Подготовка за малкия човек - тема 23

• 45 880
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
За тог -> много зависи как е температурата при вас.
На село държим прозорци отворени постоянно, дори през зимата леко открехнати, за да се проверява- имаме зимен чувал с ръкави и си спи в него прекрасно.  (Не сме в бг и дори през август има дни с 16 градуса - та аз си мунвикам зима).
А за самата употреба- когато се роди (4 февруари) позлвахме чувалчето.  С времето , в периода на най-силните колики , го разнасяхме постоянно и спряхме да ползваме чувалчето.  След това пак започна да си спи в него.

# 511
При нас е хладно, т.е. вкъщи е такова, каквото го направим с климатици, но зимата в нашия край пада под 0 градуса. Е, не е цяла зима така, но тази зима март беше близо две седмици под нулата. Иначе си е около 5-10 градуса.

Сега четох, че и здравната асоциация препоръчва спално чувалче и вероятно одеяло ще използваме в количката, когато сме навън и бебето е под постоянен контрол.
А между другото, боди с къс ръкав/потник необходими ли са ми са февруари, март? Мисля, че да, защото мога да ги обличам под ромпърче или?

Скрит текст:
Ейй 82819 книги купих и има още толкова, които не съм купила и никъде няма такава информация. Що пък един не взе да напише практическа книга?! 😀😀😀

# 512
Anastasiya.glam, ние използваме боди тип "прегърни ме " само в началото, след това започна да се стопля и само ромпър.

При нас е хладно, т.е. вкъщи е такова, каквото го направим с климатици, но зимата в нашия край пада под 0 градуса. Е, не е цяла зима така, но тази зима март беше близо две седмици под нулата. Иначе си е около 5-10 градуса.

Сега четох, че и здравната асоциация препоръчва спално чувалче и вероятно одеяло ще използваме в количката, когато сме навън и бебето е под постоянен контрол.
А между другото, боди с къс ръкав/потник необходими ли са ми са февруари, март? Мисля, че да, защото мога да ги обличам под ромпърче или?

Скрит текст:
Ейй 82819 книги купих и има още толкова, които не съм купила и никъде няма такава информация. Що пък един не взе да напише практическа книга?! 😀😀😀

# 513
  • София/Севлиево
Аз обличах бодита потник/с къс ръкав под комплектчетата , понякога и под ромпърите.Голям фен съм на бодита и ромпъри,най-вече като ходим на плаж, и много се радвам,че вече има чак до 98/104 размер(с баткото едва-едва намирах 92). Сигурно ако имах дъщеря само с рокли щях да я обличам -лесни и бързи са за смяна точно като боди/ромпър.

# 514
Откъде се снабдявате с бодита-потник?
Започвам да зареждам есенно-зимния гардероб на бебка и ми се иска да взема, но има само такива с къс/дълъг ръкав. Без ръкав не мога да открия.

Аз обличах бодита потник/с къс ръкав под комплектчетата , понякога и под ромпърите.Голям фен съм на бодита и ромпъри,най-вече като ходим на плаж, и много се радвам,че вече има чак до 98/104 размер(с баткото едва-едва намирах 92). Сигурно ако имах дъщеря само с рокли щях да я обличам -лесни и бързи са за смяна точно като боди/ромпър.

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 19:30 от bubastet

# 515
  • София
Bubastet, погледни HM или Косара. Аз от там съм взимала и винаги като съм търсила е имало.

# 516
Дрешки гледам в H&M. Оттам мисля всичките да купя. 🙂

# 517
На мен ми подариха бодита потник от Синсей.

# 518
H&M и Уайкики

# 519
  • Вестерос
Като новородена до към 50-тия й ден спеше завита с едно одеяло. Тя не мърдаше, а си спеше, както я оставих, настрани. Като почна да си ляга сама по гръб, я сложих в 2,5 тог. Отдолу с боди с дълъг ръкав беше. 22 градуса в нас. После мина на 1,5 тог пролетта и с боди с къс ръкав. Лятото я завивам с тънко чаршафче. Спи с боди потник, най-горещите дни беше по памперс. В спалнята е 26 градуса. Родена е края на ноември.

Ползвала съм и гащички, и памперс. Еднакви са ми за мен. Може би като вече си стои права, ще е с гащи.

# 520
Pat pat имат много креативни неща! За подаръци съм улучвала намаления от по 7, 10 евро на комплектчета.

# 521
Моята спеше почти без да мърда. Заради това почти на два пъти обмислях дали да не я оставя зимата да спи само по боди, защото както спи се сгърчваше леко и си мушваше лицето под одеялото. Това го направи веднъж в родилното още и после веднъж вкъщи, когато си намокри чувала.

В момента на 27° през нощта, защото на климатик не мога да спя, спи голичка, по памперс - аз също гола с чаршаф на кръста. На 24-25° ѝ махнах чувала и остана по боди с къс ръкав. На 22° през деня зимата беше само по боди с дълъг ръкав вкъщи - аз по къси панталони и тениска. Винаги еднослойно - няма тениски, няма потници под боди или ромпър. Само навън ѝ слагам суитчър, ако се налага, защото обикновено избутваше одеялото. Обличам си я като мен в общи линии. Според майката на М съм се объркала и си мисля, че отглеждам морж Joy Та обличането е до пресечна точка между родители и дете, както всичко друго Simple Smile

# 522
Благодаря Ви, мами ! Ще погледна.

Bubastet, погледни HM или Косара. Аз от там съм взимала и винаги като съм търсила е имало.
Дрешки гледам в H&M. Оттам мисля всичките да купя. 🙂

На мен ми подариха бодита потник от Синсей.

# 523
А кои марки чувалчета препоръчвате? Имам и още един въпрос и при мен ще е ноемврийско бебе и се чудя зимен или пролетно-есенен чувал да взема, като вкъще е между 23-25 градуса?

# 524
На такава температура у нас моето дете спи само с пролетно-есенен. И рой е роден ноември. За марка имам само чували на angle baby, мога да кажа, че са много хубави и за това други не съм и купувала

Общи условия

Активация на акаунт