🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 56 872
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Отностно пътуването с влак, тук попаднах на някакъв ютубър канадец, който пътува от Истанбул до БГ с влак. На мен ми беше интересно. Но е на английски. Поствам го с идеята на някой да му е полза малко от малко инфото:

https://www.youtube.com/watch?v=sPfuPBA3d-w

# 256
Привет - мривет🙃🙃😁 пак съм тук... Имам идея, снощи ми влезе мухата и днес привеждам в действие.
Октомври живи и здрави ще пътуваме за Бодрум на почивка. Иска ми се да пътуваме с колата( не човекът - тинейджър😃) постави ултиматум Без самолет, щото е много бързо.... резервацията е с автобус. Ама аз предлагам да е с междинна нощувка в Истанбул❤️.
Само ММ е шофьор, така ще му е по лесно на него, не защото аз драпам с нокти да стигна до този феноменален град отново😁
Не сме пътували до сега с колата, наясно съм горе-долу със стикери, такси и прочие неща. По скоро ме тревожи чисто часово, как да преценя нещата... Ще сме на работа дет се вика до последно. Иска ми се да пристигнем на паркинга около хотела (кой хотел, кой паркинг?) до около 10 сутринта, да оставим багажа и да изчезнем на обиколка. Планирам лежерно ходене ( освен ако не отидат да спят🤩 тогава, ще я карам как  си требе) снимки, Света София, хапване, пийване, разходка по Галата порт и спане, че на другият ден пак шофиране.
Планирам на тръгнем на 30.09 през нощта, смятам около 6 часа път +/-2 часа на граници. Около 8.30 сутринта да навлизаме в Истанбул, като денят ще е неделя. Трафика в неделя сутрин е  лек към приемлив.
Препоръчате ми хотелче: легло, баня, закуска, паркинг, лесна локация

# 257
Планирам на тръгнем на 30.09 през нощта, смятам около 6 часа път +/-2 часа на граници. Около 8.30 сутринта да навлизаме в Истанбул, като денят ще е неделя. Трафика в неделя сутрин е  лек към приемлив.
Препоръчате ми хотелче: легло, баня, закуска, паркинг, лесна локация
Ще ви споделя как правим ние вече няколко пъти когато ходим към Истанбул.
Тръгваме от Варна след работа 17 - 18 часа и в зависимост чакането на границата сме в хотела около 24 часа . Наспиваме се хубаво и сутринта след закуска си правим разходката.
После от Истанбул до Бодрум имате около 6 - 7  часа път. Така, че в зависимост от желания от вас час на пристигане в хотела може да планувате тръгването. В този случай ще трябва да направите още една нощувка, но и времето в града ще вие повече.

# 258
Здравейте, момичета! Току що открих темата. След няколко дни за първи път, ще посетим Истанбул. Пет жени и две деца. Ще пътуваме с влак. Вече купихме билетите. От два дни гледам за хотел и не мога да се спра на локация. Коя е най-добрата, за да видим за четири дни повече места?

# 259
Около Сиркеджи е най-добре. Ние също пътувахме с влак, бяхме резервирали хотел Aslan home apart, буквално на пет крачки от изхода на Мармарай Сиркеджи ( асансьор 4 на Ходжа паша). Резервацията през Букинг.  Бяхме в стая  с ед.легло и спалня. Има стаи с още едно ед.легло. Снимките в Букинг отговарят на действителността .
Имам и визитка на собственика. Много близко до Еминюню корабчетата, спирка на трамвай 1 на Сиркеджи.
Здравейте, момичета! Току що открих темата. След няколко дни за първи път, ще посетим Истанбул. Пет жени и две деца. Ще пътуваме с влак. Вече купихме билетите. От два дни гледам за хотел и не мога да се спра на локация. Коя е най-добрата, за да видим за четири дни повече места?

# 260
  • София
После да разкажете и аз планувам пътуване септември с влак.

# 261
Около Сиркеджи е най-добре. Ние също пътувахме с влак, бяхме резервирали хотел Aslan home apart, буквално на пет крачки от изхода на Мармарай Сиркеджи ( асансьор 4 на Ходжа паша). Резервацията през Букинг.  Бяхме в стая  с ед.легло и спалня. Има стаи с още едно ед.легло. Снимките в Букинг отговарят на действителността .
Имам и визитка на собственика. Много близко до Еминюню корабчетата, спирка на трамвай 1 на Сиркеджи.

Благодаря. Веднага проверих, но е зает за нашите дати.

# 262
SilviPv ето визитката на собственика на хотела г-н Аслан.

Миналата година бяхме в друг хотел, в Букинг пак нямаше места и писахме на страницата на хотела и имаше свободни дати , направихме резервация чрез хотела.
Другият хотел е хотел Пенинсула, близо е до площад Султан Ахмед.

# 263
  • Sofia
Да, вслушайте се в съвета за района около Сиркеджи. За първо и кратко посещение е комуникативен.
Друго удобно/подобно място е в триъгълника между Кула, Мост и Порт Галата.

# 264
  • София
Да, вслушайте се в съвета за района около Сиркеджи. За първо и кратко посещение е комуникативен.
Друго удобно/подобно място е в триъгълника между Кула, Мост и Порт Галата.

Само трябва да се има предвид, че под кулата е много стръмно. Равно е само близо до морето. А в Сиркеджи е равно.

# 265
Привет отново влюбени в Истанбул🌷
Нашите планове се промениха тотално в последния момент и в крайна сметка пътуваме живот и здраве на 10 Август, преди малко звъннах на АБВ ТРАВЕЛС и резервирах.
Съответно ще сме в Лалели.
Явно на Август си ни върви, и първият път ходихме тогава.
Този път отиваме главно да видим джамия Чамлъджа, квартал Балат, Йеребатан и Кулата Галата-да се качим,защото предният път не успяхме.
Това са топ нещата. Другото ще е както дойде.
По възможност ако остане време и Пиер Люти.
Видяли сме основните забележителности, поне повечето.
Иска ми се хем да видим пак някои любими места, хем и нещо ново. И да ни е по-лежерна, но и добре структурирана програмата,защото разполагаме само с два дни.
Разбира се задължителната разходка с корабче е ясна, ядене на балък екмек и други вкуснотийки също.
В тази връзка вкусен бюрек къде препоръчвате да се яде?
Ще ползваме агенцията, но само за транспорта и Новата джамия ако успеем да се вместим в програмата им.
Ще обикаляме основно сами-и първият път бяхме така и се справихме чудесно.
Но участвахме и в доста от общите екскурзии.
Този път няма да ходим никъде с тях най-вероятно, защото сме видели всичко, а молове не ни интересуват.
Приемам всякакви идеи.
Най-вече съвети за добри и бюджетни места за вечеря и кафенета с гледка.
Спомням си, че много хвалехте учителското кафене и някакъв ресторант на Ортаклар (нещо такова беше).
Чудя се кое как да подредя в програмата.
Като отправна точка е Лалели.
Първият ден ми се иска да идем на Кулата, а после на Йеребатан и Синята джамия-не сме влизали преди, че беше в ремонт.
Те двете са близко така, че не е проблем.
Втори ден-Балат и новата джамия и за каквото дойде.
Този път изобщо не искам да бързам, а по-скоро бавничко и спокойно.
Много разчитам на вас за идеи.😻

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 12:42 от Caroline_Bingley

# 266
  • Sofia
Втория ден бих започнала с Пиер Лоти, после Балат + св. Стефан (работи докъм 16-17 ч.), после към Юскюдар и оттам с автобус 15 С до джамията.
Ако не ти е ясен транспортът, ще го напиша подробно.
За първия ден ти е добра подредбата и ще ви остане време за Ортаклар и/или друго.
Бюреци харесвам тук:
https://maps.app.goo.gl/9b2HRtrix8NN4Lq76

# 267
Втория ден бих започнала с Пиер Лоти, после Балат + св. Стефан (работи докъм 16-17 ч.), после към Юскюдар и оттам с автобус 15 С до джамията.
Ако не ти е ясен транспортът, ще го напиша подробно.
За първия ден ти е добра подредбата и ще ви остане време за Ортаклар и/или друго.
Бюреци харесвам тук:
https://maps.app.goo.gl/9b2HRtrix8NN4Lq76

Да, не ми е ясен транспортът. Ще съм благодарна да го опишеш.
Свети Стефан пропускаме,вече сме били. И много ни хареса. Но няма да ходим пак.
Ще отделим време за местата, на които не сме ходили.
На мен ми се иска да си мина и през Топкапъ,евентуално Гюлхане парк и после Синята джамия. Беше в ремонт като ходихме.
Сюлеймание също е задължителна спирка,защото не успях да видя тюрбето на Хюрем(беше в реставрация преди две години) ,а аз много държа да го видя.

# 268
  • Sofia
Ясно. Щом няма да гоните работното време на бг църквата, то можете да започнете програмата във втория ден и наопаки. Въпрос на личен избор.
Транспортът по маршрута е следния: от Лалели взимате трамвая Т1 до сп. Каракьой. Там от фери терминала се качвате на корабчето по линията за Еюп и слизате на посл. едноименна спирка. Пресичате булеварда и вървите малко напред, където отляво са кабинките на въжената линия (възможна гигантска опашка!), която ще ви качи горе на хълма и заведението Пиер Лоти. Слизането обратно е по същия начин или пеша. После пак корабче или трамвай Т5 до Балат. Там като се разходите, се мятате пак на ферито към посл. сп. Юскюдар, откъдето взимате автобус 15 С за джамията и пътувате до края. Със същия авт. се връщате до корабчетата и хващате фери към Еминьоню. Всички споменати се плащат с Истанбул-карт.

# 269
  • София
Някой знае ли кой хотел ползват АБВ (притеснява ме, че пише 2 или 3 звезди) и някой ползвал ли е 3 звезден хотел в Лалели от който да е доволен? сама ще съм с 2 деца

Общи условия

Активация на акаунт