ЛОНДОН - 13

• 48 484
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,
Моля, имам питане относно пътуването ми до Лондон със синовете ми /14г и 16г./:
Имам декларация от баща им за напускането им от БГ.
Интересуваме, при влизане и излизане /в/от Великобритания/, ще ми искат ли някакъв документ, че съм им майка, тъй като децата са с фамилията на баща си, а моята е различна?

# 661
  • Пазарджик
Здравейте,
Интересуваме, при влизане и излизане /в/от Великобритания/, ще ми искат ли някакъв документ, че съм им майка, тъй като децата са с фамилията на баща си, а моята е различна?
Не,те Ви трябват само на БГ летището,даже мисля,че вече отпаднаха при въздушния транспорт.

# 662
Здравейте,
Не,те Ви трябват само на БГ летището,даже мисля,че вече отпаднаха при въздушния транспорт.
Maria1986,
Благодаря!

# 663
  • софия
Великобритания не е част от Шенген.

# 664
  • Пазарджик
Великобритания не е част от Шенген.
Дори да е така на летищата в Лондон не искат абсолютно нищо освен паспорт.

# 665
  • софия
Става въпрос, че за държави, извън Шенген, я изискват на нашето летище. Декларацията винаги е за нашите гранични власти.

Здравейте,

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 12:26 от zvаnchе

# 666
На ваше място бих носила двата акта за раждане, многоезични.
На мен лично са ми искали на излизане от Германия документ, че аз съм майката именно поради различни фамилии.

# 667
Не знам кой би ви искал такъв документ, на летище Лутън при полетите, излитащи  за България НЯМА никъде паспортна проверка. Показвате паспорта единствено при качване на самолета, на служителите на летището. Те не са полицаи,че да ви искат подобни документи.

# 668
Най-добре си вземете всичко, което имате. Не е ясно кой служител в какво настроение се е събудил тази сутрин. За 20 години активно пътуване, от които почти 12 с дете, съм имала всякакви случаи.

# 669
Здравейте, пътешественици.
В Лондон навсякъде ли приемат плащания с карта, или все пак е добре да се носи малка сума пари в брой?
Благодаря на отзовалите се.

# 670
  • гр. София
Бих казала, че навсякъде, но ако искате си вземете малко в брой.

# 671
Карти се приемат навсякъде, но едната ми карта не минаваше на UberBoats /кредитна/ и ползвах другата карта/дебитна/. Имай си примерно 30 паунда в брой за всеки случай, ако ще ти е по-спокойно, на мен никъде не ми се наложи да плащам в брой. На няколко места, включително будка за сладолед на South bank изрично приемаха само карти.

# 672
  • Great Britain
Здравейте, пътешественици.
В Лондон навсякъде ли приемат плащания с карта, или все пак е добре да се носи малка сума пари в брой?
Благодаря на отзовалите се.
Навсякъде

# 673
Върнахме се от Лондон, на 04. 06, всичко с документите мина безпроблемно. От българска страна само дадох копие от декларация от бащата на момчетата, от английска - само паспорти, не ми поискаха нищо друго.
Това ни беше първото пътуване до Лондон, бях го организирала по повод Шампионска лига'24г. - да зарадвам момчетата ми за 01.06.
Лондон наистина е прекрасен - имахме чудесно време, хотел - непосредствено до Хайд парк и прекрасна програма.
Имаше 4 дни футболен фестивал, посветен на шампионата - на 3 различни места /площад Трафалгар, Риджънт стрийт и още една площадка, в близост до Темза, от 11ч-18ч. с предварителна програма по часове с най-различни мероприятия.
Беше изложен трофеят - Купата на ШЛ, всеки ден до деня на финала на 3-те места, като опашките до него бяха, от порядъка на 2,5 часа чакане. Геройски издържахме докрай, за снимките, които направихме до купата.
От представителния магазин на УЕФА - ключодържатели, мини-трофей, фланелки, както и малка топка с логото на ШЛ, купени с голяма радост за спомен от шампионата.
В денят на финала/събота 01.06/ в Хайд парк, беше разположен голям екран - само за фенове на герм.отбор - Дортмунд. А друг екран, непосредствено до Темза, в близост до Трафалгар - само за фенове на Реал Мадрид.
4-5 часа, преди началото на мача, навсякъде из Лондон се разхождаха "жълти" и "бели" фланелки - бяха много възпитани и културни. Не видях никаква агресия или други неподходящи прояви от страна на феновете. Имаше туристи от Латинска Америка, испанци и германци - предимно,  във връзка със събитието.
Ние, за съжаление, нямахме билети за Уембли, но с голямо въодушевление гледахме мача сред феновете на Реал Мадрид, до р. Темза. Екзалтирани и крайно удовлетворени, особено след 2-та гола и връчването на купа на "белите"!
Разбира се, престоят ни в Лондон не беше само под знака на ШЛ.
Включих и културно-образователна програма - посещение на мюзикъл "Клетниците" в Sondheim Theatre, както и Природонаучният музей.
Другите два театъра в близост - Алберт§Виктория, Музеят на науката, както и Британският- не успяхме.
Разходихме се из парка пред Бъкингамският дворец, Биг бенд, Уестмистърското Абатство и Тауър Бридж.
Ходейки, само, из улиците на Лондон, изпитвах неимоверно удоволствие и блаженство от атмосферата и настроението, което има в този град!
Придвижвахме се предимно с автобуси, за да гледаме прелестите на града от втория етаж и снимахме, снимахме....
Пак ще отидем - със сигурност, безкрайно ми хареса, даже вече се замислям, дали няма да е още по-прекрасно да посрещнем Нова година в Лондон?
Извинете, за дългият "футболен" пост!
Поздрави, здраве и незабравими изживявания на всички, които им предстои да посетят Лондон!

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 21:52 от andy18

# 674
Много хубав разказ. Аз нямам отношение към футбола, но като го прочетох, усетих колко много ви е харесало. 🌺

Общи условия

Активация на акаунт