Боледуване на децата ни-тема 72

• 42 171
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 855
Алина, риноджермината (също като бронховаксона, който действа аналогично), се започва при здраво дете (с бактерия може, с вирус не). Слагате 7 дни сутрин и вечер. След това се почива (20 дни както казват лекарите), на практика - по същото време (на същата дата) следващия месец правите пак. И така три поредни месеци. Нормалния въпрос - какво правим, ако детето е болно на следващата дата. Ако става въпрос за 3-4 дни (т.е. До излекуване) няма проблем да я забавим. Ако се разболее по време на приема, също няма проблем, спираме само ако е на антибиотик.
Само казвам, тя може да изчисти само стрептокок и стафилокок, всички останали бактерии си остават и си ги хваща (напр. Мораксела (която в общия случай прави отити), хемофилус (който прави ларингити и трахеити).

Благодаря! Ще пробваме и това. Иначе в момента е точно с ларингитна кашлица и пресипнал глас.

# 856
  • shumen
Алина,ако детето е болно отлагам започването на Бронховаксом,Риноджермина или каквото и да е от този род.
Маймун,аз отит без АБ не лекувам.

# 857
А Бронховаксом лекар ли го предписва?

# 858
  • shumen
Да,на нас лекар ни го е предписвал.Моето дете,въпреки че е на 11 вече е с трета сливица и боледува често и стига до усложнения.

# 859
На 11 не трябва ли да се е свила...
Бронховаксома при нас предизвика реакция. Още в деня на започване се почна кашлица, следващите дни вече въздух не можеше да си поеме и пулмикорт не помагаше. Всички изследвания бяха като на здрав човек. На петия ден го спрях, но тогава изписаха и антибиотик, защото вече не знаеха какво да я правят.
Чувала съм че хората са много доволни, ама при нас беше греда.
Педиатърката на приятелка пък предпочита българския респивакс, защото според нея по-рядко предизвиква реакции.

# 860
Много зависи какъв е проблема в ухото. Не винаги се налага пиене на АБ, дори понякога и капки не се капят. Риноджермина може да се слага както е написала Димитрова.

# 861
Моята се чешеше "от долу"на площадката като с прибрахме я измих и намазах с Бочко,малко е червена😵‍💫

# 862
  • shumen
Ваня,по принцип трябва.
Мими,да не се е подсякла от жегите и да се чеше.

# 863
Бронховаксом пи моята дъщеря тази зима, но третия курс така и не можахме да го завършим, защото се наложи да пие друго лекарство и нямаше как да се приемат заедно. Първия месец нямаше проблем, втория месец вдигна някаква дива температура на 6-7 ден от приема и се беше обринала. Личната твърдеше, че не е от него, а някакъв вирус, но и до днес не съм сигурна дали не беше точно реакция от Бронховаксома. Алерголожката иска да правим нов курс с него есента, но този път може би ще искам да опитаме с Респивакс.

# 864
Голямото вдигна 39.9°, с болки в двете уши и гърлото. Няма налепи, редувам Панадол и Нурофен и слагам кърпи, капах и Отипакс. Като парцал е, преди малко прирева от корем, дадох пробиотик.
Малкото се завира при голямото, лежи до него, сега ако и то се изтръшка, не знам вече Head Band

# 865
Може да или нещо от моренцето 😵‍💫Имам тридерм ще го взема на почивката обаче за всеки случай

# 866
  • shumen
Силве,има вирус сега.Явно е лепнала него отнякъде.
Мими,вземай.Може и от морето да е,но може и от топлото.

# 867
Не искам да съм лош пророк, но ако малкото прескочи тоя зверски вирус на голямото, ще е невиждан терминатор. С една дума - ако така му се завира, то ще е следващият болен.
С тази симптоматика давам Хексалгин (Панадола нищо няма да може да свърши) и утре водя на лекар да видят ушите.

# 868
А, те ушите са ясни - слабо място от бебе. Топля грейката да държи на ушите, ще караме кофти нощ. В аптеката казаха да редувам Хексалгин или течен Аналгин и Нурофен. И аптекарката мисли, че Панадол няма да свърши работа. Като знам каква болка е и колко пъти се е перфорирала мембраната, направо побелявам. И пак едното (слабото) ухо боли повече. Уж ме чува за сега, дано няма гной.

# 869
  • shumen
Силве,ужас.И насред лято няма мира от болести.
Моето утре си идва и дано е добре.Аз обаче се направих нещо тази вечер и сега кръста ме боли и крака изтръпва.Утре ще видя как съм и уикенда и понеделник ако не съм добре ще се ходи на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт