Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 43 569
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, как се чувствате? Имате ли гадене и как се справяте? При мен положението вече втора седмица е нетърпимо. А съм едва в 6г.с. Не знам как ще изтърпя, ако ме държи до 14, както повечето казват ... не повръщам, а само ми се гади по цял ден от сутрин до вечер ... и се храня само с някакви кофти неща от сорта на солети, крекери и хляб. Просто от всичко друго ми се повдига, дори и плодове и зеленчуци Persevere

Гади ми се до припадък , след всяко хапване с извинение поръчката се връща. Не мога да хапна плод или зеленчук отвращават ме . Не мога да изпия и глътка вода , просто се чувствам ужасно , много изморена постоянно гадене , виене не свят , ужас . Вече съм в 8ма г.с. мислех, че ще отшуми , но се засили 🙈🙈🙈

# 181
Здравейте,
Записвам се и аз плахо в темата. Последна менструация - 07.04.
Вчера влезнах в 7-ма гс и бях на 2-рия си преглед. Видяхме сърчице! ❤️
Аз съм вкъщи от 2 седмици вече болничен, тъй като 3 дни след + теста получих зацапване и леко кървене. Оказа се, че е от частично отлепяне и се наложи да лежа и да пия Но Шпа + Дуфастон. Вчера на прегледа докторът ми каза, че вече положението е много по-добре. Отлепянето е много по-малко. Ще полежа още 10 дни и се надявам след това да се радвам на безпроблемна бременност!
Заради усложнението споделихме по-рано отколкото ми се искаше на родителите ни + близки приятели. На работа засега успявам да се измъкна с това, че съм болна, тъй като се притеснявам да споделя толкова рано.
Голяма радост и шок е за нас едновременно, тъй като се подготвяхме за Ин витро през юли пък то взе, че стана. Още ми е трудно да повярвам. 😁
Леко бременеене на всички!

# 182
Иска да попитам мога ли да пия кафе 3в1? Вредно ли е? Когато ходих на доктор преди 3 дни бях прекаленно нервна и забравих да я попитам...

# 183
Кога казахте на родителите, че ще стават баба и дядо? Ние тази вечер ще им кажем,а на приятелите мислим след 3тия месец, живот и здраве.

# 184
Иска да попитам мога ли да пия кафе 3в1? Вредно ли е? Когато ходих на доктор преди 3 дни бях прекаленно нервна и забравих да я попитам...

Всичко е вредно, ако прекаляваме. От лекарите си знам, че до 2 кафета на ден може, но колкото по-малко, толкова по-добре. Аз гледам да се огранича до 1 кофеиново и ако много ми се пие още-1 безкофеиново следобед.

Ts.P.S, няма да кажем до 3-ти месец на никого. Или докато не ми проличи. Искам да мине ранният скрининг поне. Не искам и други да треперят с мен, а вече имам аборт по медицински причини и всички ще се притесняват, ако знаят.

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 09:07 от Bobby_g

# 185
В този ред на мисли - безкофеиновото кафе и безалкохолната бира , напълно БЕЗ ли са ? Може ли да си ги пием без ограничение на количеството?

# 186
Кафе може, освен ако няма кървене доколкото знам. Безкофеиновото май не е много окей, понеже се извлича кофеина с химии. Аз бих предпочела нормалното кафе. Но пък моята кума пиеше безкофеиново и си роди живо и здраво бебе, та да не ви плаша Simple Smile

# 187
Благодаря за бързите отговори Simple Smile аз пия само по 1 на ден главно заради главоболие но не знаех дали няма да навреди благодаря за успокоението

# 188
В този ред на мисли - безкофеиновото кафе и безалкохолната бира , напълно БЕЗ ли са ? Може ли да си ги пием без ограничение на количеството?

Кафето не е 100% без. Мисля, че съдържаше 30%кофеин, но да не те подведа. Бирите повечето са 100% без, но си спомням, че по време на предната бременност бях попаднала на 1, която имаше някакво минимално количество и затова винаги четях етикетите. Хайнекен знам, че е 100% без, че него най-много го пиех.

# 189
kukumiavka успяхте ли да видите точицата? Питам понеже и моят първи преглед беше по това време и видяхме само тъмно петно, на вторият вече ясно се виждаше точица. Иначе според измерванията на апарата казват коя седмица е плода, но може да има разминаване +- 1милиметър.

Аз си пия по 2 кафета на ден, без да се притеснявам. А пък като ми се допие бира, си пийвам една нормална. То и чаша вино не е проблем принципно, но аз не съм фен. Като цяло може всичко, в определени умерени количества 🍻

# 190
kukumiavka успяхте ли да видите точицата? Питам понеже и моят първи преглед беше по това време и видяхме само тъмно петно, на вторият вече ясно се виждаше точица. Иначе според измерванията на апарата казват коя седмица е плода, но може да има разминаване +- 1милиметър.

Аз си пия по 2 кафета на ден, без да се притеснявам. А пък като ми се допие бира, си пийвам една нормална. То и чаша вино не е проблем принципно, но аз не съм фен. Като цяло може всичко, в определени умерени количества 🍻

Аз алкохол не близвам. Предния път някъде четох, че 1 чаша вино за мен се равнява на 1 литър за бебето и е почти токсично. Реших, че все за толкова мога да издържа да не пия, макар да има вечери, в които определено ми се иска да си сипя. Ама то в тези вечери не знам дали 1 чаша би помогнала така или иначе 🤣
Октомврийчето ми е на фаза "не" и на моменти направо откачам, ама няма как.

# 191
Знаете ли какво може да се взима при главоболие?

# 192
  • Бургас
Знаете ли какво може да се взима при главоболие?
Парацетамол и пий много вода

# 193
Октомврийчето ми е на фаза "не" и на моменти направо откачам, ама няма как.

Мойто е във фаза "само мама" и никой друг и просто е "супер весело". Нека Силата бъде с нас! 😀

# 194
  • София
Мами, утре ми предстои преглед, на който очаквам да видим сърдечен ритъм Simple Smile Имам въпрос за тези от Вас ,които са минали вече през него, а именно как минава самия преглед, чува ли се наистина пулса или се вижда туптенето на ехографа? Понеже с таткото искахме да сме заедно, но нито съм сигурна дали си заслужава да се ангажира, ако всъщност не се чува, а ,,вижда", нито пък съм сигурна , че ще го пуснат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт