Шанс на човек, който не ви привлича, но е добър?

• 13 109
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
Обич и пеперуди са различни неща. Може да обичаш човека до теб, да ти е хубаво с него и да не си представяш живота си без него, но да не усещаш чак пеперудки в стомаха или да си влюбен до загуба на акъла. Баланс си трябва.

# 211
Обич и пеперуди са различни неща. Може да обичаш човека до теб, да ти е хубаво с него и да не си представяш живота си без него, но да не усещаш чак пеперудки в стомаха или да си влюбен до загуба на акъла. Баланс си трябва.

А тази обич откъде идва? И как правиш семейство и секс, без сексуалното привличане? ( което всъщност идва от пеперудите)?

# 212
  • Пловдив
Цитат
Също е все по-модерно и възпитавано да се търсят мъже на точно същата възраст, които ни материална подкрепа могат и искат да предложат, ни лоялност, отдаденост и постоянство.
Това не го разбрах, за същата възраст.

Цитат
...да настоява за брак, ексклузивност, отдаденост и тн, няма после "някой си да се изсулва".
За брака не знам как стоят нещата, ама ексклузивност и отдаденост само с настояване не стават.

# 213
  • София
Сексуалното привличане не е равно на пеперуди.
Пеперудите са тръпка, често породена от несигурност, която в големи количества може да стане токсична.
Доста против съм романтизирането на пеперуди в ущърб на зряла, осмислена любов. Второто не изключва привличане изобщо.

# 214
Пеперудите са тръпка, често породена от несигурност, която в големи количества може да стане токсична.
Доста против съм романтизирането на пеперуди в ущърб на зряла, осмислена любов. Второто не изключва привличане изобщо.
Тогава съм съгласна, аз едва последните няколко години видях чара в това , да се влюбиш в човек, който е добър, а не да преследваш дивото и да има “тръпка”

Голяма разлика е да ти е просто топло и хубаво на душата или да си на някакво влакче на ужасите, нагоре-надолу, радост-мъка…

# 215
Ама пеперудите не са свъзани само с драмата и отношения тип иди си-ела си. Аз имам спокойни отношения с мъжа ми доста годинки вече, ама все още като знам, че малкото ще е при баба си уикенда и ми се появяват "пеперудите" Joy може би щото сме в такъв период с малко дете и не много възможности за интимност, знам ли... ама си се вълнувам като ще имаме свободна вечер Stuck Out Tongue Winking Eye за мен привличането и страстта са важни и не бих могла да се влюбя без тях. Не казвам, че само това е важно, но за мен е основополагащо ако искаш отношенията да продължат happily forever after

# 216
  • София
Между влакчето на ужасите (често изразяващи се в несигурност и невъзможност) и скуката без привличане (обикновено водеща до безсексие), има множество средни варианта. Според мен много момичета в по-ранните години се качват на такива влакчета, а после осъзнават, че силните - но преобладавващо негативни емоции, не са любов. Това си е част от узряването и балансирането на емоциите. Когато всяко нещо е ново и за първи път, има всякакви ексесии и всичко е много непредвидимо. То чувства, то копнеж, разбити сърца, излъгани надежди, предадени обещания. Емоция има, ама токсична. Това не е тръпката от любвта. После нещата се наместват, стига да има капацитет да се учи от опита.

Иначе да, и аз съм си имала "пеперуди" без да е имало драми и проблеми във връзката. Но може би зависи кой как си я превежда тази дума. Тръпката към "лошите" момчета много бързо я загубих, след една-две занимавки с такива, даже са ми анти. Тръпката към мъж, който харесвам, намирам за секси и привлекателен си е силна и стабилна Wink И определено това да се сериозен и лоялен е твърдо изискване.

# 217
Цитат
Също е все по-модерно и възпитавано да се търсят мъже на точно същата възраст, които ни материална подкрепа могат и искат да предложат, ни лоялност, отдаденост и постоянство.
Това не го разбрах, за същата възраст.

Сърди се, че двадесет годишните жени си падат по свои връстници, а не по чичовци, които могат да предложат пари, лоялност и т.н.

# 218
  • София
Не бих могъл да го кажа по-добре.

Между влакчето на ужасите (често изразяващи се в несигурност и невъзможност) и скуката без привличане (обикновено водеща до безсексие), има множество средни варианта. Според мен много момичета в по-ранните години се качват на такива влакчета, а после осъзнават, че силните - но преобладавващо негативни емоции, не са любов. Това си е част от узряването и балансирането на емоциите. Когато всяко нещо е ново и за първи път, има всякакви ексесии и всичко е много непредвидимо. То чувства, то копнеж, разбити сърца, излъгани надежди, предадени обещания. Емоция има, ама токсична. Това не е тръпката от любвта. После нещата се наместват, стига да има капацитет да се учи от опита.
Ами, тия с албанското узряване, у лево!
Следващия живот да зреят по-бързо. Или да попаднат на възпитателни родители.
Отчетливо се вижда как някои млади момичета са си зрели по принцип и не се омотават в токсичности, други все настъпват мотиката "emotional damage" и така до 40+.
Колкото и да не им се иска на някои, мъжете избират и по тоя признак.

П.С. Аз не, ама някой друг май се сърди ...

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 13:13 от Танграта

# 219
  • Пловдив
Сърди се, че двадесет годишните жени си падат по свои връстници, а не по чичовци, които могат да предложат пари, лоялност и т.н.
Що, бе, някои и по чичовци си падат, вкусове разни - но няма достатъчно 20-годишни за всички чичовци. Wink

# 220
Няма, да, който намазал - намазал.
Чичовците имат свой си чар, но за брак и семейство малко жени биха ги избрали.

# 221
Лелите да не мислите, че ще се замислят много, ако са тръгнали на лов и излезе някой читав чичка.
Аз ако съм свободен веднага ще ме лапне някоя. Бой ще стане най-вероятно.
Не ставали за брак чичовците...

# 222
Ставаше въпрос за 20-годишните. Иначе за лелите не знам. Smiley

# 223
  • По света и у нас
Не ми трябват дядковци... моля ти се. Боли ме да си давам енергията на неправилните хора. По добре сама и на лов , по интересно е.

# 224
  • София
Прав е Абуто... само за него правя изключение Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт