Пълен Глад 2

• 36 832
  • 546
  •   1
Отговори
# 345
Ден 7. Сутринта имах леко замайване. Но отмина. Пия си кафето сега.
Аз така и не се меря. Отдавна не съм била 50 и няколко килограма, последно най-малко съм била 60. 60 са ми ок вече, като момиче съм била 54, две деца съм родила с тези мерки и теглилки. В момента нямам идея колко съм. Нямам идея също така такова точно гладуване доколко сваля. То сваля, разбира се, но със захранване се връщат килограмите, поне от прочетеното до тук това съм разбрала. 2-3 килограма са само от изпразнени черва и източени течности, докато се стигне до горене на мазнини се иска време. Предполагам някъде толкова съм свалила за тези 7 дни, по дрехи го усещам, че не ме стягат, но пък са далеч от това да ми широчеят, което се случва след свалени поне 5-6-7 килограма (при мен).
Моята цел е прекалено дългосрочна, не се корени в няколко килограма, а в подобряване жизнените функции на организма ми, та кантара ми е последен в мислите.
Споделете, тези от вас, които фастват - кой времеви диапазон е удачен, или е строго индивидуално и там. Аз, както съм споделяла, не закусвам. Мога да правя и късен обяд, около 14:00. А мога и да вкарам хранене от 17:00 до 19:00, да не качвам чак вечерта, защото идеята ми е храненето да е далеч от лягането също така.
ПП. За сваляне - четох, че захранването може да се придържа към кето вариант. За авокадо тук прочетох, което не спира кетозата. За да не се прекъсва при захранването процеса, придържането към нисковъглехидратно хранене(което принципно си сваля милограми и мерки) е ок сякаш. Някога, преди около 5 години бях на НВХ хранене. Килограми реално започнаха да падат след десетия ден, до тогава пак основно 1-2-3 килограма от източени черва общо взето.
ППП. И да кажа, че клизмите са нещо чудесно, не се плашете. При кето хранене също.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 07:54 от фаастък

# 346
Фастък, много ми е полезно това, което споделяш и определено ме надъхваш да пробвам. Толкова дни няма да са при мен, защото се притеснявам заради ЩЖ.
И смятам също по 1 ден седмично да правя гладуване.

# 347
Аз също не закусвам. Обяда ми е в зависимост от това кога съм вечеряла. Около 17-19-20 ч. ми е горе-долу времето между вечеря и обяд. Старая се да вечерям преди 19 ч.

# 348
Мили мои момичета , мноого сте писалии HeartHeartHeart

Да ви се похваля! Минаха ми скенери, операции, възстановявам се отлично. Е..не възстанових хемоглобина кой знае колко преди операцията и си ми преляха две банки кръв...но нямаше как, за сметка на това бързо се съвзех.
Оказа се, че лечението ми е преминало напълно успешно, пълен отговор на химията, чисти тъкани... и хей такива хубави работи в моя живот Revolving HeartsSaxophoneSaxophoneSaxophone

Вярно е, че аз Доооста се постарах... и се радвам да видя, че си е струвало.

Отивам сега да хапна рибка за празника и нямам търпение да идва и минава януари и да почвам да гладувам пак, както редовно правех допреди месец.Flowers Hibiscus

# 349
Еа, много се радвам за теб!🙂🤗
Фаастък, аз се захранвам с кето или карнивор и се чувствам добре така.

# 350
Еа_ прекрасни и добри новини споделяш! Радвам се, от сърце се радвам, че си добре, по тона на написаното от теб се усеща положителната ти енергия!
Всичко най-най ти желая!

# 351
Еа,бързо и пълно възстановяване.И да ти е последно изпитание от този вид.

# 352
  • София
Еа, чудесни новини🍀! Бързо възстановяване ☀️

# 353
Желая здраве на Еа_!
Ден 8. Чувствам се добре. Мислех да захранвам от днес, но съм добре, ще изчакам.

# 354
Да питам и нещо друго. При гладуване няма ли проблем с кортизола?

# 355
Такам.. Благодаря на всички ви, бъдете здрави всички вие също и гладувайте! Най- добрата превенция е това.
Поздравявам горещо Фастък, цел ми е другата година да направя и аз 10 дни на вода, домашна кето лимонада и чай.
Браво, Фастък! Ти и Долче сте нашите примери Flowers Hibiscus

Аз почнах да правя пълен глад едва тази година, след диагнозата, преди това съм правела разтоварвания само на плодове или фрешове и смутита - за 10, 15, 20, 25 дни.
Фастък - важно при захранване - зеле- не! Прекрасен противораков зеленчук (като всички кръстоцветни), но идва тежко на стомаха и след 10 дни водолечение е абсурд да го приемеш на втори ден. Замени го с краставичка.
ден 1 - бих изпила като за начало някакъв фреш, след това смути зелено..
ден 2- морков на пара, настъргана краставичка, настърган морков
ден 3- може варени картофи пасирани на супа. (ако ядеш въглехидрат), краставичка на кубчета, домат, печена чушка
ден 4 - може да пробваш с кафяв ли императорски ориз, зелени салати включи, карфиол
ден 5- нещо с патладжан доамат киноа.. + салата, каквато искаш, хумус, черен хляб -

Задължително не се овкусява, освен с лимон. Това е нещо примерно, което си измислям, но важно е да знаеш правилото - захранването е с леки храни, боб, леща, зеле, лук, чесън - не, животински аз не бих включила, ако все пак се включат може би ще е обезмаслено сирене или извара и яйце към 4ти ден.

Може да се захранваш и само на сурови храни, няма проблем - Но пак внимателно - фреш, смути, настъргани зеленчуци, после на малки кубчета, после смлени ядки (като бадемов мус/хумус), после цели, после зеленолистни салати, послед може вече и по- сложни яденета, това е реда.

Стеле - няма проблем с кортизола, напротив добре се повлиява. Ако няма някакво клинично състояние.
Ако има клиника - дали с хормони, дали щитовидна, дали кръвно или каквото и да е - гладувайте под лекарски контрол. Мисля, че все повече такива центрове отварят врати в България.

P.S аз също имах клиника, така да се каже, но аз две години бях натрупала опит, а и направих своето проучване и разбрах, че в моята ситуация пълното гладуване е дори силно препоръчително. Историите за хора излекували рак само с глад не са малко. А когато разбрах, че има супер ползи и по време на ХТ, гладувах си съвсем спокойно по 3 дни и без консултация с лекар или наблюдение.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 01:00 от Ea_

# 356
Девети ден. Толкова е лесно да не мислиш за храна, че чак се плаша от наближаващото захранване Simple Smile))
Ео_, благодаря за насоките за захранване, ще се възползвам.
Според мен, трудни са първите 3 дни. Чисто психологически. След тях върви доста леко.Но при мен има условие, че аз принципно живея без закуска и принципо не притрепервам от липсата на храна, не ми прилошава, не ми пада захарта (т.е. тя се случва да е ниска, но аз съм ок на захар 3 например, докато на друг му прилошава).

# 357
  • Los Angeles CA
В моето семейство никой, никога не е закусвал.   Опитвам да правя 24 часово гладуване всяка седмица или няколко пъти в седмицата, но напоследък не ми се получава, че много ми е напрегнато ежедневието.
Та засега само ви чета, и ви се възхищавам.

# 358
Аз също не закусвам и затова хич не го отчитам като фаст това Grinning

Искам да почна, но ми се струва, че студеното време ще ме саботира.

# 359
Саботажът е предстоящите празници и софри, то банкети, то запои Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт