Подготовка за малкия човек - тема 23

• 45 866
  • 762
  •   2
Отговори
# 495
Когато детето беше на адаптирано мляко имаше кутии на Хип за съхранение, бяха доста удобни.

# 496
Купих си такава кутия

# 497
Здравейте ,обмислям да купя чувалче за спане за бебе,очаквано към края на ноември. С по-големия ми син не се притеснявах толкова ,роден е края на април и не се наложи да ползвам в началото , а след това като пробвах не го търпеше ,не обичаше да е в ограничено пространство .
И се чудя , дали да е с дълъг ръкав чувалчето или не? Дали ще му е много топло ? У дома сме на парно, доста е топло . Нещо доста  изпитвам страх да го завия с одеяло или завивка.

# 498
Никога не съм купувала чувал с ръкави

# 499
И аз не съм. Тънко боди или ромпър и чувалче без ръкави Simple Smile

# 500
Благодаря на всички за мненията. Стана чудесна дискусия! Но при мен изниква следния въпрос - ако детето се буди лесно от докосване, то как следва за вечерния сън да му обличам това чувалче след като го приспя?

Моята приятелка роди ей сега преди 2 месеца и това бебе спи на наййй шумните места, които се сетите, но пипнеш ли я пръст, веднага се буди и плаче..

# 501
Чувалът се облича преди заспиване.

# 502
Благодаря на всички за мненията. Стана чудесна дискусия! Но при мен изниква следния въпрос - ако детето се буди лесно от докосване, то как следва за вечерния сън да му обличам това чувалче след като го приспя?

Моята приятелка роди ей сега преди 2 месеца и това бебе спи на наййй шумните места, които се сетите, но пипнеш ли я пръст, веднага се буди и плаче..
Преди вечерният сън се препоръчва да има някакъв тип ритуал, който правите редовно и който дава сигнал на детето, че е времето за спане наближава. Обикновено това е точно къпане, памперс, обличане и поставяне в легълцето.
Аз поне от всичко, което изчетох съм се спряла на схемата - хранене, активност, сън като последователност, за да не се създава и директна асоциация между ядене и сън. Някой с повече практичен опит да се включи с информация

# 503
  • до най-прекрасния мъж
Аз писах нагоре - до 2-месечна завивах, нямаше начин да я облека. После вече с чувал. В нашата група много мами ползваха чувал от самото начало без проблем. Зависи си от детето.
И не четете и не се настройвайте предварително. Ние плануваме едно, то става точно обратното.

# 504
(в Лидл другата седмица за бебе и за мама https://www.lidl.bg/c/grija-i-komfort-za-nay-malkite/c3342)

То ако се буди от пипане би трябвало да се буди и от оставяне в леглото? Simple Smile
Моето не е приспивано на ръце в началото и си влизаше в чувала в момента, в който я оставях в леглото за приказка. Ако се наложи само да я успокоя я вдигах заедно с чувала.  Буди се да ядене, вадя я и после пак вътре. Опитвах да я храня с него и не беше особено комфортно и за двете ни, а и  след това трябваше някак да я преобуя.
Началото на лятото се налагаше да я приспивам покрай регреса. Пак чувала си я чакаше отворен, вмъквам ръчичките, затварям ципа и готово. Има и такива с копчета на раменете, с които е още по-лесно - слагаш, завиваш, закопчаваш и така не местиш ръцете.
Докато не си намери крачетата Simple Smile Тогава чувала изчезна и остана само по боди с къси ръкави, за щастие беше топло Simple Smile
Но това работеше за нас. при други семейства работи нещо друго. Както е писала Блу - не се настройвайте. Аз се бях надъхала да повивам - ей този звяр се сцепваше да реве, ако се опитам да ѝ прибера ръцете. И до сега недоволства шумно, ако се опитвам да ѝ дам наклон къде да са ѝ частите от тялото Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 09:41 от Inferiya

# 505
Аз не се справих с чувалите. Знам, че са препоръчан метод, по-безопасен за сън, но при нас просто не стана. Първо, че кърмех ужасно поспаливо, жълтеничаво бебе по три пъти на нощ и трябваше всеки път да го събличам, понеже свито на топличко заспиваше за нула време, та кърмех по памперс. Второ, имаше такъв жесток рефлукс (истински, не физиологичен), че повръщаше по пет пъти на нощ и просто ми беше невъзможно да смогвам с осигуряването на достатъчно чували и прането им дори и за една нощ. Буквално сме сменяли по пет-шест ката дрехи за осем часа, а тя спеше само с една дрешка. Т.е. пет-шест преобличания, всяко разклащане беше ново връщане, като легне повърне на фонтан пресечено и бам, пак сменяй. Чувалът е най-малко слаганото нещо на детето, а за сметка на това най-избелялото, защото за 15 проби е пран 15 пъти.
После вече тя не искаше да стои в него. И така се провалих лично аз с чувалите, не са моето нещо.

# 506
  • София
Аз чувалче за новородено не съм ползвала, само одеяло за повиване, на марката Swaddle me summer. Повивах след като заспи, преди това не желаеше. Сега смятам да заложа на същата техника/марка. Чувалче чак на 6+ месеца, че беше пролетно/лятно бебе и го слагахме преди да заспи.

# 507
Имат ли зимни одеала?
Нашето го очакваме ноември живот и здраве, та се чудя зимно или есенно да купувам.
И чувалче какво да взема, колко tog.

# 508
Моето бебе е от втората половина на м март, ползвах 3 чувалчета за сън 0-6 м пролетни или есенни, не бяха от най-дебелите, едно аз бях купила, и две подарени, ползвах до средата на м.юни, после трябваше вероятно да мина на летни, но не купих, в момента спи по боди и памперс, че не търпи чаршаф

# 509
  • София/Севлиево
Как ги оставяте отвити?Аз не смея заради климатика-на 23-24 градуса го държа и спя с пижама,с която спя и зимата и с тънко одеало(пробвах с двоен чаршаф и умрях от студ). Съответно малкия е или с лятно чувалче и боди с къс/дълъг ръкав,или с един дебел ромпър и къси чорапи.През деня го оставам по боди потник или с къс ръкав и двоен чаршаф, понякога с една памучна пелена,но седя до него и ако се отвие го завивам(ако стана ме усеща и се буди).

Общи условия

Активация на акаунт