Моите любими торти! - 4

• 56 619
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Слагай разтопения на водна баня шоколад,когато си разбила сметаната.И става много вкусен крем.

# 121
Бамбинка,Пепчо:милост вие нямате ли Wink Heart Eyes  bouquet

# 122
Слагай разтопения на водна баня шоколад,когато си разбила сметаната.И става много вкусен крем.
Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 123
# 124
Ето една набързо спретната торта днес в една приятелка. Разполагах само с червена боя, която не стигна за истинско червен цвят. Добре че поне намерихме едни джанти от колички на сина й, та да се получи малко по истинска Simple Smile

# 125
Момичета, страхотни торти!!!
BAmbinkamalinka, представям си каква радост си донесла на свекито. Дано го е оценила подобаващо!

pep-4o , ти пък с твоят модел ме смая! СТрахотна идея ти е хрумнала, пък и изпълнението си го бива. Явно имате хубав повод у дома  Wink.

Tannita, представям си ако не беше набързо, как ли шеше да изглежда. Перфектно както винаги!!!

# 126
  • Czech Republic
Момичета, страхотни майсторки сте!  bouquet

Използвам да пиша сега, защото след 10 часа, вече ми е почти невъзможно да публикувам а и да вляза във форума! Sad

# 127
Днес свеки има 70-годишен юбилей.По този повод направих тази торта
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=28774&photo=124
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=28774&photo=125
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=28774&photo=126

и тези сладки-праскови,кошнички и фунийки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=28774&photo=127
Да е жива и здрава свекърва ти! Явно наистина заслужава жената!

Кошнички, фунийки и праскови съм правила и са страхотни. Но за тая красота на тортата ще ми е питанката! Embarassed
Извинявам се ако сте го обсъждали, преди време така се бях заровила в темата ви, в глазури, фондани, марципани и др., че всичко ми се омеша в главата.
Може ли подробно обяснение как се правят тези красиви цветя. Толкова блестящи, толкова прекрасни цветове! С коя рецепта и с каква технология. А и за покритието на тортата ако може.
Сигурна съм, че е и до сръчност, но ако някога направя нещо подобно ще се гордея много със себе си.

# 128
искам да питам за тортата:Медовик"
Каква е сметаната и какво е кондензираното мляко-подсладени или не?
утре детето има рожден ден и много искам да я направя...

# 129

labrex, много ти благодаря за превода   bouquet  надявам се скоро да направя "Кокосово-шоколадный мусс"  Simple Smile

BAmbinkamalinka, pep-4o , Tannita  страхотни неща сте направили - поздравления !!!

# 130
Pep-4о,Танита,поздравления за вашите оригинални торти  bouquet

Благодаря от сьрце на всички за оценката за моята торта.Свеки ви благодари за пожеланията.
Ще се опитам да отговоря на вьпросите ви,дано не пропусна някой.
Покритието на тортата е желатиново.Голям зор видях докато го сложа вьрху тортата,защото се оказа,че точилката ми е кьса и сьбира колкото за отгоре.Освен това беше и тежко и се кьсаше докато го пренеса,та се наложиха няколко опита.Бях в паника защото отстрани стоеше недовьршено.Реших да използвам маслен крем отстрани,исках да е в сьщия цвят,но вместо 1 капка боя,паднаха 2.Така се получи по-тьмно от горната част.Но всеки дефект е ефект!Цветята отстрани са изрязани с метална формичка и залепени вьрху масления крем.
Всички цветя и тортата са намазани с глюкоза,от нея е бляська.
За големите цветя/които трябваше повече да приличат на лилиуми/изрязвах отделни листа,суших вьрху бутилка, и подредих вьрху самата торта.
Малките цветя са много ефектни,а стават много лесно.Изрязват се  с формички голямо и малко цвете.Леко се срязва между отделните листенца/само2-3 милиметьра/.Взима зе дьрвено шишче,поставя се с острата част кьм центьра на цветето,в единия край на пьрвото листенце и с леко притискане и вьртеливо движение се минава през листото до другия му край.Така се минава през всички листенца.По сьщият начин се правят и малките цветя,след което центьра на голямото цвете се намазва с глюкоза и вьрху него се поставя малкото като леко се притиска в средата да залепне.Надявам се да разберете обяснението ми.Ако не ще опитам да го снимам стьпка по стьпка.

Рецептите за кошничките,фунийките и прасковите ще пусна по-кьсно в отделна тема,за да не разводнявам тук.

bouquet и накрая искам да благодаря на сестра ми,която много обичам и която беше до мен в критичната ситуация при прехвьрлянето на покритието и рьсеше с пудра захар кьдето и кажа Laughing.Помогна ми сьщо и за пьлненето и украсяването на сладките  bouquet
  bouquetБлагодаря и на мьжа ми,който разби с миксера продуктите за единия блат/пу-пу,да не го урочасате/той си знае,че много го обичам.
  bouquetБлагодаря и на сина ми,който обиколи полувината град да тьрси конфитюр от вишни за тортата.
Така,че заслугата за тази торта не е само моя.

Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 11:39 от Bambinkamalinka

# 131
Ами признавам си, че на мен ми е трудно да разбера обяснението! Сигурно е голям майсторлък и трябва да съм направила доста торти преди да постигна ефекта от тази.
А цветята от какъв материал са? Как са постигнати двата цвята на лилиумите? Струва ми се, че не са два отделни листа като при малките, а едни с два цвята? newsm78

# 132
  • на брега на Дунав
BAmbinkamalinka, pep-4o , Tannita  страшни сладкарки сте, шапка ви свалям.   bouquet

# 133
искам да питам за тортата:Медовик"
Каква е сметаната и какво е кондензираното мляко-подсладени или не?
утре детето има рожден ден и много искам да я направя...

Въпросът ти предполагам е към мен и много съжалявам че чак сега се включвам, но цял ден нямах нет, чак сега го оправиха.
Сметаната ми е на "Президент", но става и със растителната на Хопла. Само че вземи неподсладена, защото кондензираното мляко е подсладено и ще стане много сладко.
Дано не съм прекалено закъсняла с отговорът си.

# 134
Най сетне и аз стигнах да ви покажа първото си творчско сладкарско изобретение Mr. Green Неможе да се мери с нито едно от показаните тук,но много се старах и поне на вид долу горе я докарах Wink
Eто тук и тук

Общи условия

Активация на акаунт