Моите любими торти! - 4

  • 56 625
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 2 099
Goldie мерси много за помощта. Отн. тортата с цветчетата, на мен въпреки че си имала проблеми с нея много ми харесва и е много свежа.
Swetleto  това според мен вече си е майсторлък, наистина чудесни торти особено ми допадна ягодката...

# 91
  • Перник
  • Мнения: 284
В моите любими торти - 2 видях снимка на бисквитена торта и торта с рула,не съм сигурна кой ги е правил.Можете ли да ми дадете рецептите   Praynig и най-вече как сте подредили рулата и бисквитите.Преварително благодаря!  Hug

# 92
  • Мнения: 2 099
Билка ако търсиш тортата с рула, връзката е тази - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141085.0. Дано съм помогнала.

# 93
Благодаря ви много за комплиментите!Втората торта\"Дворец\"я правих за 4 рожден ден на сина ми със снимка на групата от детската градина,но работих не с фондан за снимката(както най-често правя)а с другата хартия,която също става за ядене и когато сложих тортата в хладилника ми се набръчка малко от влажността.Може ли някой да ми даде инфо за приложението или работа с такава хартия.В България ядох такава торта,но беше отгоре като гланцирана снимката.Мисля обаче че не може да е желатин иначе ще се размажат цветовете.Може ли някой да ми помогне?

# 94
  • Мнения: 5 873
Тортата за утрешният рожден ден на скъпия. Flutter

Eклерова торта

# 95
  • Sofia
  • Мнения: 576
Искам и аз да ви покажа какво успях да направя. Това е торта Зебра от предаването "Бон Апети"

За съжаление ме домързя да снимам разреза.

# 96
  • Мнения: 2 126
Момичета здравейте Grinning
Страхотни неща правите пак както винаги.Ванчето,swetleto, много хубави тортички сте сътворили Hug
Тортата Зебра немога да я видя,дано ми се отвори после.Сигурна съм че е суперска.
Сегаааа....аз имам малко питане.В събота ще празнуваме РД на малката,която утре става на годинка.Утре ще имаме празник с дечица и нямам време да правя та поръчах торта,но за събота ще я правя  chef Спряла съм се на това. Та питането ми е за крема...ХАресах този на Лео от тортата с рулата - заквасена сметана и шоколад Thinking,но все още се чудя.КАкво ще кажете?Дайте ми някаква идейка за крема и за украсата може (че ми се иска да стане по ефектна,не само кафява) Embarassed  Blush

# 97
  • Мнения: 22 867
Момичета здравейте Grinning
Страхотни неща правите пак както винаги.Ванчето,swetleto, много хубави тортички сте сътворили Hug
Тортата Зебра немога да я видя,дано ми се отвори после.Сигурна съм че е суперска.
Сегаааа....аз имам малко питане.В събота ще празнуваме РД на малката,която утре става на годинка.Утре ще имаме празник с дечица и нямам време да правя та поръчах торта,но за събота ще я правя  chef Спряла съм се на това. Та питането ми е за крема...ХАресах този на Лео от тортата с рулата - заквасена сметана и шоколад Thinking,но все още се чудя.КАкво ще кажете?Дайте ми някаква идейка за крема и за украсата може (че ми се иска да стане по ефектна,не само кафява) Embarassed  Blush

Погледни този сайт, струва ми се, че крема е същия, който е и върху котарака, който си избрала. На руски е, но мисля, че е разбираемо. Съжалявам, че нямам време да преведа, ще се прибера довечера. Но ако ти е нужна помощ, все някой ще преведе.

# 98
  • Мнения: 2 126
Благодаря ти за бързият отговор  bouquet Става ми ясно долу горе как се прави тоя крем,а и ще вложа собствени мотиви Mr. Green
Ще почакам и още съвети,де Wink

# 99
# 100
  • Мнения: 2 126
Мерси много мила Зори за поредният ти отклик по моите въпроси Hug  bouquet Ще взаимствам идеи и от тях Peace

# 101
  • София
  • Мнения: 548
PresiN - при мен не се вижда тортата  Sad

 Някоя от вас правила ли е Кроканова торта . АКо да - моля да ми обясни :
как става разбиване на яйцата със захарта на водна баня? с Миксер или с тел? И вряща ли да е водата?
А за крокана, като се залеят орехите с карамела на дъното на тавичката не се ли залепва? Как се маха от там?
 Благодаря, предварително.

# 102
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Както винаги търсачката не работи и  се принуждавам да рискувам и да задам вече вероятно задавани въпроси, за което моля за извинение   bouquet. Тази седмица имам рожден ден и съм решила да се пробвам да направя торта "Трюфел". Имам рецептата, четох преди време колкото намерих за нея, ама една мацка беше обещала да даде подробности на питаща като мен и явно това е станало на лични защото отговор не последва в темата. Както и да е. Искам да помоля да ми дадете повече подробности  какъв шоколад точно сте ползвали примерно, каква сметана, какъв точно ликьор. Особенно за ликьора помагайте моля, защото аз със всякакъв вид алкохол съм скрана тотално. Идея си нямам какво животно е това  Embarassed. Аз ликьора си го представях онова питие  с лек привкус на различни плодове примерно или шоколад и цветът му е млечен не като на алкохол прозрачно. Гледах в магазина и на туй чудо пише пина колада пък на етикета на друг език пише ликьор  newsm78. Ха сега де. Простете за невежеството, ама моля ви светнете ме какво точно да купя, че съвсем се омотах с тоя алкохол  Mr. Green Благодаря предварително и не ми се смейте много за  ликьора.  Mr. Green

# 103
  • Мнения: 6 243
Корнелия, аз съм правила тортата няколко пъти.
по рецепта тя се прави с натурален шоколад. Използвала съм и този на Колев, и на Своге.
Сметаната - Мегле.
Ликьор не се слага. Сиропирането се прави с някакъв алкохол, аз лично използвах уиски.

# 104
  • Мнения: 373
Аз използвах натурален шоколад на Своге, сметана Хопла, и карамелен ликьор, всеки алкохол без вино, бира и ракия става.

Общи условия

Активация на акаунт