Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 49 348
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
  • Велико Търново
А за мазане против стрии освен, че често споменавате кокосовото масло, някоя мама беше споменала и продуктите на Палмърс. На път съм да поръчам от тях. Доволни ли сте? Или да си взема обикновено кокосово масло

# 226
Аз съм доволна от Палмърс. Сега купих Матернеа и не ми харесва. Кокосово масло не съм ползвала.

# 227
А за мазане против стрии освен, че често споменавате кокосовото масло, някоя мама беше споменала и продуктите на Палмърс. На път съм да поръчам от тях. Доволни ли сте? Или да си взема обикновено кокосово масло

За втори път се мажа с олиото на Био ойл  и имам от преди само 2-3 леки стрий по корема около пъпа. Пробвала съм и преварена свинска мас и кокосовото масло, но на кожата ми не ги усещах добре. Пробвайте най-добре и сама ще си прецените. Има малки разфасовки.

# 228
  • София

С първата бременност ползвах мас с кокосово и беше ОК, с втората ползвах Палмърс и съм много доволна. Сега с тази пак си взех на палмърс и за сега се мажа от дъжд на вятър, но ще започна по често, че вече започва да наедрява коремчето.

За комари - с нищо не се мажа/пръскам.

На мен днес отново ми играе кръвното...не знам защо, но е мноого гадно - като пияна съм. Може би и заради времето.
Днес направих и първата поръчка на дрешки Heart EyesHeart EyesHeart Eyes просто не се стърпях. А и определено по добре от рано и по малко, от колкото последните месеци и да изръся една торба пари. Не, че и сега не похарчих малко, но по добре така. Количка за сега не мисля да купувам, тъй като си пазя предната и става и за момче. Лятна също ще си ползваме сегашната. И като цяло само дрешки тъй като са от различен пол, макар, че ще ползвам някои и от каката, които са по унисекс.
Като цяло ще трябва да купя комплект за изписване и помпа за кърма.

# 229
За Матернеа колкото четох, толкова намерих и положителни и отрицателни отзиви, съответно се отказах.
За Мустела съм чувала повече отрицателни отзиви и също съответно се отказах.
Мажа се с кокосово масло, но когато се сетя, и то не толкова, че забравям, колкото ме дразни, това че не е разтопено /не ми се занимава 😆/ и че като мажа някои по-твърди парченца падат по пода и…
В понеделник чакам доставка на два продукта на Палмърс, надявам се да е толкова добро, колкото добри отзиви прочетох 😊

Аз пък съм се зарекла и съм забранила също да се купува каквото и да било… докато съм в болница / живот и здраве/ ММ ще напазарува по списък избрани предварително от нас неща, а и съм сигурна, че ще бъдем заринати от дрешки и подобни, както и вече по интернет мога всичко да си поръчам… малко е от суеверие моето, но така го чувствам… 😊

# 230
За първи път чета, че не може да се пръскам с аутан понеже съм бременна. Защо?

# 231
И аз няма да купувам нищо, преди да стане септември. Сестра ми ни даде количката, има още хиляди "боклуци" в тях. Та ще изчакам кой каквото ще ми даде през септември и тогава ще купувам. Имам още 2 желаещи приятелки, които са ми подготвили доста неща. Само може би креватче ще гледаме/поръчаме ако е с по-голям период на изчакване.
Все още нищо не съм ползвала за комари, но може би от лепенките с цитронела или гривните.
Мисля, че има доста Био/Еко продукти подходящи и за бременни.

# 232
Споделям лично мнение.  Според мен причината е, че все пак е биоцит за борба с вредители.
На нито една опаковка не пише дали е подходящ за бременни, вероятно и не е бил предварително изследван.
Кожата ни е най-големия орган, попива всичко и го пренася до Бебчо.

Аз лично послушах АГ и не ги използвам. Има растителни продукти като лимонена трева, а и лимон, които би трябвало да помогнат срещу комари. 🙃
Цитат на: the doors [b
[/b]link=topic=1554984.msg46524818#msg46524818 date=1685803520]
За първи път чета, че не може да се пръскам с аутан понеже съм бременна. Защо?

# 233
Здравейте и от мен!😊
Благодаря за прекрасната тема!
Моят термин е на 20.11. 🫶

# 234
Здравейте, момичета!

Относно крема против стрии - купих си такъв на Дева. Кремът е много приятен, лесно се размазва, като съдържание пише, че съдържа натурални масла от житен зародиш, сладък бадем, ...витамин Е и Д-пантентол. Не на последно място като цена ми се струва доста изгоден за количеството от 200 мл.

Поздрави!

# 235
Момичета,
Мога ли да консумираме варено-пушен колбас (пуешко и свинско филе).?

# 236
Не е проблем с варено -пушените, мисля. Аз ям. 🤔 Те претърпяват достатъчна термична обработка. Но трябва да си сигурна, че са пресни, защото се развалят много бързо (имат много влага). По-скоро със сушените филета и суджуци има риск, тъй като там те са само осолено и сушено месо.

# 237
Не е проблем с варено -пушените, мисля. Аз ям. 🤔 Те претърпяват достатъчна термична обработка. Но трябва да си сигурна, че са пресни, защото се развалят много бързо (имат много влага). По-скоро със сушените филета и суджуци има риск, тъй като там те са само осолено и сушено месо.
Благодаря ти и аз така мисля. Но пицата я правя на половина с месо и на половина без Grinning ... А така ми се хапва от време на време такова.
Не мисля да го ям в готов вид, преди това винаги ще го минавам я през тигана, я през парти-грила.

# 238
Е, ама тогава 100% няма никакъв проблем. Аз например, от както съм бременна месо не искам да видя (нооо ям чат пат). Добре че са каймата и пушената шунка. На мъжа ми вече му свършиха идеите с кайма 😄

# 239
Е, ама тогава 100% няма никакъв проблем. Аз например, от както съм бременна месо не искам да видя (нооо ям чат пат). Добре че са каймата и пушената шунка. На мъжа ми вече му свършиха идеите с кайма 😄
А, аз съм същата! Но, от време на време ми се дояжда точно такива варено-пушени и то пуешко, рядко свинско. Но за шунка не се бях сещала. Иначе кайма - да. Обожавам я. Я на сос за спагети, я пълнени чушки или тиквички, принцеси (но не и на кюфтета и кебапчета(, супа-топчета, кюфтета с бял сос. Е огладнях Grinning

Общи условия

Активация на акаунт