Моите любими торти! - 4

  • 56 622
  • 282
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 2 126
Извинете ме,пак съм аз Mr. Green
Това ли е рецептата за марципан Варна:

Фалшив марципан:

300г пудра захар, 100г. сухо мляко, 1 белтък ( може да се замени с 80г масло или твърд маргарин), няколко капки бадемова есенция.

Всичко се смесва добре, ако не е достатъчно, се прибавя още мазнина. На добре посипана с пудра захар дъска се разточва кора 3-5 милиметра дебела и се полага на тортата, или се изрязват фигурки.

Тези цветни "покривки" дето слагате върху тортите от него ли се правят newsm78 А и всякакви фигурки могат да се правят от него?

# 61
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Здрасти!

Това което си цитирала е рецептата за млечен марципан. Също става за покриване на торти и за фигурки.
Рецептата за марципана Варна е тази:

Парено тесто за моделиране(марципан Варна):

 150 мл вода
70гр масло
150 гр брашно
около 0,500 кг пудра захар

 Водата се слага в някакъв съд на котлона. Добавя се маслото и се чака сместа да заври. После се изсипва брашното /на веднъж/ и се бърка , докато се отдели от стените на съда. Изважда се и се разстила на плот, за да изстине по-бързо. Когато е студено се замесва с пудра захар.

# 62
  • Мнения: 7 144
Дес, незнам дали има точно тази рецепта, по която аз съм я правила, тя има доста вариации тази торта. Ще я преведа и ще я пусна утре, защото сега в къщи е борба за компютъра  Laughing.

# 63
  • Мнения: 2 126
Дес, незнам дали има точно тази рецепта, по която аз съм я правила, тя има доста вариации тази торта. Ще я преведа и ще я пусна утре, защото сега в къщи е борба за компютъра  Laughing.
Няма проблеми когато можеш Peace
Благодаря ти!  bouquet Hug

natalyna,огромно благодаря за разяснениято Hug А как се оцветява този марципан?Когато тестото е готово омесено или предит това newsm78

# 64
  • Пловдив
  • Мнения: 257
Дес аз оцветявам след това.Разделям си тестото(така ще го нарека) в зависимост колко цвята ще ми трябват и всяка част оцветявам отделно.Ако оцветяването е преди, трябва да забъркаш няколко теста,иначе ще получиш само амо един цвят.Дано да съм обяснила добре  Rolling Eyes

# 65
  • Мнения: 818
Зори,много сладка тортичка.Браво и за идеята за пчелна пита.
Рер-4о,поздравления.Циците са като истински.

Ето и моята торта по случай имения ден на мьжа ми-блондинката изкочи от тортата в точния момент  Laughing
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2001297

Зори,благодаря за помаща относно покритието.

# 66
  • Мнения: 9 447
bambinkamalinka - много хубава идея.

Аз да попитам за покритието, че ще ми трябва такова бяло - как, от какво и по колко - ако може като за аборигени да ми обясниш  Embarassed   bouquet

# 67
  • Мнения: 818
Покритието е сьс желатин.

500гр. пудра захар
1/2сл.желатин+около 1/2кч. вода
60мл.глюкоза/аз сложих на око около 2 чл./
желатина накиснах вьв водата.стопих на котлона,прибавих глюкозата и разбьрках добре.Омесих с пудрата захар.
Пудрата захар не я мерих а действах на око-да стане приятно еластично тесто.

# 68
  • Мнения: 7 144
Bambinkamalinka, много ме изкефи тортата ти. Браво!

# 69
  • Мнения: 2 126
cveti_i,мерси много за пояснението-прекрасно те разбрах  bouquet
Аз така си мислех,но се чудех дали ще се оцвети добре като е тесто.Сега вече ми изниква въпросът за боите и дали да ползвам тая за яйца,че в нашия град едва ли продават специално бои за сладкиши Mr. Green

Bambinkamalinka, много ме изкефи тортата ти. Браво!
И мен, и мен smile3501

# 70
  • Мнения: 1 116
Ето тортата за бебешкото парти, което ще правя утре за приятелката ми, която чака бебе.

# 71
  • Мнения: 983
Танита, страхотна е тортата, лелеееееее как ви се отдава това украсяване. Всички торти са страхотни.  bouquet

# 72
  • Мнения: 2 099
Невероятна торта, направо нямам думи, освен че искам и аз някой ден да сътворя такава торта/като се понауча/.

# 73
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Tannita, ти вълшебница ли си? Браво! Страхотна торта!   bouquet

# 74
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Момичета, искам и аз да се похваля с тортата за РД на сина ми днес. Зная, че има доста недостатъци, но всички гости бяха очаровани /предимно от вкуса Thinking/, а рожденикът беше невероятно щастлив!

Общи условия

Активация на акаунт