Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 49 143
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
В Токуда и Майчин дом са най-високите нива на неонатална грижа, недай си боже се наложи нещо за бебето. Не се транспортира нанякъде, не викат външни консултанти, имат си налични. Раждах там преди 4 години, сега живот и здраве пак ще родя там. Условията са топ. Специалистите им са добри, и се пръскат по шевовете, буквално.
Първото ми секцио беше 13 дни преди термин, аз си избрах датата. Сега терминът ми е за 18.11, дано всичко е наред и всичко е както трябва, предполагам 7-10 ноември ще е някъде.

# 91
Извинявай, не успях да разбера в коя от двете си раждала?
Благодаря за отзивите, ще се радвам на още 🍀

В Токуда и Майчин дом са най-високите нива на неонатална грижа, недай си боже се наложи нещо за бебето. Не се транспортира нанякъде, не викат външни консултанти, имат си налични. Раждах там преди 4 години, сега живот и здраве пак ще родя там. Условията са топ. Специалистите им са добри, и се пръскат по шевовете, буквално.
Първото ми секцио беше 13 дни преди термин, аз си избрах датата. Сега терминът ми е за 18.11, дано всичко е наред и всичко е както трябва, предполагам 7-10 ноември ще е някъде.

# 92
А има ли значение кой е следящият АГ за това къде ще се ражда? Т.е., необходимо условие ли е да е част от екипа на съответната болница? Ако не е част, какво се прави?

# 93
Първото ми дете съм го родила два дни преди термин, секцио. Според лекаря тогава се наложи. Дали тогава ме излъга, за да преберат едни пари? Не знам. Важното беше, че и двете с дъщеря ми сме живи и здрави.
Сега някак си се надявам на нормално раждане (не че имам идеята дали бих се справила), но все пак ако стигне до секцио искам да е максимално близо до термин и наистина не разбирам защо ги вадят две седмици или там колкото преди това? След като е много важно за бебето да се развие докрай си.

# 94
Здравейте момичета! В 15та седмица съм, днес имах кафеникаво течение, каъо количество е малко. Някоя от вас имала ли е такова нещо? 😔

# 95
  • софия
Аз бях със спешно секцио, 16 дни преди термин, роди си малко по-мъничко 2800гр. Сега искам, не искам май пак ще е секцио и то вероятно планово, знаете ли колко дена преди датата на термина го планират обикновено?

# 96
CandyMandy, зле съм се изразила. В Токуда раждах.

Обикновено секцио се планира седмица-10 дни преди термин, цели се да не тръгне по-рано бебето и да трябва да е спешно - без необходимата подготовка, подготвен екип (не че не се събира веднага екип при нужда навсякъде), и т.н.
Cvete222, не са много лекарите, които се навиват на нормално след секцио. Обсъди го с лекаря си задължително, за да не останеш разочарована накрая.

Viksa, най-добре е да те прегледат. Всяко кървене по време на бременност трябва да бъде проверено.

# 97
Здравейте момичета! В 15та седмица съм, днес имах кафеникаво течение, каъо количество е малко. Някоя от вас имала ли е такова нещо? 😔

Здравей, аз имах преди 10на дни. Отидох веднага в спешен кабинет, нямаше нищо притеснително. Продължи 3-4-5 дни, като само в началото беше по-наситено, впоследствие стана бледо на цвят. След това отшумя. Изписаха ми Витамин Ц 1000 и Алеракт 2х1. Отделно пия и Но-шпа. Чувала съм, че изписват и магнезий.
Като причини - няколко дни по късно бях на ултразвук за БХС, където ми обясниха, че плацентата е нисичко и може заради това да се е случило. Също така, прочетох, че при някои жени се появява в дните, когато е трябвало да бъде цикъла. При мен съвпадна абсолютно точно с тези дни. И последно - четох и, че може да се появи след полов контакт или вагинален преглед, тъй като шийката на матката е чувствителна, капилярите също.
Накратко - първо и най-важно, отиди на преглед, за да изключиш потенциален проблем и да си отдъхнеш, попитай за лекарствата, които изброих горе - недей да си самоназначаваш нищо според мен, и накрая - опитай да полежиш повече и да не се натоварваш следващите дни, като следиш какво се случва.
Дано съм помогнала и съм те успокоила малко.

# 98
Моите отзиви за Майчин дом - София са много добри, но раждах нормално. Моя приятелка ражда 2019г. там секцио - също е доволна от грижите.

