Камери с животни в реално време - линкове, обсъждане, информация

• 30 550
  • 626
  •   2
Отговори
# 615
  • Бургас
Драгушинчето не иска да полети и ми е тъжно. Прави един опит и се  отказва. Дано не е болно, а просто да не му е дошло времето да полети.

# 616
karzz, поглеждам в гнездото, все е само, и сега пак. Виждам, че си писала, поглеждам отново /в последните дни и на мен ми е тъжно, че гладува, а без запаси може изобщо да не отлети/ и ето, отлетя най - после. Дано да продължи, остава му месец.

отлетя на наляво

Вчера

В гнезото отсреща и трите летят

Вали

И завчера

# 617
И аз постоянно го поглеждам и не отлиташе, и не отлиташе... И не ми се пише, защото ми е мъчно. Навсякъде по света поне биха го прегледали пиле от наблюдавано гнездо, а тук... Не знам дали ще се справи до отлитането. Като прочетох, че 70% от поколението не успяват да стигнат до Африка... чак не ми се иска да ги знам тези подробности. Милото, то си беше особено от малко, все по-лениво, по-неактивно. Дано оцелее и добре че няма да знаем.

# 618
DiaMia, споделям напълно. Снощи си мислех БЗДП ли да питам, Спасителният център в Стара Загора е за бедстващи, ранени и пр., а тук какво да кажа - не го хранят, не отива да си търси храна. БЗДП ще отговорят - дива природа, не се намесваме /ако изобщо отговорят/.
Храната е малко, в това вече съм убедена. И в Златна нива е малко. Възрастните хранят себе си, а от младите - което оцелее и стигне Африка. Хубавото е, че хората помагат на такива, които не успяват да стигнат. Ако са кацнали на място с храна, преживяват зимата.

Наблюдавах ги вчера как се поздравяват - родителите са.

Децата

# 619
И тоя баща смахнат... Joy то храна чака, той клечка му носи!

Дойде и второто, а то въпреки че лети отдавна, каца по-зле от другото. Четох, че на малките кацането им е най-трудно в началото. Нещо го проверява, завира се в него

Молят баща си за храна и двете, даде им малко

# 620
Драго без клечка не се връща, празен курс няма Wink

Дано са намерили храна за това кратко време.
Много са сладки, гледат се с онези отсреща Heart Eyes

# 621
Аз наблюдавам гнездо в с. Лозен - на живо.
Няколко години или нямаше никой в гнездото или само 1 щъркел. Тази година са двойка и им се излюпиха 4 щъркелчета. За съжалиение с едното се е случило нещо беше под гнездото мъртво. Останалите са добре. Няма как да оживеят всички от излюпването до отлитането и връщането им тук.Аз тази година определено гледам много по-малко от миналата. И ви благодаря за разказите в снимки.

# 622
  • Бургас
Диа, Лучиа, изпреварили сте ме с репортажа.
Обаче аз друго нещо интересно забелязах.
В 12.09 ч нямаше никой в гнездото. В 12.11ч кацна един мокър и мърляв бандит Simple Smile който бързо беше прогонен от едно от нашите сладури.

За кратко гнездото беше празно, но бързо се прибраха децата.
Едното се навираше в другото и го закачаше.

Страшно кацане 😜

И накрая бяха щедро нахранени

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 14:40 от karzz

# 623
И трите пилета в Златна нива полетяха Heart Eyes

Това с все още черната човка е най - малкото.

Изведнъж скочиха и трите, сякаш нещо ги уплаши

ravi, може ли линк за камерата?

karzz, много са смешни, когато гонят неканените гости в гнездата

Интересно как разбра, че в гнездото се е настанил чужденец.

Кълве го по шията

Непрекъснато пощи по - малкото, опашката, крилото.

Днес вали

Не зная какъв слух имат, но двете се завъртяха в обратната посока, което е знак, че пристига някой от родителите. В небето под часовника.

Пусна и на тях - да подреждат

Връщах назад да проверя Blush

Ако си спомняте, преди време в турското гнездо се появи чуждо пиле. Оказа се, че случката е различна от това, което тогава видяхме.
Има клипче и текст:
"Пилетата на семейство щъркели Ярен бяха довели още едно бебе щъркелче в гнездото и родителите го бяха хранили, докато хранеха своите малки.
На следващия ден това чуждо бебе щъркелче кацна обратно в гнездото. Но изглежда пиленцата на Ярен получиха добро смъмрене, защото този път всички заедно изгониха чуждото бебе от гнездото ето така Simple Smile"

https://www.instagram.com/p/Da-f5B7MyVI/

# 624
Ако ме питаш за гнездото в с. Лозен там няма камера. Казах ,че наблюдаваме на живо.

# 625
LU4IQ, същите кадри и аз щракнах вчера! Grinning Hug
Скрит текст:

# 626
Ако ме питаш за гнездото в с. Лозен там няма камера. Казах ,че наблюдаваме на живо.

Да, за него. Сега разбрах, вие на живо в селото и ние на живо, но онлайн. Joy

LU4IQ, същите кадри и аз щракнах вчера! Grinning Hug

Как да не ги снимаме, те са като картинки, а на тези кадри /изтрих твоя спойлер/ в продължение на няколко минути сякаш изпълняваха ритуал с човките, много са красиви и мили. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт