Отговори
# 75
Изидке, сигурна ли си че не е някаква комбинация от вируси, че много деца около нас се разболяха от 5-та болест. 3 дни 39 градуса, от нищо неповлияваща се температура и на 4-5 ден обрив. При нас явно се е получила точно подобна комбинация и с антибиотика направо и разбихме фамилията на малката, още си носим последствията Sad

Лично аз бих се въздържала до последно от антибиотик ако положението го позволява Sad

Оздравявайте и целувки на Криско  Heart Eyes

# 76
  • В средата на времето
Ритка, ами и аз не знам какво да мисля. Няма хрипове още в гърдите, само тежко дишане в ляво. Така каза педиатъра вчера. А температурата свалям с Нурофен за определно време и след това пак се покачва. Т стига до 39, 3 ( до тогава чакам и давам Нурофен. Нещо не ми стиска да го оставя сам да я свали.. Confused ) От събота на обяд е с Т..днес е 3-ти ден..до кога да чакам.. Tired..вече е доста кисел, почти нищо не хапва, но да речем това е нормално имайки в предвид че почти постоянно е с някаква Т..Снощи наоправих някаква бабешка рецепта на сироп за кашлица. Надявам се да има ефект.. Praynig

# 77
Ох, не знам миличка, иначе и Мая нищо не ядеше и просто видимо отслабна за 1 седмица Sad Но при нас нямаше такива работи като тежко дишане. При нея се получи комбинация от гнойна ангина и 5 болест, което някои педиатри изтълкуваха като скарлатина, а се оказа че не е била такава и антибиотика само бели направи. Нали се напатих вече  Tired

Аз лично бих постъпила така: всеки ден на лекар да го преглеждат и бих изчакала докато наистина не се наложи антибиотик. При нас последиците от антибиотика ги носим вече 2 седмици: разстройство, много ниски левкоцити и много ниски тромбоцити (т.е. малката в момента е без имунна система) Sad

Но, ти си познаваш най-добре детето, постъпи така както сметнеш за най-разумно  Heart Eyes

# 78
Изидка, ние сме сам с висока Т. Снощи вдигна до 40 градуса и тогава сложих свещичката. После иван ходи и взе едно хомеопатично лекарство и сме с него от тогава. Вече повече от 12 часа не съм слагала свещички и повече от 38.4 не е вдигала. В момента е с 37.6, което направо си го броя без температура Wink Нито кашля, нито вади някакъв секрет. Вчера педката изписа Аугментин, без изобщо да има някаква причина - бясна съм #Cussing out Разбира се не го давам. Няма и да го дам, докато не ми докажат, че детето ми има вирусна инфекция. Днес чакаме кръвта и урината да видим те какво ще покажат. Като цяло съм учудващо спокойна, като се има предвид, че не спя много и Сияната суче почти нон-стоп. Хапва, когато свали Т, обикновено кроасан или кексче (до нас има цех и ги взимам прясно опечени) Пие вода, но само когато Т падне... така. Снощи хапна две лъжички супа сама, повече не пожела, но аз и на това бях доволна. Сега чакам дали няма да избие обрив и ако това се случи на педката ще отида да й скъсам главицата - КАК ТАКА ЩЕ МИ ИЗПИСВА АНТИБИОТИК!!!! #Cussing out
Ритко, не 5-т болест, а 5-та ШАРКА Wink

# 79
При нас точно Аугментин направи белята Sad

И сега заради цялата тази история вече 8 ден сме на Зиртек и май ще си караме дълго време така Sad

Асенце, и вие да оздравявате слънце  Heart Eyes

# 80
  • В средата на времето
Бе то и Кристиян има изписан АБ, но още не съм го купила. Мен друго ме притеснява..според мен има гъст секрет в дробовете, който трудно изкарва..Някой път се напъва да се изкашля а не може и прави като опити за повръщане..дали е оправдано да искам снимка на дробовете? Thinking..утре ще го заведа на лекар пак и ще поискам направление за кръв и урина..
Асе, бързо оздравяване и на вас!..а какво е това хомеопатично лекарство? На Криско му изписа Енгистол и давам по една таблетка сутрин и вечер.

Бубка, значи си младоженка - така ли? Grinning Честито! Grinning
Честито и на малкото християнче Гогата Hug

# 81
  • Варна.
о, много тъжно пак стана тука, болни дечица Sad, дано бързо да се оправяте и по възможност с малко лекарства! Hug
Бубка - ЧЕСТИТО! официален съпруг и малко християнче! Да са ти живи и здрави!
аз също прекарах някакъв вирус, четири дни се борих с чайове и лимони но накрая ме победи, снощи такива сополи ми течаха, очите, гадна работа много, движех се из къщата с руло тоалетна хартия, друго не ми насмогваше. не слагах капки за носа, така изчаках цяла вечер да се изтече и на сутринта вече съм ОК. както се страхувах да водя детето на консултация, точно защото в болниците се разменят всякакви гадости и така аз го лепнах, но по-добре естествено, отколкото малката. нея я наливам с фрешове да не закачи нещо, давам по малко мед.
скоро моя приятелка ми направи голяма реклама на цитросепт, говореше за него с голяма възхита, много добре се повлиявало детето и те самите отрязвали болестите от раз. да ви кажа, макар че вече сме го разисквали, да имате и него предвид.
и на края нашата най-голяма новина - имаме си четири малки бебенца, нашата Кики роди бебенцата в събота, всички са много сладки, ще ви покажа снимки по-нататък. сложили сме ги в кошарата за игра на Калина, а мамата прескача през една дупка навън и навътре.
това от нас, пожелавам бързо оздравяване!

