Боледуване на децата ни-тема 72

• 43 456
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 90
Вирусна пневмония, която не се хваща на слушалка излиза на снимка. По кръвните ще видите само завишени неутрофилите, намалени моноцити и повишено црп, което си е характерно за вирус. Вече при бактериална ще видите и други данни.
Аз си изследвам детето здраво и лекувам при всеки вирус, защото разбирате, че носителство, много хубаво, ама активирано такова на всеки вирус означава и бронхит и пневмония още на ден 2, при задържане на температурата (например с един хубав пневмокок). За съжаление, познанията ми не са само теоретични, ами и на живо се налага да си тествам и търпението и нервите.
Имаше пост няколко страници по-рано как се издържа - честно казано след 2 г и половина нон-стоп болести всякакви (бронхити, ларингити, ангини, кашлица, всякакви бактерии) бях се изчерпали физически и психически. Толкова ми е трудно да звънна отново и да кажа, ами аз няма да идвам на работа 18 работни дни в месеца, защото останалите 3 дни детето ми ще ходи на ясла /градина. Сами се сещате, че като го умножиш това по 12 месеца и 2 години и половина, нито отпуски, нито болнични стигат. Минахме на неплатени отпуски. За мое щастие, от началото на годината, и таткото взе да участва и примерно като стои по 10 работни дни на всяка болест вкъщи, той взима 5 и аз взимам 5 и вече цели 5 месеца дишам. Тя, продължава да не ходи - ходила е 7 дни януари, 4 дни февруари, 8 дни март, 10 дни април. От май още не е била. Като това не са последователни дни, а сумарно за месеца. Но поне половин месец съм на работа.

# 91
  • shumen
Вирусна пневмонии се хваща на снимка.Моето дете веднъж беше и уж я хванахме навреме и пак стигнахме до болница и венозен АБ.
Аз също вече нямам нерви и търпение да го гледам болен и добре,че са нашите и помагат и те,че ако съм сама няма да издържа със сигурност.

# 92
Аз също не изследвам и не слагам нищо в носа ако няма симптоми. Аз при сополи едвам се навивам, Декември чаках 14 дена за да сложа капки ама айде тогава не бях слагала 9 месеца и ми беше трудно решение, сега по-бързо го реших 😆😆Та…Това със секрети, антибиотици, капки е един омагьосан кръг, от който няма излизане. Моя позната, бях ви разказваша за нея, за всеки сопол дава антибиотик. Детето вече е АБ през устата не го оправя според нея, камоли локално лечение. Сополите са на венозен антибиотик, защото не спират и го удря в уши, очи. И сега е на венозен, вупреки че Црп е 15.
Не съм против антибиотиците, ама масово се дават като бонбонки. А не са.

# 93
  • shumen
Тони,за ЦРП 15 не бих дала АБ камо ли венозен.Но пневмония и гнойма ангина без АБ не лекувам.

# 94
А знаете ли, че ние дадохме АБ, при ЦРП 2? Още не мога да си го простя. Личният лекар каза, че дете на неговата възраст, 9 месеца, и температура 7 дена, си е за болница. Аз се шашнах и се предадох Sad Не ми стигна куражът да задържа до следващия ден

# 95
Два пъти съм давала антибиотик при црп 5, но дъщеря ми беше във видимо недобро състояние, с ужасна, хриптяща кашлица. Първия път според мен лекарката умря от страх и реши да се застрахова, а я беше докарала до ужасяващ спазъм, всъщност единствения и такъв до момента. Това беше и последния път, в който я заведох при тази педиатърка. Втория път, въпреки ниското црп си беше за антибиотик и смятам, че беше правилното решение.

# 96
Нашето дете беше в много тежко състияние (физическо) миналата година при пневмонията. ЦПР беше около 10-15, т.е. не толкова високо, но беше болен в продължение на месец, беше и с бактериална инфекция. Т бавно се повишаваше докато стигна до +39 през 3 часа, не ядеше, не пиеше нищо почти, молех му се да му дам антибиотик през устата след като кацнахме в България. Повръщаше Нурофен и Панадол. Не бих гледала само кръвни изследвания, а и общо състояние на детето.

# 97
Абсолютно подкрепям горните две мнения. Лечението винаги е комплексно и не се назначава единствено въз основа на ЦРП. За 9-месечно бебе със 7-дневна температура категорично бих послушала педиатъра и бих дала АБ.

# 98
Да се отчета,била е с црп 16 след три дена с т.така и не й изписаха Аб.
И аз се доверявам на лекаря,не се обвинявяй

# 99
Да, аз нямах впредвид, че ниското ЦрП изключва Аб. Дадох съвсем друг пример, не с какъв да е Ааб, а с венозен.

# 100
Мен просто ме е яд, че не устисках още 12 часа до следващия ден. Педиатърът, с когото се консултирам онлайн, каза, че някои вируси протичат двуфазово и е възможно след 30-36 часа без температура, отново да се качва. Иначе гърдите бяха чисти, ПКК, СУЕ и ЦРП добри предвид боледуването. Най-вероятно детето е било вяло заради температурата. Но преди да дадем АБ, аз отказах и да свалим температурата (38.5), за да видим каква е тенеденцията, дали може да я свали без лекарства, дали продължава да се покачва. А и няколко дена почти през 4 часа слагахме свещички и исках да спрем за малко. Да ама детето беше като парцал, отпусна се в ръцете ми и се предадох. Както и да е, днес вече е последен прием. Благодарна съм, че поне болницата ни се размина, абокатът, от който ми се изправя косата и че си бяхме вкъщи. Детето пак си е нашето дете, усмихва се, вика, играе си, любипитства. Само познайте какво, още има СОПОЛИ Smiling Imp

# 101
Е, те сополите вече са си абонамент от една година нататък Grinning Почти седемгодишният ми е от месец със сополи - пробива му кътник и явно и той участва във филма.

# 102
Предната дама спомена за абокат и се сетих да питам, някой има ли идея дали е законно медицинските сетхрш да взимат детето за слагането на абоката и да не допускат родителя?
И двата пъти с моите дица бях там и ги държах, единия път вямаше как, че беше по нощите, а другия не успяха да ме изгонят, въпреки че се опитаха. Напрвао ме побърква това, че сестрште се смятат за господ в детските отделения.

# 103
Момичета, днес от кабинета на личната лекарка се обадиха да заведа баткото на манту.
Сега, той малко покашля и малко се притеснявам това дали има някакво значение.
Какво представлява мануто? Може ли малко повече информация.
Благодаря.

# 104
А дата дадоха ли, защото той може да е здрав до тогава.
Нашата лекарка си определя обикновено 1 петък в месеца и вика всички деца, та като отвори пробата да може в рамките на 2 -3 часа да набоде всички. После в понеделник отчита и бие БЦЖ ако трябва. Добре е да е здраво детето, защото като се отчете може да се наложи да се слага БЦЖ. Имаше някакъв монго кратък срок от правенето на манту и слагането на БЦЖ при нужда и ако се просрочи пак трябва да се прави манту.

Общи условия

Активация на акаунт