Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 405
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
  • Замък сред облаците
Прекрасни са 🥰

# 391
Ян, мина ли прегледа? Ако не кога е? За Мацето запомних, че е в 18:30 ч.
Звъннах аз на гинеколога, казах й че имам положителен домашен тест и два кръвни, единия от днес. Пита ме за днешните стойности, казах й ги и ме извика в петък на преглед. Много ми е развълнувано и в същото време притеснено.

# 392
Здравейте, момичета. Аз все още съм бременна в 5+1 г.с. след втория ми трансфер, но за съжаление бременността тръгна към биохимична и спираме лекарствата. ЧХГ и прогестерона падат, въпреки че прогестерона беше в много добри граници. Последните изследввания са ми
ЧХГ - 40 (от 26.05)
ЧХГ - 30 (от 28.05)
Прогестерона е паднал от 27 нг на 25 нг.
Имам няколко въпроса :
- Къде пускате кариотип и каква е цената на човек/ двойка?
- До колко дни след спиране на лекарствата да очаквам цикъл?
- Т.к. бременността е биохимична, т.е ако бях естествено забременяла сега ми е се пада 5 дни закъснение или общо 37-ми ден , за горе-долу толкова дни ли трябва да се възстанови тялото? ( нямам кюретажи и хапчета, разчитаме цикъла да ми дойде, после ще отида на преглед да видя дали всичко се е изчистило. О,х дано се изчистя сама като цикъл, че с тия болници)
Ако Слава Богу съм добре и  всичко е наред мислим да се насочим към Турция. Тук имахме 2 ембриона с добро качество, имах 2 имплантации, но после няма развитие или спира.

# 393
  • Замък сред облаците
Салсера, с тези стойности ще се изчистиш съвсем нормално, не се безпокой.
Цикълът ще тръгне като спадне прогестерона, между 3-7 дни отнема обичайно. В общи линии до 45 дни трябва да ти дойде и следващия цикъл, а понеже е като БХ даже би трябвало да е с обичайна продължителност.
Кариотип виж в Майчин дом генетичната или в Геника цените, наскоро ги актуализираха последните.

# 394
Салсера, съжалявам много!
Ние пускахме кариотипи в Геника през декември. Тогава беше 300 лв. на човек или 600 лв. за двамата.

# 395
Благодаря, момичета Simple Smile Един месец ли се чака за кариотип? А СГ с SDI test колко време важи като документ? 

# 396
Мина ми прегледа,всичко е наред засега! Каза ми,че прогестерона не е важен и не се пуска, защото само се стресират бременните . Имало жени и с 10 и пак нямат проблеми. Но каза щом ми е притеснено по 2 на ден да слагам. Според вас достатъчно ли е? Изобщо така ли е за прогестерона ? Не знам вече в какво да вярвам...

Салсера,много съжалявам...

# 397
  • Замък сред облаците
Прогестеронът е важен и поддържа бременността 🙄 Под 25 обикновено не се задържа бременност, трудно ми е да повярвам че и с 10 има. Това ако говорим в nmol,понвже твоите бяха в тези мерки. За ng минимума е 9.
Иначе казах и преди еднократното тестване не е 100% достоверно защото прогестеронът се отделя различно в различни части от деня и на няколко дни закъснение нивата още варират много в кръвта.
Слагай си утрогестана и дишай спокойно.

# 398
Не знам,сигурно има и изключения,но не ми се играе на тото... Ще слагам ,даже ще си го изследвам на своя глава. Каза ми,че при мъжките бебета не е ок да се ползва много много...

# 399
Salsera, ние пускахме кариотип в Майчин Дом, по 200 лв. на човек, става за 2-3 седмици. Аз бях с ЧХГ 1800 и пак сама успях да се изчистя, така че не се безпокой едва ли ще се наложи намеса. Иначе с твоето ЧХГ според мен до 5 дни, ако си спряла лекарствата ще ти дойде. Спермограмата с SDI няма конкретен срок до колкото знам аз, всичко зависи от навиците на мъжа, дали приема добавки или не и въобще като цяло от какво естество е проблемът, за да има промени в SDI. По принцип sdi се влияе от времето на въздържание много също. Така че ако се пуска нова спермограма и е с различно въздържание може да окаже влияние.

Yan25, радвам се, че всичко е наред. Нещата с прогестерона и за мен още са тъмна Индия, защото понякога чета из бгмама за жени с толкова ниски стойности и успешна бременност, че чак и аз не знам как става (подозирам, че е възможно все още много жени да не обръщат внимание на единиците и от това да се объркват, че е нисък). Но лично аз не бих рискувала да се оставя на късмета и бих го следила, ако усещам, че има някакъв проблем с него, за да знам дали лично аз усвоявам добре конкретното предписано количество.

Редактирам се, за да кажа, че спермограмата по принцип, ако е за фонд и кандидатстване за инвитро трябва да е не по-стара от 1 година. При самофинансиране не съм сигурна.

# 400
  • София
Салсера, съжалявам. Пуснете на ТМ спермограма с SDI, при нисък резултат питай в клиниката за оплождане ИМСИ или МАКС. Не вярвам да има проблем в кариотипа. Просто не от всяко ембрионче става успешна бременност, дори при млади здрави жени.

Ян, супер! Единствено имай предвид, че веднъж като почнеш прогестерон, не се спира или намалява, докато не завърши изграждането на плацентата. След това се спира постепенно, по схема.

Мини, чудесно ЧХГ! 🍀🍀🍀

# 401
Аз слагах вчера и оня ден 4 бр тоест 400мг, тя каза вече по 200.. така директно ли да го намаля от днес?

# 402
  • На изток от Ада
Salsara, съжалявам. Ние кариотип в Надежда по 250 лв на човек 1месец точно чакахме.
Ян, по -добре слагай което си взела. Някой дак превантивно изписват. Но и на мн други не им пука ..

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 19:33 от nasito8988

# 403
  • София
Ако намалиш от 400 на 200 даваш сигнал на организма за отхвърляне на бременността. В момента нямаш все още плацента, която да секретира прогестерон. Според мен или задръж на 400, или намали първо на 300 за седмица, после на 200. При намаляване има вероятност да прокървиш. Аз започнах да намалявам чак към 8-9 гс и при всяко намаляване прицапвах за по седмица.

# 404
А тогава как да продължа?

Аз първия ден сложих 600 само, после по 400.. това опасно ли е сега Confused

Общи условия

Активация на акаунт