Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 43 407
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
Inedica, утрогестан при зацапване се пие задължително перорално! Докато има кръв или зацапване се приема през устата, след което го продължаваш вагинално до следващия преглед при АГ, който ще ти каже дали да го спираш или да го продължиш до 12/13 гс

Ако имаш само слабо запацапване без отлепяне - за момента пий 3 х 1 на ден. Ще се чувстваш лека отпаднала и сънена, това е страничният му ефект при перорално приложение.

Като спре кървенето премини на вагинално 2 х 1. Там странични ефекти няма. Трябва да си полежиш само 30 минути след като го сложиш и да се движиш с ежедневна превръзка, защото това, което не се абсорбира от тялото ще се изхвърля пре денонощието.

За всеки случай можеш да звъннеш на АГ.

Утрогестана и дуфастона са вредни при прием перорално, защото като всяко хапче натоварват нашият черен дроб. Но и двете се изписват при кървене и за задържане. В групата на декемврийките едно 95% го приемаме до 12/13 гс

Само да те помоля не шофирай като го приемаш перорално. Дано е само стара кръв, която се изчиства и да нямаш хематомче (отлепяне) за напред.

Thekitten, благодаря ти много за изчерпателния отговор! Изключително полезен ми е в момента. Започвам ги от днес и във вторник когато съм на преглед докторът ще каже какво и как.

Може да ви се стори странно, но сънливостта като страничен ефект ще ми дойде бонус, защото съм хиперактивна, а трябва да се кротна.

# 316
Момичета, има ли някоя по запозната как седи въпроса с болничните?

# 317
  • Бургас
Какво те интересува за тях?

А за утрогестан и циклогест, знам че утрогестана е по-доброто, сигурно затова излиза и по-скъпо. Ако си дезинфекцирате добре ръцете преди поставяне, не виждам от къде можете да хванете инфекция!

# 318

Кажи какво те интересува, предната бременност цялата я изкарах вкъщи, та може да мога да помогна.

Момичета, а някоя разбира ли от изследвания за кръвосъсирване? Днес пусках тези, пратила съм ги и на хематолог да погледне, ама сигурно ще чакам до утре за отговор, та се чудех според вас добре ли са? Към момента съм на терапия с Натаспин и аг искаше да ми я промени на аспирин, но заради страх от ранните прокървявания решех първо да се допитам и до хематолог. Страх ме е от друга страна пък да не закъснея с аспирина :/

# 319
Bobby_g, според мен са много добре и може да задържиш още малко приема на аспирин. Аз правя контрола на 2-3 седмици, защото приемам аспирин и гледам да следя нещата редовно.

# 320
Bobby_g, според мен са много добре и може да задържиш още малко приема на аспирин. Аз правя контрола на 2-3 седмици, защото приемам аспирин и гледам да следя нещата редовно.

Благодаря ти!

# 321
От кога може да се взина болничен, на прегледа ми откриха полип и хематом 14мм и от време на време кървя....общо взето ми казаха че няма проблем ще си кървя така, обаче ме е шубе да ходя нещо на работа, нишо че работата ми е на стол и на бюро, но все пак знам ли....психика. АГ ми каза че може да ни даде болничен от 12та седмица

# 322
Момичета, аз имам чуденка относно Циклогеста. Слагам го ректално, но понякога се случва непосредствено след това да ми се приходи до тоалетна Relaxed Не знам така не го ли изкарвам и него. Има ли нужда да слагам нов в такъв случай?

# 323
От кога може да се взина болничен, на прегледа ми откриха полип и хематом 14мм и от време на време кървя....общо взето ми казаха че няма проблем ще си кървя така, обаче ме е шубе да ходя нещо на работа, нишо че работата ми е на стол и на бюро, но все пак знам ли....психика. АГ ми каза че може да ни даде болничен от 12та седмица

От личен лекар можеш да вземеш 14 дни.
Аз в 5г.с. лежах заради прокървяване и от болницата ми дадоха първия дълъг болничен. След това АГ всеки месец си ми пускаше през лекарска комисия за 30 дни. Накрая минах телк, че бях изчерпала правото на онези 180дни непрекъснат. Тоест има вариант, но говори с аг директно как да стане, да те насочи къде да идеш.

# 324

От личен лекар можеш да вземеш 14 дни.
Аз в 5г.с. лежах заради прокървяване и от болницата ми дадоха първия дълъг болничен. След това АГ всеки месец си ми пускаше през лекарска комисия за 30 дни. Накрая минах телк, че бях изчерпала правото на онези 180дни непрекъснат. Тоест има вариант, но говори с аг директно как да стане, да те насочи къде да идеш.
благодаря много ще говоря пак с аг като отида на следващия преглед на 15ти. До тогава само да сме добре 🙂

# 325

Кажи какво те интересува, предната бременност цялата я изкарах вкъщи, та може да мога да помогна.

Момичета, а някоя разбира ли от изследвания за кръвосъсирване? Днес пусках тези, пратила съм ги и на хематолог да погледне, ама сигурно ще чакам до утре за отговор, та се чудех според вас добре ли са? Към момента съм на терапия с Натаспин и аг искаше да ми я промени на аспирин, но заради страх от ранните прокървявания решех първо да се допитам и до хематолог. Страх ме е от друга страна пък да не закъснея с аспирина :/

Не знам за другите изследвания аз, но ФТ4 ти е ниско, не го гледай ТСХ, че е под 2, ФТ4 е щитовидният хормон, който е важен (и ФТ3, но в случая се вижда и от другия само). Бих направила консултация с ендокринолог, за съжаление са малко читавите и има шанс и да не ти дадат хормон, но аз от лош опит, бих започнала и на своя глава,особено по време на бременност. Надявам се, че няма да се разсърдиш на непоискания съвет. Simple Smile

# 326

Не знам за другите изследвания аз, но ФТ4 ти е ниско, не го гледай ТСХ, че е под 2, ФТ4 е щитовидният хормон, който е важен (и ФТ3, но в случая се вижда и от другия само). Бих направила консултация с ендокринолог, за съжаление са малко читавите и има шанс и да не ти дадат хормон, но аз от лош опит, бих започнала и на своя глава,особено по време на бременност. Надявам се, че няма да се разсърдиш на непоискания съвет. Simple Smile
бих ти препоръчака хедер в надежда, ще ти даде хормон. Аз пия л тироксин един ден 50 на другия ден 75 така ще съм до 10 г.с после ще пускам контрола и ще го мислим

# 327

бих ти препоръчака хедер в надежда, ще ти даде хормон. Аз пия л тироксин един ден 50 на другия ден 75 така ще съм до 10 г.с после ще пускам контрола и ще го мислим

Аз съм на л-тироксин от 50. Мислиш ли, че трябва да го вдигна?

# 328
  • Бургас
Аз мисля, че изследванията са ти добре, Боби.
  Пинитос, за болничните можеш да излезеш когато си поискаш. ЛЛ може да даде 2х7 дни и след това гинеколог 30 дни с ЛКК, след това ако не ти стигнат 180 дни се минава ТЕЛК без проблем.

# 329
Аз също не съм наясно с болничния. В момента имам болки леки, но не искам да ходя на работа, тъй като съм на крак, отделно работя и в опасна среда с инфекциозни болести и т.н. Реално трябва да взема от личния лекар, а не от аг така ли? И той има право да даде след 12 г.с?

Общи условия

Активация на акаунт