Шанс на човек, който не ви привлича, но е добър?

• 13 144
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Ами то точно това е принудата. В днешно време друга няма.

# 196
Да бе, нямало било друга принуда?
А защо в 3/4 от темите тук се разказва как лошото патриархално общество принуждава българката да домакинства, докато злият ѝ мъж, лежейки на дивана в хола, упражнява психологическа принуда навиквайки я, че не е такава домакиня като майка му?

# 197
  • Пловдив
Е, нали за да има мъж, първо трябва да му е дала шанс. Къде е принудата да се жениш на всяка цена, освен собственото желание и намилане от мама и татко евентуално?

# 198
Няма вече обществен натиск да се задомиш, но има икономически да си делиш сметките с някой Worried Стига да е добър платец, отговаря на изискванията от въпроса на темата.

# 199
Няма вече обществен натиск да се задомиш, но има икономически да си делиш сметките с някой Worried Стига да е добър платец, отговаря на изискванията от въпроса на темата.

Тъжно е по-скоро. Радвам се, че в Германия и без мъж бих могла да се оправям, но сама с една заплата да отглеждам дете и да плащам сметки и наем - абсурт.

# 200
е, и в България сама се оправям със сметки и наем, не ми трябва мъж за това.
Виж дете защо трябва да отглеждаш сам, баща няма ли? И да си търсиш нов мъж само да ти гледа детето е нагло…

# 201
Виж дете защо трябва да отглеждаш сам, баща няма ли? И да си търсиш нов мъж само да ти гледа детето е нагло…

Защо да е нагло? Двама души с деца заедно, например.

# 202

Защо да е нагло? Двама души с деца заедно, например.

Ами едно е да се влюбиш в някого и да се съберете, а друго да си търсиш целенасочено някой да те издържа

# 203
  • София
Сега е модерно един да прави детето, друг да го издържа.
Ако не иска, значи е мизогинист и егоист.

# 204
  • Пловдив
Обаче хич не е модерно да направиш дете и да се изсулиш, след което да не искаш крава с теле / ремарке, щото левент като теб заслужава повече и откъде накъде ще и издържаш децата. Wink Не знам как се получава едната мода без другата.

# 205
Аз също съм много против да се търси партньор с основна цел (а за някои сигурно единствена) да ти гледа и издържа детето. Не знам често ли се практикува това.

# 206
  • София
Обаче хич не е модерно да направиш дете и да се изсулиш, след което да не искаш крава с теле / ремарке, щото левент като теб заслужава повече и откъде накъде ще и издържаш децата. Wink Не знам как се получава едната мода без другата.
Не е луд, който яде баницата. Може да прочетем и в раздела какви са тенденциите във възпитанието на младите жени. Ако ѝ се набие в главата да подбира добре СЕРИОЗНИ мъже, да настоява за брак, ексклузивност, отдаденост и тн, няма после "някой си да се изсулва".

Сега е модерно не да се търси стабилност и брак, а "пеперуди". Също е все по-модерно и възпитавано да се търсят мъже на точно същата възраст, които ни материална подкрепа могат и искат да предложат, ни лоялност, отдаденост и постоянство.

Освен това, не е тайна и привличането към "лошите момчета", които обичат да се "изсулват". При предишните поколения е било критикувано, а сега е едва ли не поощрявано. Живей, мама, сега си млада и ти се е паднало.

# 207
Тук мога да се съглася с теб, но без частта с възрастта. Не ги разбирам аз тези неща за сериозна връзка с цел семейство и деца, а чакане на тъпите пеперуди.

# 208
ама много пък е гаден живота без пеперуди, то зор ли е толкова да си хващаш някакъв компромис за мъж, само за да те забремени?
Не е ли по-добре да си сам и щастлив, без да се съобразяваш с някакъв дето не те интересува особено?

Че ако няма любов, поне в моите очи един брак носи повече отговорности, отколкото ползи.

Единствено си заслужава, ако не можеш сам да се издържаш и имаш нужда от нечия заплата

# 209
  • София
Аз нямам проблем да си взема някой сериозен дядо да ме гледа като дъщеря, ама той има ли проблем да не правим секс? А защо той не си вземе някоя невзрачна девойка, но лоялна и със златно сърце, а се бута на своеволните красавици? И чак на 50 ли е станал сериозен, отдаден и ексклузивен, какво е правил преди това, че не се е задомил?

Общи условия

Активация на акаунт