Новите предложения за наказания на пияни и дрогирани шофьори, които убиват човек на пътя

• 18 826
  • 572
  •   1
Отговори
# 315
След изпиване водата отива в кръвта, а от кръвта я изтеглят бъбреците (и дебелото черво, ама това е на по-късен етап). В този смисъл пиенето на много вода увеличава обема на кръвта (затова и при ниско кръвно те наливат с течности). Вярно, бъбреците я изхвърлят, ама след време, пък и изхвърлянето също чисти организма. И ако се пие непрекъснато ще има ефект.

Над 90% от алкохола се разгражда в черния дроб. Пиенето на вода ще свали с 0.0000001 сигурно, в което няма особен смисъл, най-много да си довършиш бъбреците или натрия в тялото.

В България всичко е опорочено за съжаление, толкова ми е болно за всичко що се случва. Сърцето ме боли и не виждам светлина в тунела... На протести ли не бях, пример ли не давах, изрядна ли не бях, какво ли не правих. Няма какво стане, ще затъваме още и още, докато не изчезнем.

# 316
Казвал ми е шофьор как може да пие твърдо, да спи два - три часа и пробата да не отчете. Ядал черен шоколад на ставане. Грам логика не намирам.

За княгинята ме е яд че ще потулят случая. Вероятно не е карала тя или е имала епилептичен припадък. За обикновения българин правилата са други.

# 317
  • Буркина Фасо
В България всичко е опорочено за съжаление, толкова ми е болно за всичко що се случва. Сърцето ме боли и не виждам светлина в тунела... На протести ли не бях, пример ли не давах, изрядна ли не бях, какво ли не правих. Няма какво стане, ще затъваме още и още, докато не изчезнем.
какво решение виждаш/предлагаш ?

# 318
То пък големия случай, ударила бариерата на някакъв смотан хотел.

# 319
Да, но един от служителите на хотела се е разминал за малко с колата.
И оше нещо - мъжът ѝ каза, че търсила избягало куче, което се оказа намерен по-късно папагал.

# 320
какво решение виждаш/предлагаш ?

Изчерпана съм.

# 321
  • София
Да, но един от служителите на хотела се е разминал за малко с колата.
И оше нещо - мъжът ѝ каза, че търсила избягало куче, което се оказа намерен по-късно папагал.
Joy Joy
Вярно ли е това, ако да е страшен цирк.

# 322
  • Пловдив
Е да де, ама следващия път може аз да съм там, или някое от децата ми. Ние зимата караме ски там. И ко прайм после?!

# 323
От потомствени лъжци всичко може да се очаква да кажат. Мен по-интересно ми е тоя хотел няма ли камери на паркинга? Защо не пускат записите?

# 324
Случаят не е, че е ударила бариерата на хотела. Това е поводът да понесе наказание. Случаят е, че се е качила в колата пияна. Сериозно ли не го проумяваш или отново целта ти е нелепи провокации?

# 325
  • Буркина Фасо
много неща ние нито ще ги чуем, нито ще ги видим.
не е задължително да ни показват всичко.

# 326
Когато и ако сте ти и децата ти там и ви удари, ще я съдят. Все едно да искам да разстрелят убиеца на Милен Цветков, защото пресичам на същия светофар.

Тази случка е все едно селския пияница да опре дувара на кръчмата, когато тръгне към  полунощ да се прибира. Нито си заслужава коментарите, нито наказанието.

# 327
Да караш пиян е престъпление и без да има ранени или убити.

# 328
Селският пияница няма място зад волана като се прибира пиян посред нощ. Защото според закона това е престъпление. Не само, когато удариш дувара, бариерата или някой нещастен човечец, имал наглостта да те срещне пиян, а винаги, когато шофираш в нетрезво състояние.

Ако някое пиянде ме удари и ме убие или осакати, какво ми дреме после, че ще бъде наказан? Наказанията имат и превантивна роля. Или така би трябвало да бъде. Но явно не и на тая територия, пълна с княгини, нотариси и знайни и незнайни селски пияндета, решили, че са велики.

# 329
  • Пловдив
Когато и ако сте ти и децата ти там и ви удари, ще я съдят. Все едно да искам да разстрелят убиеца на Милен Цветков, защото пресичам на същия светофар.

Тази случка е все едно селския пияница да опре дувара на кръчмата, когато тръгне към  полунощ да се прибира. Нито си заслужава коментарите, нито наказанието.
Не искам да я разстрелят. Искам адекватно наказание. 1500 лв примерно. И понеже едва ли ще спре да кара пияна - другия път да и отнемат колата.

Общи условия

Активация на акаунт