# 99
Ами засега си мисля, че няма да ги питам много много дойде ли моментът и отивам (но това вероятно си е само в моите позитивни представи). Шегата настрана. Няма да избера докторката, която ме следи това отдавна съм го решила. Ако се наложи секцио ще избера завеждащия отделението, като разбира се ще си направя няколко консултации с него, за да видя накъде ще отидат нещата. А, ако тръгне естествено, който е на смяна по принцип акушерките израждат.

Обикновено секцио се планира седмица-10 дни преди термин, цели се да не тръгне по-рано бебето и да трябва да е спешно - без необходимата подготовка, подготвен екип (не че не се събира веднага екип при нужда навсякъде), и т.н.
Cvete222, не са много лекарите, които се навиват на нормално след секцио. Обсъди го с лекаря си задължително, за да не останеш разочарована накрая.

Viksa, най-добре е да те прегледат. Всяко кървене по време на бременност трябва да бъде проверено.

# 100
Бях се насочила към пусти Майчин дом, с оглед избора на екип / исках конкретна доцентка/, с оглед отзиви от няколко познати, но след един никак приятен опит в спешното толкова се вбесих и разочаровах… и от тогава съм в дилема къде, кой и т.н. …

Моите отзиви за Майчин дом - София са много добри, но раждах нормално. Моя приятелка ражда 2019г. там секцио - също е доволна от грижите.

# 101
  • София
Ами засега си мисля, че няма да ги питам много много дойде ли моментът и отивам (но това вероятно си е само в моите позитивни представи). Шегата настрана. Няма да избера докторката, която ме следи това отдавна съм го решила. Ако се наложи секцио ще избера завеждащия отделението, като разбира се ще си направя няколко консултации с него, за да видя накъде ще отидат нещата. А, ако тръгне естествено, който е на смяна по принцип акушерките израждат.

Колко време е минало от раждането? Имай предвид, че както е писала the doors дори и да отидеш много малко лекари ще се навият да те изродят нормално. В София знам, че в на Мазнейкова, Свети Лазар са съгласни на VBAC във всички други болници нямат опита и директно ще те срежат.
По добре наистина направи си консултация с лекар, който смяташ, че ще ти е ОК за раждането и го обсъди с него. Виж какво ще ти каже и тогава мисли и за други варианти.

diana_yankova, по принцип няма значение особено ако ще раждаш нормално. Но ако ще си планово секцио е хубаво да се направи консултация в болницата и да се определи дата и избор на екип.
Аз от сега ще си направя консултация тъй като искам по от рано да започне да ме следи лекар, който съм избрала за секциото, но ще видим дали ще се съгласи....С предното раждане отидох в началото на 9 месец и си направих консултацията. Но в Надежда няма избор на екип....в други болници го има.

# 102
Ще направя благодаря. 4 години са минали.

Колко време е минало от раждането? Имай предвид, че както е писала the doors дори и да отидеш много малко лекари ще се навият да те изродят нормално. В София знам, че в на Мазнейкова, Свети Лазар са съгласни на VBAC във всички други болници нямат опита и директно ще те срежат.
По добре наистина направи си консултация с лекар, който смяташ, че ще ти е ОК за раждането и го обсъди с него. Виж какво ще ти каже и тогава мисли и за други варианти.

diana_yankova, по принцип няма значение особено ако ще раждаш нормално. Но ако ще си планово секцио е хубаво да се направи консултация в болницата и да се определи дата и избор на екип.
Аз от сега ще си направя консултация тъй като искам по от рано да започне да ме следи лекар, който съм избрала за секциото, но ще видим дали ще се съгласи....С предното раждане отидох в началото на 9 месец и си направих консултацията. Но в Надежда няма избор на екип....в други болници го има.

# 103

Аз обаче не разбрах - извинявам се, ама като за първи път още не смея да разпитвам извън групата. 😂
Та, ако моята следящ АГ не е част от екипа на дадена болница, това означава, че няма да може тя да води раждането, ако се спра на въпросната болница, така ли? Или мога ‘да си я взема’ навсякъде, просто да си платя каквото се изисква?

# 104
Аз също не съм много запозната, дано не те подвеждам, но мисля, че няма възможност да присъства на раждането. Аз поради същата причина сега се оглеждам и пренасочвам нанякъде…

Общи условия

Активация на акаунт