Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 51 894
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
Казаха ми пълен покой. Лежа. Вече само ще лежа, докато не ми кажат друго. Тепърва го осмислям. Но по- добре вкъщи, отколкото в болницата. Много се уплаших

# 406
Казаха ми пълен покой. Лежа. Вече само ще лежа, докато не ми кажат друго. Тепърва го осмислям. Но по- добре вкъщи, отколкото в болницата. Много се уплаших

Спокойно Simple Smile И аз лежа, е не е като да не ставам през 30мин до тоалетната ама лежа 90%от деня. Уж можело и вкъщи да се закрепи положението иначе и на мен ми предложиха 3 дни в болницата, но накрая докторката реши вкъщи.

# 407
Nikimaca, забелязвам, че като ми се пишка, повече ме боли, ако не отида веднага. Ако може ще ти пиша на лично, за да си даваме кураж. В болницата ми казаха да живея вкъщи, както там. До тоалетната и къпане и това е.

# 408
Здравейте да ви попитам имате ли животинки вкъщи и как мислите с бебето да живеят ? Ав имам порче и малко ми е притеснено

# 409
Здравейте да ви попитам имате ли животинки вкъщи и как мислите с бебето да живеят ? Ав имам порче и малко ми е притеснено

По-добре да няма. С първото дете с години живяхме с 2 котки и постоянно боледуваше. Чак на 4г се разбра,че има алергия от космите им. До преди това сме тествали,но не се показваше. Махнахме се от там и всичко приключи.

# 410
Имаме мини йорки /1,5кг. живо месо 😁/. Нямаме намерение да се лишаваме от него, освен в някакъв изключително краен вариант. Доста хора са на мнение, че космите им са като човешкия, а и е факт, че косми не падат. Ваксинация и обезпаразитяване се следят стриктно, а къпане и хигиена са безупречни. Единствено в някакъв начален етап /все още не мога да преценя колко би бил той/ бих ограничила до толкова, че кучето и бебето да не спят в една стая, както и ако гушкам кучето или се занимавам с него, след това да не гушкам бебето със същите дрехи. Аз съм на мнение, че котките са най-големия алерген от животните, а всичко останало с една добра хигиена и едни добри навици и определено ограничение, не би било проблем.

# 411
  • София
Здравейте, момичета,

За животните, напълно съм ЗА бебе и дете да съжителстват заедно. Разбира се в началото с някои ограничения, но колкото по рано детето започне да живее с животинка, толкова по бързо свиква с нея и започва да се отнася добре с всяко едно животно. Също и ако се поддържа добра хигиена не виждам причина защо да не може бебе и животно да съжителстват заедно.

За лекарствата, можем да споделяме всеки какво приема, но в никакъв случай не и да се препоръчват. Всяка от нас е с различен случай и няма как да знаем ОК ли е да приема и тя същите лекарства или дози.
Ако имате съмнение в изписаните лекарства или дози, обсъдете ги отново с лекаря ви или отидете на 2-ро ако трябва и на 3-то мнение.

Вчера бях на ЖК и доктора потвърди, че чакаме момченце. Blue HeartBlue HeartBlue HeartBlue Heart супер щастлива съм, че най накрая ще си имаме и момченце след този женски отбор. SmileySmiley
Господина върви с 1 седмица напред и тежи 360 гр., ще ходя на физиотерапия заради проблемите с кръста. Вчера бях на първата и доста по добре бях след нея. Сега имам да правя упражнения и след седмица съм отново.
А на 03.07. съм на ФМ да го видим по хубаво и да видим как са нещата при него. За сега доктора каза, че всичко е ОК с бебето. Доста по често започнах да го усещам, а онзи ден така ми изкриви едната част на корема, че се шашнах - как от толкова рано започва....с малката доста по напред бяха тези "прояви" SatisfiedSatisfied
Аз си почивам повечко, че започнах да усещам стягания в корема по осезаеми...а и чакам с нетърпение почивката - да сменим малко обстановката и да сме семейно заедно Simple Smile

# 412
Вчера и аз бях на преглед. Момичето си върви по размер със седмицата, правих регистрация по ЗК и ми пуснаха 2 листа талони изследвания, секрети, цитонамазки и прочие. Мери ми шийката около 10 пъти, между 3,5-3,6-3,8 (което аз си мисля, че е добре), но тя ми каза изрично да си почивам повече. Взе да ме побутва за болничен, но аз нали съм на изпитателен срок, и отказах. Другата седмица ще кажа на шефката ми и смятам да работя до края на август (тогава ми изтича и срока, де). Ако решат да ме махат - да го правят още от сега, поне лятото да си ми е лято, ще ме назначат фиктивно и хич не ми дреме вече, честно казано. И една нервна клетка няма да хабя повече на тая тема. Изрично ми забрани да се къпя на морето. Аз не че съм от тия дето киснат по цял ден във водата, ама все пак... Иска да ме види преди да замина, че после и тя е отпуск и ще се видим чак след месец. Отделно правя ФМ и там съм записала час веднага като се върна от морето, та ще имам "дупка" без преглед само 2 седмици и нещо, май това ми е предела на тревожността. И на мен ми изписаха магнезий, не знам защо.

