Пълен Глад 2

• 36 749
  • 546
  •   1
Отговори
# 525
То и захранването след фаст поначало си е връщане към нормално хранене, а за теб от години нормалното не включва ориз и картофи...

# 526
Да, просто отначало мисля количествата храна да са по-малки, да видя как се чувствам и после ще си се върна вече и към нормалните за мен количества храна.

# 527
Засега захранването протича добре.🙂
През първия ден на обяд пилешки бульон, а на вечеря консерва сардини с малко масло и маслини. През втория ден ядох сардини на обяд и нетвърдо сварени яйца на вечеря. Днес реших да обядвам с варени яйца, а за вечеря имам още пилешки бульон, но може да изпия вместо него една малка чаша с домашен кефир.🙂
Към храната през първата седмица ще добавям по малко масло, маслини, кисела краставичка, сол, оцет (не всичко на всяко хранене). Във втората част на първата седмица ще включа и по малко домашно маринован червен лук в оцет, сол и вода. През втората седмица от захранването ще включа и други подправки, както и различни видове месо, черен дроб. Ако се чувствам добре, ще увелича количествата на храната до нормалните за мен, ще включа и по малко зеленчук.🙂

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 17:55 от dolce miele

# 528
  • Los Angeles CA
от февруари, никой не е писал в темата. някой да е гладувал за повече време?  или да има план да го прави, за да сподели  ?
аз засега го давам доста безобразно, веднъж в седмицата за 24 часа и толкоз.

# 529
  • София
Здравейте! Аз от днес мисля да погладувам. Колко дни - не знам точно. Лятото гладувах за 10 дни, чувствах се много добре след това, задържах свалените килограми.

# 530
Аз си правя от време на време по 2 или 3 дни, но особено 3 не са ми нещо често а по-скоро на няколко месеца веднъж. 36 или 48 часа малко по-често но пак не е нещо редовно. 24 изобщо не го броя за нещо съществено, правя го от време на време но аз и по принцип се храня интервално тъй че там си е просто малко по-дълъг интервал за деня и не го мисля, нито се съобразявам после какво ям.
Не следвам план и не го правя за отслабване, а заради здравословните ползи. Ако в даден момент не се чувствам ОК с фаст, просто остава за друг път, фаст насила не правя аз.

# 531
Аз правих два пъти по десет дни от началото на годината, мисля следващата пак така.

# 532
Последните месеци неделя-вторник по 36 часа, чудесно се чувствам само на вода.

# 533
  • Los Angeles CA
Радвам се, че Ви раздвижих малко. А, сега да питам тези, които гладуват по десет дни, сваляте ли килограми и колко, че с моите не много налични килца да не заприличам на ходещ скелет ( това са опасенията на ММ). Много ми се иска да се впусна в по-дълго гладуване в началото на декември,  отдавна ми е в плановете.

# 534
Е, за толкова дълъг фаст няма как да не свалиш тегло хич, няма и само вода да е. Друг е въпросът че вероятно ще си го върнеш след време, особено ако не ти е било излишно.

# 535
Дълго гладуване, хора без излишно тегло или с много малко излишно трябва да внимават. Според мен, 10 дни са много за такива, освена ако не се бори някакъв конкретен здравословен проблем. Дълго и често гладуване при такива, които нямат много резерви, може да доведе до дефицити.
Аз бих избрала няколко пъти в годината по 48-72 часа, вместо 10 дни. Ако все пак държиш да се пробваш с 10 дневен, трябва да си слушаш тялото и да го прекъснеш, ако започне да ти прилошава и т.н.
И още нещо, ако се решиш, с домашни които не участват, ще ти е доста трудно подозирам. На мен поне са ми трудни фастове когато около мен се яде или аз трябва да готвя за останалите.

# 536
На мен пък ми харесва да разглеждам рецепти и да готвя, докато съм на фаст - даже и за другите или пък за мен за следващия ден!😅 Много релаксиращо ми се отразява. Съгласна съм с написаното от Натка и Nevermoresleep напълно. Нищо не трябва да е насила или на всяка цена и при по-ниски кг трябва да се подходи още по-внимателно.
Моят най-дълъг фаст беше именно през февруари. Иначе си правя фаст често - между 24 ч и 4 дни. По-късите от 24 ч не ги броя особено за фаст (за мен самата имам предвид, често се случва и изобщо да не огладнея за това време). Понякога естествено ми се получава хранене през ден - тогава просто си следвам този ритъм за определено време.

# 537
  • Los Angeles CA
Страхотна воля показваш dolce. Не ми се ходи в кухнята,  когато гладувам и ми е много студено в първите дни,   даже и да е лято.   

# 538
Свалям грубо около пет килограма за десет дни, но това е, защото през другото време ям около 2500 калории на ден. След това за около месец ги връщам. Но никога не е самоцел (да сваля или да ги върна).

# 539
Страхотна воля показваш dolce. Не ми се ходи в кухнята,  когато гладувам и ми е много студено в първите дни,   даже и да е лято.   
Не знам дали е до воля...🤔 Абстрахирам се някак от храната, готвене, четене на рецепти ме разсейват от желанието да ям (колкото и да звучи странно😂 по време на фаст).
С малко (или никакви) излишни килограми е нормално да се усеща студ.

Общи условия

Активация на акаунт