ЛОНДОН - 13

• 48 671
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря на всички за отговорите относно предварителните резервации за вход. Разбрах, че не е задължително, но желателно и по-добре да имаш, отколкото да нямаш. Wink Ще резервирам и аз.

# 376
Иска ми се и аз да питам нещо,макар въпросът ми да е малко по-особен:Някой посещавал ли е зала Арена Уембли?Тъй като знам за забраната за пушене на такива места,дали случайно има някакво място (извън залата,разбира се),отредено за "пауза" за пушачите?
Не,няма място за пушачи.Нито около залата,нито на стадиона,за съжаление.Излезеш ли,не можеш да се върнеш

# 377
  • Варна
Здравейте,

При Tate Modern как седят нещат с опашките? Има ли големи?

Обичайно не , няма и проверки на багаж.

# 378
  • София
Момичета, има ли някаква закономерност в пускането на билети за Sky Garden? Опитах преди малко да резервирам, но няма...

Също така, може ли на лични контактите на шофофьора от/до Лутън.

# 379
Здравейте! Планирам посещение на Лондон с децата (12 и 8 ) и имам въпрос към посетилите студиата на Хари Потър. Мислите ли, че е удачен вариант приключвайки там да си хванем транспорт до летището в Лутън? Към момента най-ранен час за влизане е 15.30, полет 21.50. Google maps ми дава доста дълго пътуване с  градски транспорт. Uber като вариант ~30£.

# 380
  • гр. София
Здравейте, през април ще минем през Лондон за два дни. Никога не сме били там и организацията на транспорта им ми се струва кошмарна! Weary Много моля за малко помощ най-вече за техните карти за градски транспорт. Ще бъдем в събота и неделя и най-вероятно ще пътуваме сам в извън пиковите часове. Търся градски транспорт на сносна цена и нормално време от Хийтроу, Терминал 4 до гара Падингтън да речем. Видях, че Elizabeth line ще свърши работа. Това метро ли е или влак? Каква карта трябва да купим за два дни - Oyster, travelcart? Какви са тези дневни лимити? Бих искала въпросната карта да може да се ползва и за  Yellow Circle.
Тотално се обърках!!!! Dizzy Face

# 381
  • В офиса
Супер лесно е. Чекираш кредитна карта и не се интересуваш от лимитите, то само ги смята. Единственото важно е да чекираш и на излизане. Метро е Elizabeth line.

# 382
  • гр. София
Нямам кредитна карта, само дебитна. Револют евентуално...

# 383
  • here and now
И с дебитна и с Револют можеш.

# 384
безконтактна карта
цъкаш навсякъде на влизане и излизане (в рейсовете само веднъж) и нищо не купуваш и не смяташ, то си смята вместо теб

# 385
А ако случайно не ви мине картата, на всяка метростанция има машини за Oystercard. Това на практика е все едно дебитна карта, но само за метрото. Взимате си пластика и зареждате желаната сума в нея и по същия начин то само си смята кога сте стигнали дневният лимит и не ви дърпа повече пари. Но все пак трябва да внимавате да имате достатъчна сума налична за пътуването си, ако не ви достигат парите на излизане, не знам точно какво се случва. Но пък персонал има доста и ще ви помогнат при нужда.
С една дума спокойно, звучи сложно, но за мен поне метрото в Лондон е най-добре организирано, обозначено и ясно от всички, на които съм се возила. Simple Smile

# 386
Аз не съм срещала по-добре уреден градски транспорт от този в Лондон.
Всякаква безконтактна банкова карта, в която има пари, върши работата на билет/карта.
Трябва да спазваш две основни правила:
1. В метрото чекираш картата на вход и на изход - задължително. Един човек - една карта. 
2. В автобус се качваш само от предната врата и чекираш само там

# 387
  • гр. София
Благодаря на всички за информацията! Flowers Hibiscus
Ще използваме безконтактна дебитна карта тогава щом е възможно.

# 388
  • В две мъжки сърца
Аз не съм срещала по-добре уреден градски транспорт от този в Лондон.
Всякаква безконтактна банкова карта, в която има пари, върши работата на билет/карта.
Трябва да спазваш две основни правила:
1. В метрото чекираш картата на вход и на изход - задължително. Един човек - една карта. 
2. В автобус се качваш само от предната врата и чекираш само там
Това означава, че като съм със сина ми, който е на 18, трябва да чекираме две отделни карти? И билет не ни трябва, само чекирам картата и през целия ми престой в метрото повече не чекирам никъде, освен при излизане. И колко пари трябва да има горе-долу в картата на сина ми примерно, за да съм спокойна, че ще стигнат?
Благодаря за споделената информация!

# 389
Е колко...?
Отиваш в Лондон с приготвени пари, не със санитарния минимум.
Зависи от зоните, в които ще пътувате.
15 паунда на ден, aко пътуваш между 1 и 4 зона. 10 паунда между 1 и 3 зона. Повече, ако се качиш на корабче по Темза и то на UBER.  Имай си пари в картата, пък нека останат.

Общи условия

Активация на акаунт