Предстои ми лапароскопия

• 81 872
  • 545
  •   1
Отговори
# 510
zdravei te mili sladyri .dnes se rigistrirax i re6ix da spodelia i az 4e mi predstoi laparoskopia.imam goliama kista i neznam dali 6te moje da bude premaxnata samo s laparoskopia.mnogo me e strax i vse otlagam no kolkoto pove4e otlagam tolkova po zle se 4ystvam nemoga da se yspykoia 4e vsi4ko 6te mine i 4e sled tova 6te imam edno prekrasno bebe.molia vi kaje te mi moje li samo s laparoskopia da se maxne kista na iai4nika blagodaria vi 4e vi ima.

# 511
Nataliaprima v koia bolnitsa ste ti praviat laparoto? Iskai le4enie i sled operasiata, zashtoto ina4e endometrioznite kisti mogat pak da porasnat predi da si yspiala da zabremeneesh. Taka stana s men. Sega pak ste me operirat, no tozi pat ste ima i le4enie i 4ak togava ste zabremeniavam. Dano da ne ti pri4iniava bolka kistata, zashtoto znam kolko silna i neponosima moje da bade. Ina4e badi spokoina, kistata ste ia mahnat s laparoto. Le4enieto sled tova e neobhodimo za doizlekuvaneto na ostanali ognishta, ako ima takiva. Moiata doktorka mi obiasni,4e kistite "iztormozvat" iai4nisite i te nemogat da funksionirat normalno. Zatova spirat menstruasiata s injeksii sled operasiata za da mogat iai4nisite da vaztanoviat normalnata si funksia. Ina4e proizvejdat neyzreli iaisekletki.  Pitai i razpitvai doktorite vsiakakvi vaprosi kakvito ti hrumnat. Obrazovai se dobre po temata predi da legnesh v operasionnata.
Kasmet ti jelaia. Vsi4ko ste se opravi.

# 512
  • София
zdravei te mili sladyri .dnes se rigistrirax i re6ix da spodelia i az 4e mi predstoi laparoskopia.imam goliama kista i neznam dali 6te moje da bude premaxnata samo s laparoskopia.mnogo me e strax i vse otlagam no kolkoto pove4e otlagam tolkova po zle se 4ystvam nemoga da se yspykoia 4e vsi4ko 6te mine i 4e sled tova 6te imam edno prekrasno bebe.molia vi kaje te mi moje li samo s laparoskopia da se maxne kista na iai4nika blagodaria vi 4e vi ima.
Здравей, разбирам колко си уплашена и как ти се иска да избегнеш операцията. И аз бях така в началото. Обаче, колкото по-бързо я направиш, толкова по-добре. По-малки ще са пораженията на ендометриозата. Бих ти препоръчала д-р Николай Попов от "Шейново". Той премахва и изключително големи кисти 9 - 10 см с лапароскопия. Аз също имам лапаро при него.
УСПЕХ!  Praynig  Hug

# 513
Здравейте,вече реших при д-р Кузовски да ми бъде направено лапарото.Говорих с него по телефона и ми каза ,че няма нужда да ходя до Варна само за преглед ,и като ми мине цикъла на първия чист  ден да му се обадя,предполагам че веднага ще ми насрочи лапарото.Притесняваме само упойката и това издуване на корема,аз имам стара операция от апандесит,дано да нямам проблеми,но като всички доста се вълнувам.

# 514
  • Пловдив
Упойката не е страшна и издуването също.Като се събудиш може да усещаш тежест,но това е нормално.Не се тревожи-идва и си заминава.После само нервите остават!Успех!

# 515
Маруся - не се притеснявай! С пресни впечатления съм от лапарото -преди 10 дни ми беше, вече всякакви постоперативни смущения отшумяха и се чувствам добре! И аз имам операция от апандисит - няма проблем! Неприятните усещания са 2 дни, а подутия корем при мен беше до към 5 ден, но се търпи, просто имаш чувството че си преяла и ти е тясно в кожата ти! Упойката при всеки се отразява по различен начин и мен много ме беше страх, въпреки че не ми е за първи път и по скоро си мислех дали ще се събудя, но този път нямах абсолютно никакви проблеми след излизането от упойка за разлика от друг път. Горе главата и най-вече направи я за да си наясно с нещата и да не правиш безполезни процедури. Аз сега се успокоих.

# 516
  • София
Puhcho изчисти някои ЛС, защото не мога да ти отговоря.
В "Шейново" след лапарото слагат телчета. Само там, където е дренажа те шият.
Аз звънях на 9659 463 да ми кажат деня и часа за лапарото. Този тел. е в 24 кабинет. Ако там не ти кажат, звъни в кабинета на доктора. Може от там да ти кажат.
Успех.  Praynig  Peace Hug

# 517
  • варна

Embarassed Embarassed Embarassed
Благодаря ти,мила Simple Smile

# 518
Здравейте момичета,аз сам нова в този форум, но не мога да не споделя с вас за моята лапароскопия. Беше на 3-ти октомври и мина неочаквано добре-резултата две отпушени нормално проходими тръби, даже и д-р Йорданов (Добрич) трудно поварва на успеха. Оказа се че и ж малките градове има добри специалисти  Simple Smile

# 519
  • София
Embarassed Embarassed Embarassed
Благодаря ти,мила Simple Smile
Та, за кога ти е насрочено лапарото?  newsm78

# 520
  • варна
Ами още не знам.Във вторника ще звънна в кабинета и ще попитам кога да се обадя и на кой телефон точно Laughingиначе по моя план      Laughing     Wink е към 19.10 ,да видим техния-д-ра има думата....

# 521
puhco  УСПЕХ

# 522
  • София
Ами още не знам.Във вторника ще звънна в кабинета и ще попитам кога да се обадя и на кой телефон точно Laughingиначе по моя план      Laughing     Wink е към 19.10 ,да видим техния-д-ра има думата....
Аз мислех, че си следващата седмица.

# 523
Момичета, здравейте! На 03.10.07г. ми правиха лапароскопия в София, за сега няма да споменавам клиниката и на 04.10.07 си бях в къщи. И искам да изкажа мнението си. Преди операцията под влияние на успокоителни и множество системи ми зададоха въпроса ако имало сраствания на тръбите дали позволявам да ми ги "завържат" за да ме подготвят за ин-витро, аз естествено отказах и слава богу. Според мен този въпрос трябваше да ми се зададе на трезва глава, тъй като не се знаеше какво щях да отговоря.После след операцията ми казаха че са ми отпушили тръбите, тъй като били запушени и двете, в следствие от хламидиална  инфекция и са ми надупчили яйчниците за да стимулират овулацията . До тук добре. Започнаха да ме агитират че най добре е да предприема ин-витро, тъй като 1/3 може да забременея нормално, 1/3 може да забременея извън маточно и 1/3 можело въобще да не забременея. Операцията ми беше с направление от лекуващата ми гинеколожка и въпреки това ми струваше 750лев.+100лев. за изследвания+40лев. за преглед.И общо взето много обяснения не дадоха.Моля Ви кажете си мнението, много съм объркана, както може би си личи от написаното до тук.И въпреки всичко си мисля че все още имам какво да загубя /на 26год. съм/ преди да предприемам ин-витрото за което ми говорят. Вие как смятате. Някой от Вас попадал ли е в такава ситуация като моята. Благодаря Ви!

Последна редакция: нд, 07 окт 2007, 10:33 от CALY

# 524
Здравейте,мина и моето лапаро.То беше вчера на 10.10 при Д-р Кузовски.Дадоха ми диск с операцията,но още нямам сили да я гледам.Иначе се чувствам добре.Лекаря ми обясни че тръбите и матката ми са чиста,което е много положително,но въпреки това ендометриозата и е била доста сериозна и на двата яйчника.Единия каза,че за нищо не става ,а другия на половина е засегнат и ще разчитаме на него.Задължително ми каза да проведа лечението с золадекс.Обясни ми ,че са доста болезнени инжекции,които представляват цилиндърче,което се вкарва подкожно под пъпа.Моля ви някой от вас  ако вече са му слагали да ми разкаже как се слагат и дали боли,Моля ви помогнете ми с инфо и как се взимат от здравната каса.Благодаря ви!!!

Общи условия

Активация на акаунт