Пълен Глад 2

• 36 859
  • 546
  •   3
Отговори
# 255
Момичета, как върви?! Водя ви с една обиколка JoySunglasses
След 48-ми час става вече ЛЕСНО.
JESS - до къде си, гладуваш ли още?

# 256
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Наливам се с вода като смок Joy.
А толкова се надявах на сухо гладуване без капка течност, ама не става.

# 257
При мен фастът върви чудесно. Няма глад (но и не очаквах да има, че доста тренинг имам от последните месеци). Към 18 ч и след доста движение КЗ ми беше 5,9 (хубав знак, че се разтоварвам от гликоген- при мен много често е така в първия ден от фаст- КЗ се повишава малко). Преди половин час измерих и КЗ 4,9, което е добре, защото невинаги падам под 5 на първия ден от фаст. От следобеда си визуализирам как "топя" мазнини и се освобождавам от токсини- много мотивиращо ми действа...😁
Дотук съм на около 2,2 литра течности (вода, кафе със сол). Много ходих днес, снощи спах много малко. Надявам се тази нощ откъм сън да е по-добре! Чакам с нетърпение утрешния ден и пълнолунието!🙂
Успешен трети ден на "водещата" група!🤗

# 258
Аз приключих на 64 часа и взех да се захранвам.
Доволна съм.
Другата седмица пак една 24ка ще направя- редовното.
Но честно - след 48 часа.. мога да карам, карам.. чувството на глад изчезва.
КЗ въобще не я меря, защото е много висока покрай вливките. Иначе гладуването с физическа активност от поне 10 хил. крачки се съчетава много добре, който има енергията и го прави- нормализира се кръвно, КЗ. Наспа ли се добре, Долче?

# 259
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
И аз чакам 16.00 и започвам да ям.

# 260
Ден 2 приключи успешно. Вече съм в ден 3, всичко върви по план, глад няма.🙂
Аз меря КЗ, защото при мен тя е показателна за това какво се случва по време на фаст. Освен това ме мотивира допълнително, което не е излишно.
Еа, спах доста, но пак не се събудих като наспан човек.☺️ Но се раздвижих и бързо ми мина!🙂

# 261
  • София
И аз чакам 16.00 и започвам да ям.

Споделете как захранвате, все пак това е част от гладуването. По-важната част, дори.

Аз този път имах социални ангажименти и само понеделнишки гладувах. (24 часа)

# 262
Аз обикновено след 72 ч фаст си продължавам с кето/ВМ-НВХ и нямам проблеми.

# 263
Ами аз нищо особено не правя. Не се гладува дълго, че да се налага нещо специално. Плод и кисело мляко, 1 варено яйце, почерпих се половин кенче бира. Специален режим на захранване не правя. Но никога не се нахвърлям на пица, пържоли, тежки меса, торти и ядене до пръсване. Първия ден след глад корема ти е свит, леко ти е, летиш и да искаш няма как да се натъпчеш, най-малко ще ти стане лошо.

# 264
Аз приключих на 64 часа и взех да се захранвам.
Доволна съм.
Другата седмица пак една 24ка ще направя- редовното.
Но честно - след 48 часа.. мога да карам, карам.. чувството на глад изчезва.
КЗ въобще не я меря, защото е много висока покрай вливките. Иначе гладуването с физическа активност от поне 10 хил. крачки се съчетава много добре, който има енергията и го прави- нормализира се кръвно, КЗ. Наспа ли се добре, Долче?
Захранването е по-трудната част. Ако се провали човек на захранването, все едно нищо не е направил. Бях чела някъде, че колкото дни е гладуването, толкова дни трябва да е захранването.
Ще споделиш ли как го правиш, може би има някакви правила, или схема по дни?

# 265
Да си призная след 60-70 часов фаст, не винаги съм правила захранване по учебник, просто винаги задължително хапвам нещо малко и след няколко часа - хапвам повече.
Големите опасности идват при дългите фастове по 20-30 дни с консумация на сок, плод или на вода над 5-6 дни.

Най-правилно след глад на вода е да се пие сок или смути, или някакъв плод ( да не създаваш много работа на организма за храносмилане, да не го шокираш)

И след няколко часа да си хапнеш нещо на пара, леко - зеленчук, риба, крем супа или просто салата, без те да са силно овкусени, осолени, подлютени и тн

# 266
Аз не мисля, че след кратък фаст е необходимо чак специално захранване. Достатъчно е порцията да е по-малка, да не се преяжда и да не се ядат "тежки" храни (за мен това са храни с повече вгх и захар). Аз консумирам само горски плодове и замразени вишни от плодовете. В този ред на мисли, една круша след захранване направо може да ми изстреля КЗ в небесата и ги избягвам. Така че директно минавам на риба, яйца, месо, зеленчуци и много добро дъвчене (аз и по принцип дъвча бавно и по много,  мисля, че е доста важно).🙂
Но всички сме различни и е хубаво всеки да се съобразява с това как се чувства.🙂
След по-дълги фастове трябва много повече да се внимава със захранването...

# 267
Според мен за 3 - 5 дневните фастове не е необходимо специално захранване. Важното е да има контрол, да не се нахвърля човек като невидял на храна, ако толкова се притеснява една хубава крем супичка първия ден и банан са достатъчни. Но, с уговорката, че всеки организъм е различен, едни гладуват заради отслабване, други по мед. причини, трети за здраве и т.н. затова и избягвам и не пиша твърде обстойно за гладуването/захранването. Всеки организъм е различен и докато аз примерно мога да ям банан и грозде и да съм ок със захранването, има хора, при които точно това ще е противопоказно и даже вредно. При мен например след гладуване ако ям зелева салата после получавам толкова силни болки, че едва стоя на краката си. Ако ям карфиол на пара с моркови нямам проблем, различно е, мисля че ме разбрахте.

# 268
Да, мисля, че с едно преяждане и бързо гълтане на храната човек може да си докара повече проблеми, отколкото понякога и с неподходяща за него храна...

# 269
Мноого е важно бавното дъвкане на храната!
Петър Дънов е казал, че всеки залък трябва да се дъвче по 28-30 пъти, трябва да стане на каша. Един вид трябва да изпратиш в стомаха храната под формата на смути, за да се усвои тя бързо, да не гние в стомаха.
Аз тук все още се уча. Голяма грешка през годините ми беше, че лакомо съм се нахвърляла на гозбите. Бавно, спокойно, с бавна наслада да се храня- това упражнявам в момента

Общи условия

Активация на акаунт