Подготовка за малкия човек - тема 23

• 45 875
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
Бих минала на гащички сега и веднага, защото малката гад се научи преди няколко седмици да си го разлепва, да го вади изпод себе си, да го яде, да къса предните флапчета... Буквално я преобувам, залепвам и тя го разлепва та сега в жегите е "наказана" и с гащички върху него Unamused Но запознати ми казаха, че не е удобно за ЕБХ, тъй че се отказах и ще мина на многократни.

# 481
  • София/Севлиево
От няколко дни ползвам и то само за спането,че нещо с обикновен памперс взе да се буди мокър.И за двама ни обикновения памперс е по-удобен...

# 482
  • до най-прекрасния мъж
От 2-3 месеца ползваме гащи като преход за приучаване към гърне. По-лесно се свалят и вдигат. За нощния и следобедния сън ползвахме обикновени памперси до преди няколко дни. Но започна да се буди мокра откъм гърба и минахме на нощни гащи за през нощта и обикновени за дневния сън.

# 483
👋
Здравейте, мами!

Искам да ви помоля да ми дадете насоки относно спалните комплекти (и одеяло) за зимно бебе. Очакваме бебето февруари.

Ще имаме количка, легло next to me и дървена кошара в бебешката стая, която ще си в ползваме за съня през деня, а next to me само нощем. Или поне така са плановете Simple Smile Ще видим малкото човече дали ще е съгласно с нас.

Та на въпросите..
1. Колко спални комплекти ми трябват за всяко от тези три места? Нямам сушилня.
2. С какво одеяло спи в нас и колко броя от него или да взимам пликове за одеялото?
3. А навън с какво го завивам, когато спи? Необходимо ли е одеяло, ако сме с космонавтче? Изобщо за едно бебе, което ще се изведе март космонавт нужен ли е или може дебел плюшен ромпър и одеяло (какво?)

Вероятно ще имам още много въпроси. Четох тук, търсих в книгите, които имам, и не успях да открия информация. Моля, съдействайте ми! Благодаря Ви! ❤️🙏

# 484
  • София
Аз с първото съжалявам, че не успях да го свикна на чувалчета. Второто мисля само с такива. При нас е много топло. Зимата спи с памучно тънко одеяло с плик и тънка пижамка с дълъг ръкав. Като беше по-малък спеше с ромпър с дълги ръкави. Иначе имаме общо 3-4 спални комплекта и са ми стигали (с уточнение, че памперси се е случвало мноооого рядко да пропускат).
Навън зимата съм го извеждала с дебел ромпър и покривалото на количката. Отдолу е бил с тънки памучни дрешки.

# 485
И аз съм на тема спални комплекти. Но от всичко, което изчетох одеала не се препоръчват, защото може да стигне до задушване /същото важи за всякакви обиколници, чаршафи без ластик, плюшени играчки в кошарата/. Спални чувалчета са вариант, на който сме се спрели ние.

# 486
Аз ползвам протектор и чаршаф с ластик за кошарата, нищо друго (без одеала и възглавници) и имах два такива комплекта. От новороден го слагам да спи с чувалче, като следвам препоръките на производителя за това как да е облечен и колко плътно чувалче да ползвам спрямо температурата в стаята.
Докато беше в коша за новородено в количката, когато съм го изкарвала с космонавт или друг плътен ромпър не съм слагала допълнително одеало, само покривалото на коша.

# 487
  • София
И аз не мисля че са нужни комплекти. Възглавница за новородено не е нужна, може просто калъфка ( каквато и да е ), олекотено не е нужно, просто чувалче е достатъчно. Нужно е протектор + чувалче. Аз даже ще си ползвам ако разрешава бебе swaddle me зимно.

# 488
Моето е януарче. Пиша с уговорката, че аз я обличам много леко и съм на мнение, че бебе без надзор не трябва да спи с одеяло.

- за количката едно одеяло
- за спане вкъщи през нощта - чувал, над него не се завива
- едно много тънко памучно за през деня (подариха ми такова на Токуда)
- космонавт облече 2 пъти и то без особен смисъл, беше ни по-удобно с одеяло, защото иначе в колата пада едно обличане, събличане... Но над космонавт не завих, то е яке.
- чаршафи имам само долни - два еластични два - не, не знаех кои ще са ми по-удобни. Ми еднакви са. С ластици са. Отдолу - протектор.

# 489
Тъй като дъщеря ми беше с рефлукс, използвах четири чаршафа с ластик и две спални чувалчета. Имах едно по-плътно одеяло и две по-тънки за през деня.

# 490
  • София, България
Не ви трябват спални комплекти. Чаршаф с ластик (отдолу протектор) и чувалчета за сън Simple Smile

Ако ще спи и на друго място из къщата в някакъв момент, обикновени одеала. Нашите бяха от ИКЕА. Wink имах точно два броя, бяха ми напълно достатъчни.
С тях и в количката завивах ако има нужда. Космонавт обаче не съм ползвала. Бебето беше априлско Simple Smile Сега ще видим с декемврийското, може би ще ползваме космонавт, вероятно без допълнително одеало Rolling Eyes

# 491
  • до най-прекрасния мъж
Моето дете в началото спеше с одеало. Да, да, зная колко опасно може да е,  но в чувал нямаше как да я сложа от самото начало. Тя заспиваше само на ръце, а с дебел зимен чувал беше невъзможно да я приспя. Ако се опитах пък да я облека вече заспала, се будеше. Така че, зависи си от детето. Имах 2 одеала, 2 чаршафа с ластик, по един протектор за количката и кошарата. Понеже детето ми е декемврийче, навън я обличах с тънък космонавт тип преходно яке или плюшен и отгоре слагах покривалото. Но последните 2 години в Пловдив няма такива студове и сняг. През април вече беше с едни плюшени якенца от Лидл и в лятна количка с покривало за крачетата. Завивах я с леко одеало, ако заспи.

# 492
  • София/Севлиево
За количката си взех един зимен комплект за такава и изкарах с него,но и не сме излизали много,че още имаше корона и ме беше страх да не се разболее.За леглото му в началото взех 3 спални комплекта и два зимни чувала 0-6 месеца,в последствие купих още 2 комплекта,но той отказа да спи в леглото си от 6 месечен и тъй си седят.Чувалите обаче се ползват като си купувам нужния размер според сезона,даже вечер сам ми носи чувалчето като му се доспи.

# 493
Момичета в какво съхранявате АМ вкъщи- някакси тия пликове в които е са ми много неудобни….

# 494
  • София/Севлиево
Моето е в метални кутии(Бебелан),тъй си го купувам.С баткото си седеше в плика и в картонената кутия(Хип)

Общи условия

Активация на акаунт