Моите любими торти! - 4

• 56 589
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
  • гр.Варна, сега Германия
Tannita, njamam dumi prosto, takawa krasota  bouquet

# 226
  • Русе
Драги ми кулинарни вълшебници  Joy Моля за помощ!  Hug В събота половинката има РД и естествено трябва да има торта. Реших, че ще правя обикновена торта (преди това бях решила да правя с рула, но се отказах поради разни причини), та работата е там, че ще я правя от готови блатове. В магазина имаше само на Роял Кейкс и ми се сториха доста тънки, та взех 2 пакета, т.е. 6 блата, но взех 1 пак. бели и 1 кафеви. И тук идва моята чуденка и питанката към вас - с какъв крем е подходящо да бъде тортата, за да подхожда и на двата вида блатове? Приемам предложения всякакви. На гости ще идват все хора от страна на свекърите и се налага да е нещо, което ще им вземе акъла  Whistling Моля, помагайте  Hug

# 227
Драги ми кулинарни вълшебници  Joy Моля за помощ!  Hug В събота половинката има РД и естествено трябва да има торта. Реших, че ще правя обикновена торта (преди това бях решила да правя с рула, но се отказах поради разни причини), та работата е там, че ще я правя от готови блатове. В магазина имаше само на Роял Кейкс и ми се сториха доста тънки, та взех 2 пакета, т.е. 6 блата, но взех 1 пак. бели и 1 кафеви. И тук идва моята чуденка и питанката към вас - с какъв крем е подходящо да бъде тортата, за да подхожда и на двата вида блатове? Приемам предложения всякакви. На гости ще идват все хора от страна на свекърите и се налага да е нещо, което ще им вземе акъла  Whistling Моля, помагайте  Hug

Точно с тези блатове правих тази торта:
ЛЕСНА И БЪРЗА ШОКОЛАДОВА ТОРТА

Необходими продукти:1.

3 бр. готови блата;
2. 1 1/2 ч. ч. захар;/може и по-малко – 1чаша/
3. 1-2 с.л. чисто масло;
4. 1 ч. ч. вода;
5. 50 гр. алкохол;
6. 1 коф. заквасена сметана/голяма/ 400 гр
7. 1 коф. течен шоколад/голяма/ Финети и банани

Начин на приготвяне:
ЗА СИРОПА: Захарта се карамелизира. Към нея с бъркане се прибавя чистото масло и алкохола. Към тях се прибавя около 1 ч. ч. вода, бърка се докато стане сироп.

ЗА КРЕМА: Сметаната се разбива с 2-3 с.л. захар заедно с течния шоколад.

НАРЕЖДАНЕ: Реди се блат, полива се със сиропа обилно, особено по краищата, отгоре нарязан на малки парченца банан, после крема, следва още другия блат, банан и отново крема. Тортата добре се намазва с крема и от страни. Украсява се по желание с шоколадови пръчици, бонбонки, орехи и т. н.

Рецептата е от форума, за съжаление не съм записала на кого е, така че който си я познае, да се обажда. Понякога бързам и не си отбелязвам чия рецепта си пействам. При теб блатоветге са двойно количество, така че трябва и крема да се удвои, но е невероятно вкусна. Трябва да постои в хладилника - по-хубава става!

Все пак открих авторката на рецептата - на Пела е!  bouquet

Ето и линкове: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103786.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=59239.msg1085631;topicseen#msg1085631

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 19:33 от labrex

# 228
Ето я моята вчерашна торта. Пълнежа вътре е мус от кафе и шоколад.

Е такава страхотия не бях виждала...НЕВЕРОЯТНО!

То това е  просто неприлично вече  Hug Heart Eyes

# 229
  • 5 етаж в ляво
И аз се чудя,какво ли още ще роди въображението на Танита!Страхотна си Танита Hug

# 230
Момичета, невероятни красоти правите. #Crazy. Не мога да се нагледам Heart Eyes
Записвам се да следя темата, че се надявам скоро да имаме поводи за торти, за да направя нещичко и аз.

# 231
Леле Танита направо ми обра точките.Браво smile3501 smile3501 smile3501

# 232
  • Sofia
Танита, признай си, че я направи, за да се пукнеме от яд! Wink Направо невероятна красота си сътворила.

# 233
  • на брега на Дунав
Tanita едно голямо браво и от мен   bouquet. Е, наистина невероятни торти правиш. Ама моля те имай милост, я виж колко фенки се насъбрахме. Моля те дай сега подробно описание на тази красотия до най малката подробност, че е непоносимо вече това чакане  ooooh!, може да се пробвам да спретна нещо подобно, че има и повод скоро за всички влюбени  Blush.
Снежи, невероятен жест с тая тортичка   bouquet

Последна редакция: ср, 07 фев 2007, 18:57 от korneliia_h

# 234
Тортата за 10-ят рожден ден на Марти  Party

# 235
И аз съм пред почти същия проблем като на Деб, след седмица ставам на 30  Crazy
Рецептата от лабрекс е супер, само че предпочитам крема да не е шоколадов. А си предсатвям нещо с крема сирене или филаделфия. Имате ли предложения?  newsm78
Наталина, видях ти темата за рулото, кремът ми допада, смяташ ли, че става и за торта с готови блатове? А отгоре някакви идейки как да я украся?  Crazy
Много благодаря!!!  Heart Eyes
Танита, е, не! Това е невероятно!  Hug

# 236
  • Czech Republic
Снежи, Таня, Ванче - страхотни торти момичета(ама защо ли се учудвам - вие сте си класа)!   bouquet

_ШоШи_, не съм опитвала на готови блатове, но защо да не стане - щом върви с бишкоти(аз правя една бърза торта тип чийз кейк с този крем и с бишкоти и става страхотна), особенно ако сложиш някакви плодове или шоколад. Ммммм...... Wink Sunglasses

Момичета, с удоволствие влизам в тази темичка въпреки, че страшно трудно напоследък влизам въобще във форума! Браво - продължавайте в този дух! Hug Heart Eyes

# 237
Благодаря ти, вълшебнице!  Hug Ще сиропирам леко блатовете с мляко, после ще намажа малко течен шоколад и крема ти с филаделфията  newsm78 Или идеята ти за шоколада беше друга?  Embarassed

# 238
Снежи, Таня, Ванче - страхотни торти момичета(ама защо ли се учудвам - вие сте си класа)!   bouquet
Имаме си отлични учители,Нат! Hug

# 239
Еее, не , това не може да бъде  Shocked Момичета вие просто сте невероятни  Hug Поздравявам ви! Такива красоти, просто не мога да повярвам, че бих могла да направя нещо такова  Embarassed Започвам да разглеждам темите от началото и се надявам съвсем скоро да се похваля с нещо красиво  Wink
Танита , страшно красива и цветна торта  Peace Тъй като виждам, че повечето редовно влизате в темата и знаете коя торта как става и как се украсява и за да не досаждам, ще може ли на лични да ми пратиш  рецептата за тортата и как правиш украсата? Или ако някъде ги има линк към тях. Благодаря много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт