Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 49 334
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
Аз нищо не съм взимала.
Имам няколко списания "9 месеца" и изобщо не съм ги отваряла. Мисля, да се запишем на курс за родители през септември. Отделно разчитам на майка ми(изгледа 2те деца на сестра ми) и сестра ми(тя има 2 деца, едното е на 3г), както и на най-близката ми приятелка, която роди предната година, както и от време на време свекърва ми ще се включва, че и тя си припомни бебешките неща, след като се роди внукът й.
И една позната ми изпрати покана за онлайн обучение за "първа помощ". Отделно и педиатъра мисля, че трябва да следи и консултира при нужда.
Още ми е много объркано и каквото и да чета сега, ще забравя.
Както казвате, че детето ще си покаже.

# 211
Момичета, от вчера съм с главоболие и преди малко си измерих температура - 37.8. Започвам супер много да се шашкам, защото съм с тромбофилия и не знам дали поне вит ц мога да приемам.

Друго, което се чудя е, тъй като е петък, ако започне да става много зле положението, дали мога да ида в спешен гинекологичен кабинет, или за такива неразположения не може?

# 212
Аз също съм с тромбофилия и АГ-то ми каза изрично никакъв вит. С, може биозин мама.
Иначе по принцип трябва да те прегледа общопрактикуващ/личен лекар/вътрешни болести и да ти изпише нещо подходящо. Изписаното вече може да обсъдиш с АГ, но спешен преглед при АГ за настинка е по-скоро, ако имаш и някакви други оплаквания свързани с бременността/бебето.

# 213
Момичета,
Аз си пусках кръвни и лаборантката каза, че има увеличение в болните с ковид. Вземете си домашен тест, за да си имате и се тествайте при темература и кашлица. Тези от нас с тромбофилия, ако прилагат хепарин е ок. На мен в пакета ми пуснаха бонус антитела и се оказа, че имам.
Днес бях на преглед: малката е 200гр и расте с 1 седмица напред, защото и аз съм била висока.
Взеха ми секрет за МБ, кръвна група, Хепатит и СПИН(били задължителни).
Пазете се, носете маски, жабурете се с вода за уста по-често и дръжте лигавиците хидратирани.
Ами това е.
Пазете се.

# 214
Момичета,
Аз си пусках кръвни и лаборантката каза, че има увеличение в болните с ковид. Вземете си домашен тест, за да си имате и се тествайте при темература и кашлица. Тези от нас с тромбофилия, ако прилагат хепарин е ок. На мен в пакета ми пуснаха бонус антитела и се оказа, че имам.
Днес бях на преглед: малката е 200гр и расте с 1 седмица напред, защото и аз съм била висока.
Пазете се, носете маски, жабурете се с вода за уста по-често и дръжте лигавиците хидратирани.
Ами това е.
Пазете се.

По мои лични проучвания, предложението за жабурене с вода за уста не е препоръчително. В нея се съдържа алкохол, все пак. Аз лично, до преди да разбера, че съм бременна ползвах Лисерин, а след като разбрах, прекратих употребата именно заради съдържанието на алкохол.  Simple Smile

# 215
Момичета с какво се мажете след ухапване от комар.

# 216
Момичета с какво се мажете след ухапване от комар.
Оцет, лимон  Simple Smile

# 217
Момичета,
Ами това е.
Пазете се.

По мои лични проучвания, предложението за жабурене с вода за уста не е препоръчително. В нея се съдържа алкохол, все пак. Аз лично, до преди да разбера, че съм бременна ползвах Лисерин, а след като разбрах, прекратих употребата именно заради съдържанието на алкохол.  Simple Smile

Здравей,
Аз не ползвам с алкохол.
Ползвам на Biomed с мандарина: без алкохол.

# 218
Аз мокря с вода и слагам сол. Да питам по темата- с какво смятате да се пазите от комарите? Някакъв спрей може ли някоя мама да препоръча

# 219
Аз много се чудя за спрей… но понеже не знам кой мога за ползвам, тези дни ще си купя от лепенките - тези емотиконките, които са често срещани по бебешките колички или пък дрехите на децата… 😁

Аз мокря с вода и слагам сол. Да питам по темата- с какво смятате да се пазите от комарите? Някакъв спрей може ли някоя мама да препоръча

# 220
Аз използвам детски спрейове против комари. Има и такива, които са 0+. Щом може да пръскам детето, значи може и мен. Simple Smile Дано не бъркам, но мисля че занзи беше такъв спрей.

# 221
Момичета вчера бях на преглед и чакаме момиченце🍀❤️🍀

# 222
Витамин Д и Б12 - и двете приемам на спрей "Better you". Силно препоръчвам, защото бях с ниски нива над година, едва те повишиха стойностите.
Успех!

За хидратиране на кожата - използвам Кокосово масло.

За комарите - лекаря каза да не се използва нищо, дори и да е за бебета. Сещам се само за лимона, той гони комарите... друго не ми хрумва и не знам как ще ги избягвам.

Попаднах на една тема свързана с витамин Д, Б6, Б12, желязо и магнезий. Още в първите месеци си бях пускала изследвания за Д и то беше в дефицит, попитах АГ, а тя каза, че към този момент /тогава/ не е необходимо да приемам допълнително. Позачудих се, но щом е казала… та на този етап мисля отново да пусна за всичко изследвания. Въпросът ми е вие приемате ли нещо допълнително? И ако да - какво ? Благодаря!

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 09:22 от cat_168

# 223
Аз използвам детски спрейове против комари. Има и такива, които са 0+. Щом може да пръскам детето, значи може и мен. Simple Smile Дано не бъркам, но мисля че занзи беше такъв спрей.

Бубенце, много благодаря за спрея против комари, сега взех от  аптеката.

# 224
Досега се пръскат със спрейчето на Бочко (+1), мислейки си, че е като за деца, няма да има проблем за мен. Ежедневно съм в парка с кучето и изпитвам ужас от кърлежи, а вече се появиха и много комари, но сега се замислих дали мога да го ползвам тзои спрей... Чудя се дали може да си забъркам мазило от етерични масла 🤔

Общи условия

Активация на акаунт