# 413
Имаме мини йорки /1,5кг. живо месо 😁/. Нямаме намерение да се лишаваме от него, освен в някакъв изключително краен вариант. Доста хора са на мнение, че космите им са като човешкия, а и е факт, че косми не падат. Ваксинация и обезпаразитяване се следят стриктно, а къпане и хигиена са безупречни. Единствено в някакъв начален етап /все още не мога да преценя колко би бил той/ бих ограничила до толкова, че кучето и бебето да не спят в една стая, както и ако гушкам кучето или се занимавам с него, след това да не гушкам бебето със същите дрехи. Аз съм на мнение, че котките са най-големия алерген от животните, а всичко останало с една добра хигиена и едни добри навици и определено ограничение, не би било проблем.

Космите са алерген Simple Smile Дали е куче или котка е без значение. Имайте го впредвид защото както описан ние с години търсихме причината. При малки деца тестовете не са достоверни и даваха фалшиво отрицателни резултати защото бяха кръвни. Когато чак стана на възраст за кожен си показа Simple Smile Години изпити лекарства без точна диагноза.
Вчера и аз бях на преглед. Момичето си върви по размер със седмицата, правих регистрация по ЗК и ми пуснаха 2 листа талони изследвания, секрети, цитонамазки и прочие. Мери ми шийката около 10 пъти, между 3,5-3,6-3,8 (което аз си мисля, че е добре), но тя ми каза изрично да си почивам повече. Взе да ме побутва за болничен, но аз нали съм на изпитателен срок, и отказах. Другата седмица ще кажа на шефката ми и смятам да работя до края на август (тогава ми изтича и срока, де). Ако решат да ме махат - да го правят още от сега, поне лятото да си ми е лято, ще ме назначат фиктивно и хич не ми дреме вече, честно казано. И една нервна клетка няма да хабя повече на тая тема. Изрично ми забрани да се къпя на морето. Аз не че съм от тия дето киснат по цял ден във водата, ама все пак... Иска да ме види преди да замина, че после и тя е отпуск и ще се видим чак след месец. Отделно правя ФМ и там съм записала час веднага като се върна от морето, та ще имам "дупка" без преглед само 2 седмици и нещо, май това ми е предела на тревожността. И на мен ми изписаха магнезий, не знам защо.

Почивката и магнезия са против контракции. Нормално е към 19-20г.с да започнат подготвителните и за това ги препоръчват. Аз имам контракции и лежа в 90% от деня. Пия магнезии по 3пъти +но-шпа и утрогестан. И пак ги усещам ... луда работа. Пазете се защото другото е 24ч пазене на леглото Simple Smile

# 414
За животните, моя опит се ограничава, до това, че гледахме голдън на двора. Дъщеря ми много се разбираше с кучето, много се обичаха, но се случи така, че седмица, след като разбрах, че съм бременна, разбрахме, че кучето е необратимо болно, зле е и трябваше да я приспим. Живи и здрави, малкия да се роди и всичко да е наред, обмисляме отново да си вземем.

# 415
За животните ние си имаме Джак Ръсел о го гледаме на двора. Синът ми е много привързан към кученцето и не мога да му го причиня. Като е на двора не мисля че е голям проблем.
На 7 юли съм на ФМ и броя дните вече, нямам търпение…

# 416
Защо сега цитонамазка? На мен ми я направиха около 12г.с., в лабораторията ми я затриха и аз понеже съм чела, че след 14г.с. не е добре да се взима, не посмях, а и миналата година съм правила…

# 417
Здравейте, момичета.
Записвам се и аз във вашата тема. Бременна съм в 18 г.с.с момченце. Терминът ми е 23.11. Ще се радвам ако сред вас има момичета от Варна и споделят при кой се следят. Ще следя темата с интерес Simple Smile
Пожелавам успех и късмет на всички ни! Flowers Four Leaf Clover

# 418
Здравейте, момичета.
Записвам се и аз във вашата тема. Бременна съм в 18 г.с.с момченце. Терминът ми е 23.11. Ще се радвам ако сред вас има момичета от Варна и споделят при кой се следят. Ще следя темата с интерес Simple Smile
Пожелавам успех и късмет на всички ни! Flowers Four Leaf Clover

Здравей, и аз съм от Варна 😊. Аз се следя при др. Стефанова, която работи и в родилното в Окръжна св. Анна.

# 419
Защо сега цитонамазка? На мен ми я направиха около 12г.с., в лабораторията ми я затриха и аз понеже съм чела, че след 14г.с. не е добре да се взима, не посмях, а и миналата година съм правила…

Аз сега се регистрирах и АГ-то каза, че ми се полага. Аз също имам от ноември м.г., и мислех, че няма да правим, но взе материал докато разбера какво става даже Laughing Правена ми е цитонамазка и в 6-ти месец, не съм имала проблем, така че не мисля, че е проблем. Може би има някакви противопоказания, ако напр. шийката е скъсена или друго, но в случая явно е преценила моята, че може.

Момичета, с какво си мажете коремите? Много стана топло тук при нас и мазането с био оил направо ми е още по-мазно в това време Sad  Ще ми се да открия нещо, което попива бързо, не е мазно, тежко и лепкаво, препоръки?

Общи условия

Активация на акаунт