Пълен Глад 2

• 38 152
  • 555
  •   1
Отговори
# 540
И с повече да си, пак си е студ, нормално е.
Аз също не го наричам точно воля, до нагласа си е. Воля би било ако ме изкушава нещо и да трябва да устискам, а то рядко се случва така. В моята глава просто мен не ме засяга храната на другите, те и без това предимно ядат доста по-често от мен, тях не мога да ги мисля Grinning
Ако трябва и да упражня кой знае каква воля, значи е насила цялата работа. Което обикновено значи че моментът не е подходящ, ами по-добре да си се наям.
Но аз съм на ВМНВ хранене и то интервално от над 7 години, отдавна съм свикнала да намам прегладнявания и енергията ми да е стабилна. Както и си усещам имам ли действително нужда да ям или ми е станало скучно. Поне досега не съм имала случай да ми прималее по време на фаст и да трябва да го прекъсна непланирано, макар че си го имам предвид като възможност при по-дългите.
Тези които също се хранят така, ще ме разберат, пиша го заради другите това.

# 541
Да, храненето с по-малко вгх също доста помага, за да няма внезапно огладняване и вълчи глад.

# 542
Аз съм почти изцяло на карнивор. С количествата, които обикновено поглъщам на ден, мога спокойно да правя 72 часа фастове без никакви затруднения. Понякога си се получават спонтанно, без планировка.

# 543
Нищо на сила...ето, че понеделник не ми се получи. Нещо ми беше криво, много лош сън, проблеми на сутринта...изпитах зверски глад и ми беше ясно какво ще се случи ако не се нахраня правилно. И аз съм на НВД, за това набързо си сварих яйцата. Просветна ми, кротнах се. На инат можех да продължа, но понеже добре се познавам, в това ми нервно състояние няколко часа по-късно щях пак да прекъсна фаста, но щеше да е потресаващо за стомаха ми Simple Smile Та, за мен е важно да съм се наспала. Даже при проблемни, нервни ситуации, предпочитам фаста.
Тия дни се чудя за едни 48 часа. Усещам, че тялото ми си го иска и търси. Само да си определя кои дни да е. Може би четвъртък и петък да е. Ще го мисля още малко и ще реша. И не, не съм преяждала или подобно. Олеква ми на душата ако щете Simple Smile
О, да!!! Обожавам да готвя по време на фаст, та даже и прекалявам за радост на околните Simple Smile

# 544
За мен най-подходящото време е в първата половина на месечния цикъл - от първия ден (или там малко след него че не на всяка от нас се получава тогава) до ден-два преди овулация. Тогава са ми най-лесни, а и се води че тогава има най-голяма полза от кето и фастове, за който се съобразява с това.
Последния ми тридневен даже го почнах по-рано от планираното, понеже супер рязко ми спадна апетитът още първия ден, усетих се че не съм яла като наближавах вече денонощие. И както си имах на ум фаст, просто го продължих, иначе щеше да е ден-два по-нататък.

# 545
О, да!!! Обожавам да готвя по време на фаст, та даже и прекалявам за радост на околните Simple Smile
O, има и други като мен!😀 И аз понякога се развихря повече от обикновено - но и по време на фаст имам чувството, че ми се отваря много свободно време (като не трябва да ям - аз дъвча бавно и по много пъти, това време го влагам в други дейности като готвене бапример).🙂
Обичам да правя тридневни фастове по пълнолуние. Или поне двудневен- много добре ми се отразяват. Иначе всичко мога да променя в движение; ако усетя, че нямам желание за фаст, просто го отлагам или го прекъсвам по-рано.

# 546
Да готвя предимно не ми се случва, през повечето време съм си само аз и не е нужно. Но съм се улавяла че гледам клипчета с рецепти, не ми пречи, аз просто не съм на вълна ядене и толкоз. Като по всяко друго време са ми.

# 547
  • София
За мен днес е трети ден и се чувствам добре. В понеделник вечерта бях доста зле, същият ден ми дойде. Сега виждам, че сте споделили, че всъщност в този период е добре да се гладува. Не съм решила колко точно дни ще продължа, докато съм добре Simple Smile Повече ме притеснява как ще се захраня този път, защото реших да постя. Миналите пъти съм се захранвала с костен бульон и постепенно със сварени зеленчуци.

# 548
Е, точно от първия ден не винаги и не при всеки работи добре.
За постите не мога да кажа нищо, не ги практикувам. Мисля че на Минди Пелц из книгите, а вероятно и из канала ѝ в тубата имаше опции за хора които са на растителна храна, признавам си че не съм им обръщала внимание какви са точно.

# 549
За мен днес е трети ден и се чувствам добре. В понеделник вечерта бях доста зле, същият ден ми дойде. Сега виждам, че сте споделили, че всъщност в този период е добре да се гладува. Не съм решила колко точно дни ще продължа, докато съм добре Simple Smile Повече ме притеснява как ще се захраня този път, защото реших да постя. Миналите пъти съм се захранвала с костен бульон и постепенно със сварени зеленчуци.

Здравейте,
А имате ли моменти в които се чувствате замаяна, без енергия? Аз започнах 5 дневен  воден пост и на третия ден сутринта се чувствах доста изтощена, през деня ми беше добре и без проблеми до следващата сутрин-ден 4 , днес, и съм пак така сутринта, замаяна,  без енергия.
Да поясня: пия вода с келтик сол, кафе, чай. Вземам магнезий, витамин С и Д, бБ комплекс, цинк, селен, днес включих и калий и калций.

Благодаря!

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 10:59 от RenetaStroie

# 550
  • София
Здравейте! Чувствах се чудесно, не съм имала периоди на замайване. Вчера приключих с гладуването, започнах да се захранвам. Слушайте тялото си, то най-добре знае и усеща.

# 551
А имате ли моменти в които се чувствате замаяна, без енергия? Аз започнах 5 дневен  воден пост и на третия ден сутринта се чувствах доста изтощена, през деня ми беше добре и без проблеми до следващата сутрин-ден 4 , днес, и съм пак така сутринта, замаяна,  без енергия.
Да поясня: пия вода с келтик сол, кафе, чай. Вземам магнезий, витамин С и Д, бБ комплекс, цинк, селен, днес включих и калий и калций.
Няма нужда от всичките тези добавки. Даже и сол понякога не е нужна. На мен излишна сол ми причиняваше главоболие. Чувствах се най-добре само на вода.

# 552
Аз пропускам витамините, те примерно Д и Ц се приемат с храна обикновено...
Магнезий си вземам, но витамини не. За солта е различно при всеки, на мен ми е по-добре да я има.

# 553
А имате ли моменти в които се чувствате замаяна, без енергия? Аз започнах 5 дневен  воден пост и на третия ден сутринта се чувствах доста изтощена, през деня ми беше добре и без проблеми до следващата сутрин-ден 4 , днес, и съм пак така сутринта, замаяна,  без енергия.

След изтичане на 24 до 36 часа ми става много студено, тресе ме, получавам силна мигрена. През периода пия само вода. Опитвала съм да удължа гладуването  до три дена, в надежда че всичко ще отмине, но главоболието става нетърпимо ( аз съм с хронични мигрени) и съм зла като оса. Възможно е да ни е нещо наследствено в обмяната, защото моят баща спазваше пости и даже тримереше по Великден, но някъде след 36 часа, ставаше много слаб, залиташе, не се чувстваше в добра кондиция но пък си беше инат. Аз не стигам до там. Все пак това трябва да процес без напрежение за гладуващия и околните. Имам предвид когато не става въпрос за воля а за физически дискомфорт.

# 554
Чак толкова насила не бива наистина, макар че сигурно бих опитала поне веднъж да видя еликтролити дали няма да помогнат. И то в повече от нормални количества, а не колкото да се каже че има, че се изкарва много вода и с нея и те заминават.
Това за главоболието и слабостта, усещането за студ си е нормално. Обикновено е през втория ден при мен, особено вечерта, 1-2 пъти чак съм се схващала от това че не мога да се стопля и отпусна. Третия ден, ако имам трети изобщо, е по-добре при мен.

Общи условия

Активация на акаунт