, и ако да, дали пиейки нспв хапове ще дадат отклонение при резултатите

# 559
Днес идвам да си взема епикризата от Надежда за инсеминацията от преди 3 години. Ще ми трябва за да кандидатстваме за фонда, ако и последното инсе е неуспешно. Дават ми три листа, в които пише по 2 реда, че съм им пациент и ме насочват към инвитро, което струва около 5000лв...Ненормалници... 😁 Обещах си днес да не се карам с никой и се въздържам.

# 560
И аз си признавам, че не се справям. Някак си съм се вглъбила в главата мисълта за дете. Вече даже и намеци ни правят думи от сорта "хайде отивайте да правите бебета, ако мъжа не може ние можем" 🤮. Емоционално подкрепа от роднини и приятели няма, много хора ми обърнаха гръб. Но в такива моменти си казвам, че щом ми е дадено това изпитание ще ме направи по силна. Вече рядко споделям за това, или поне внимавам на кого казвам. Единствено имам чувството, че само психоложката ме разбира. 🤷‍♀️

# 561
И аз си признавам, че не се справям. Някак си съм се вглъбила в главата мисълта за дете. Вече даже и намеци ни правят думи от сорта "хайде отивайте да правите бебета, ако мъжа не може ние можем" 🤮. Емоционално подкрепа от роднини и приятели няма, много хора ми обърнаха гръб. Но в такива моменти си казвам, че щом ми е дадено това изпитание ще ме направи по силна. Вече рядко споделям за това, или поне внимавам на кого казвам. Единствено имам чувството, че само психоложката ме разбира. 🤷♀
Не си само ти,мисля че всички тук сме така ☹Само който не е минал през този път незнае каква е болката след всеки неуспех. А най-вече околните те потискат още повече, с въпроси и намеци. Всеки да си гледа живота в крайна сметка.И най важното да не се отказваме от тази мечта,👶🏻както казаха по нагоре в темата почивки, разходки разсейват малко мислите. И ние сме решили да попътуваме малко преди новия опит🙂

# 562

Аз съм от този край,и откакто се преместихме с мъжа ми в София наораво полудявам
Не мога да свикна с мисълта да си пия кафето без да виждам гора,да чувам птички и да дишам чист въздух. Сега сме тук,и толкова добре ми действа да пътувам безцелно защото навсякъде е гора, да слезна в планината да чуя поточета и реки
Напраяо не искам да си тръгвам
Иначе при нас лекари са ни казвали и да сменим местоживеенето защото според психолога на нас това ни липсва и води до допълнителен стрес
Колко е вярно е друга тема
В тоя ред на мисли,изпитвам постоянен студ , снощи бях в спешното с леко високо кръвно и температура 35 градуса
Личния лекар ми каза да не задълбавам отново защото знае че съм хипохондрик, и че проблемите с кръста ми стигат
Но момичета, дали е възможно да е пт щитовидната жлеза нещо, и ако да, дали пиейки нспв хапове ще дадат отклонение при резултатите
И на мен са ми казвали лекапи да си сменим местоположението, то да беше толкова лесно Sad
Аз съм омъжена в друг град, в който никой не познавам, но всички хора са ми като врагове, така гадно ме гледат, че нямам думи и това са жените които са приятели с моя мъж, за жалост, все едно съм убила някой, разбирам, че не приемат външни хора, но това е прекалено комплексарско за мен, най-вече ме натоварват с темата за бебе, въпреки, че не ги познавам😔 единия питал ММ "да няма нещо"? Какво очакват да има след като съм като дъска , не разбирам какви са тези въпроси, откакто съм тук, все едно съм в една дупка, от която не мога да излезна, изпаднах в шок и ужас, благодарение на ММ той не ме оставя , за да се почувствам сама, поне от тази страна съм късметлийка, какъвто съм карък. Но натиска е ужясно при мен, усещам просто негатива, не мога да се отпусна:(

# 563
Мен даже и психоложката не ме разбираше. Уж в началото много добре тръгна, съпричастна, насочи ме към техники за отклоняване на мисълта, когато изпадна в дупка.. Докато в един момент не ми каза е какво ако не стане, няма да си нито първата, нито последната жена без деца. Ще си осиновите, какво толкова?! И направо шах и мат, чак не можах да й реагирам. Поредното доказателство, че който не е минал през това не може да разбере..

# 564
Мен даже и психоложката не ме разбираше. Уж в началото много добре тръгна, съпричастна, насочи ме към техники за отклоняване на мисълта, когато изпадна в дупка.. Докато в един момент не ми каза е какво ако не стане, няма да си нито първата, нито последната жена без деца. Ще си осиновите, какво толкова?! И направо шах и мат, чак не можах да й реагирам. Поредното доказателство, че който не е минал през това не може да разбере..

Хоупче,аз затова не вярвам ,че психолог може да ми помогне. Как може да ми помогне жена,която никога не е минала през това? Моето лично мнение е,че няма как да ми помогнат нито със съвет,нито с разбиране. Аз съм силен характер и предполагам,че това е причината и да не се доверявам на хора за нищо. Доверявам се единствено ако имат достатъчно опитност.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 18:07 от bananovolisto

# 565
Момичета, моята психоложка, която ми препоръчаха тук във форумите е репродуктивен психолог. Минала е точно по нашия път и знае много добре как се чувстваме и как да помогне. Дори самият факт, че се "изповядваш" пред нея носи голямо облекчение, а и друго е човекът отсреща да знае от личен опит през какво минаваш или си минал.

# 566
  • София
Аз за това харесвам моята психоложка, защото е минала през всичко, неуспешни ин витро опити, загуби, много рискова бременност и мога да рилейтна с нея за всичко. Предполагам Салсера е при нея също 😁

# 567
Аз за това харесвам моята психоложка, защото е минала през всичко, неуспешни ин витро опити, загуби, много рискова бременност и мога да рилейтна с нея за всичко. Предполагам Салсера е при нея също 😁

Да, Маце, мисля, че ти и още няколко момичета ми я препоръчахте. Тя ми е верен другар по пътя, хиляди пъти ме е спасявала да не "откача"

# 568
Маце +1 и аз съм при нея, голяма опора ми е! ❤️

# 569
И аз не се справям. Мисля,че вече просто съществувам. Ходя на работа, прибирам се,готвя, къпя се, лягам, ставам, ходя на работа...виждам се с приятели,но не са ми интересни, не ми се говори с тях. Не искам да гледам колички и деца. Явно на принципа на лисицата и гроздето, дето е кисело..Нямам вече познати и приятели без деца.  Не искам да ми дават поучения за живота. Не го правя нарочно, просто вече почти нищо не ме интересува. Опитах се да се разсейвам с книги, разходки, музика, филми,рисуване...не са ми интересни вече. Психолозите не ми действат(минала съм през 4 в живота ми и не е мойто просто). В общи линии "дремя" в живота.

Общи условия

Активация на акаунт