# 82
Асенце, точно така Пета Шарка. Обрива е рубеолоподобен, червени пъпки, които обаче не са с връхчета, но се напипват релефно.

За Цитросепта и според мен върши много добра работа, скъпичък е, но на фона от 250 лева, които дадохме за лекарства последните 2 седмици е направо евтинийка  Thinking Освен това се ползва много време  Hug

Бубка, честито младоженство и от нас, много щастливи дни да ви чакат напред   bouquet Честито ви и християнче  Heart Eyes

Дики, честити ви 4 бебета  Joy Чудех се аз коя майка е родила четиризнаци, направо съм изкукала значи  hahaha

# 83
  • В средата на времето
Дики честито потомство!  Grinning

Препоръчайте ми някакъв сравнително добър дигитален термометър, койта да не е много скъп..

# 84
на Бубка честито законно съпружество!!!  bouquet
Болничките да се оправят, не ги обичам тез работи аз  #Cussing out
Когато беше болен Мартин, педито ни изписа антибиотик, но каза да го дадем едва, когато температурата стане упорита и не спада поне три дена!!! Иначе аз давах само Панадол и хомеопатичен сироп за кашлица.
ние днес бяхме при страхотния човек д-р Оги (доц. д-р Огнян Бранков). Педиатърката ни прати на уролог да режат кожичката на достойнството на Мартин, защото има стеснение и по никакъв начин няма да се забели сама. Аз, естествено, мигновено се обърнах към д-р Оги и той веднага откликна на молбата ми за консултация с него. И на живо е толкова сърдечен и отзивчив човек. каза, че след като няма проблеми с пишкането, няма нужда все още от хирургическа намеса. Ще отидем при него отново след 3 месеца. Дано не ви се налага да го посещавате, но ако някой има проблем с детенце, свързано с хирургически манипулации - първо да тича при д-р Оги   bouquet.
Асе, ако имате нужда от помощ за нещо - звънкай!!!

# 85
  • Варна.
без да правя реклама на аквасорс-овските добавки и без да дърпам дявола за опашката, си направих сметка, че ако наистина вършат работа ще ми излезне по-евтино и по-спокойно да давам от тях, вместо да обикалям по доктори и да купувам лекарства и най-вече да се тревожа за болест.

# 86
  • welcome to the Jungle
ЕГАТИ И СКАПАНОТО ВРЕМЕ!! ВСИЧКИ БОЛНИЧКОВЦИ ДА ОЗДРАВЯВАТ!!!
Криско да се оправя час по -скоро и мама да не дава антибиотик! Изидка, непременно пусни кръвна картина с диференциално броене. От диференциалното броене и според това кои видове левкоцити са в повече - се определя вирусна или бактериална е инфекцията.
Ако евентулно е тръгнала пневмония (защото и при Оги лявото бяло дробте хриптеше, то антибиотика ще е задължителен, въпреки че вероятно пневмонията ще е вирусна ДАНО ДА НЕ Е ПНЕВМОНИЯ (но хриптенето, което се усеща даже човек, като си сложи ръката, е голям показател)!
Ритка, ти даваш ли ЕНТЕРОЛ на МАйчето? ЗАщото нашата джипка ни предупреди, че всеки антибиотик разказва играта на всички полезни и вредни бактерийки и е добре да се пие пробиотик, за да се съхрани поне от части микрофлората в червата. Иначе и Оги до преди 3-4 дни акаше много запечен от КЛАЦИДа  #Cussing out.
Асе, щом си спокойна, душка, то това е най-важното! Пък и СИяната има какво да папка/пийва...Дано да е някоя шарка таз вашата одисея ( и дано не е рубеола  Praynig, въпреки, че имате имунизация мисля)

Бубка, хаа честито бракосъчетиание  Hug Чувстваш ли се променена от това  newsm78 И на Гого честито му приемане в православната вяра.
В този ред на мисли, баба ми е научила Оги да целува иконите. И сега малкото човече обикаля с икона в ръка (като докопа някоя) и само я целува Mr. Green

Дики, честито за куртенцата!Предполагамв, че е много весело у вас и се надявам Кики да не се е озлобила мачински, та да си пази потомството Blush от всеки.

Иве, радвам се, че на Марти към този момент му се е разминала страховитата манипулация, ама щомм сте в ръцете на д-р Оги, хич няма и да ви мисля  Hug.

За имуностимулаторите - прибавям с 2 ръци  AD LIQUID for kids - http://www.admedicine.co.uk/p_line2.asp?p=6 . Ползваме и ЗЕ и колактив ицитросепт и отскоро АД -ликуида... Посвледното е просто страхотно  Peace.

# 87
Галино, вземи, вместо да даваш колактив, си накърми детето Mr. Green Имаш си човешка коластра вече, нИдей да са прави на интересна да даваш на детето кравешка Laughing

# 88
Момичета, пиша набързо - кажете с какво да намажа охлузено на бузката на Лили? Падна от стола на компа и сега е много зачервено и въобще ужасно Cry Много е бясна, ей Sick #Crazy

# 89
  • welcome to the Jungle
toni_bonboni, аз бих взела от аптеката АНТИСЕПТИЧЕН КРЕМ на Хималая.
Основната съставка е АЛОЕ ВЕРА, кремчето е мазничко, с много приятен аромат и мисля, че ще свърши чудесна работа за охлузените бузки на палавничката  Hug. Така ни растат децата - с бели, пакости, рани ... Важното е да са живии здрави!

Асе, нема коластра, мар мама!!! Цици - дал господ, ма коластрата я нема изотпред още  Rolling Eyes. А дали е кравешка или мойта ...скоро с кравите баланс ще правим  Wink, както хубаво си похапвам, при това не тревица Hug.

Общи условия

Активация на акаунт