Новите предложения за наказания на пияни и дрогирани шофьори, които убиват човек на пътя

• 18 809
  • 572
  •   1
Отговори
# 360
Ще му вземат колата, той утре ще се качи да кара друга.
Те да не растат по дърветата тия коли?!? Ясно е, че има страшно много мозъчно увредени, които са неспособни да проумеят, че правят нещо лошо.  И че отнемането на книжката и заплахата с затвор не върши работа. Затова е хубаво да им се отнеме, поне временно, физическата възможност да извършват такова престъпление. И понеже присъдите с ефективно лежане в затвора едва ли ще се увеличат, изземането на колата е второто най-добро решение. Тия като "княгинята" и Семерджиев, дето не си знаят парите са много малка част от всички пияници и наркомани.
За съжаление без истинска реформа в МВР всякакви законови промени имат по-скоро символичен ефект, ама поне е нещо.

# 361
  • Далечният изток
Отнемането на автомобили няма нищо общо с МВР. Това сигурно го пиша за 20ти път...

Не растат по дърветата, но може да се купят всякакви таратайки по 400-500 лв.

# 362
Временното задържане на автомобила до произнасянето на съда също е отнемане, временно.
Изцяло от МВР зависи правилното документиране на нарушенията за да може въобще да се произнесе съда. Огромна част от актовете в България отпадат просто защото са написани неграмотно.
Пак от МВР зависи последващото контролиране на наложеното наказание. Защо и в момента масово се кара с отнета книжка? Не е проблем в закона това, а в контрола. Ония Семерджиев колко пъти са го спирали и пускали докато е бил обявен за издирване... Ама бързо спряха да говорят за това.

# 363
  • Далечният изток
Масово тук коментирате това временно задържане или отнемане на автомобил от МВР. Аз такова нещо не съм чувала и срещала. Ако може някой да публикува точния закон и разпоредба, където е регламентирано временното задържане на автомобил, че ми е много любопитно.

# 364
  • Пловдив
Отнемането на автомобили няма нищо общо с МВР. Това сигурно го пиша за 20ти път...

Не растат по дърветата, но може да се купят всякакви таратайки по 400-500 лв.
Не могат. Кола в движение за 400-500 лв няма. Аз си продадох 30 годишния голф 3-ка за 1600 лв. Кола в движение под 1000 лв на практика няма.

# 365
  • Далечният изток
Добре.

# 366
Факт е първата присъда с плащане на стойността на автомобила от пиян шофьор
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/08/23/4520757_izdadena_e_pu … na_stoinostta_na/

# 367
А велосипеди и тротинетки ще вземат ли?

# 368
Няма, продавай таралясника и си взимай колело, та да можеш спокойно да си поркаш.

# 369
  • Буркина Фасо
трябва да има наказания за всички пияни участници в пътното движение.

# 370
  • Далечният изток
И за пешеходците нали? На тях какво ще им конфискуват? Чорапите?

# 371
  • Буркина Фасо
може и те да заплащат стойността на автомобила, който ги е блъснал Smiley

# 372
И за пешеходците нали? На тях какво ще им конфискуват? Чорапите?

Преди години на зебра в почти в самия център на Варна беше убито младо момиче от моторист, за когото разследващите установиха 90 и няколко км/ч при преминаването през зебрата, която зебра е по средата между два светофара - т.е. фукнявото МПС колкото и да ускорява на хубавата писта, пак ще трябва да спре, за да минат "напречните" МПС-та. Защитниците на убиеца извадиха в мрежата и такъв аргумент, че уж тя била пияна /от там се минава за кръчмите/.
Убиецът с 90-те км/ч през зебрата получи условна.

Разбирам, че смисълът на адвокатската професия е да защитават всякакви утайки, но това е форум, едва ли ти плащат хонорар да защитаваш точно тук.

# 373
  • Далечният изток
Кого съм защитила, че не разбрах?
За пияни водачи се предвиждат наказания, не за всички пияни участници в движението. Коментирах поста на Бонго...

# 374
Казвал ми е шофьор как може да пие твърдо, да спи два - три часа и пробата да не отчете. Ядал черен шоколад на ставане. Грам логика не намирам.

За княгинята ме е яд че ще потулят случая. Вероятно не е карала тя или е имала епилептичен припадък. За обикновения българин правилата са други.

Този шофьор ако не те лъже, то има черен дроб и ензими, които много бързо филтрират алкохола. Не е заради спането, не е и заради шоколада. Просто има ефективен черен дроб. Друг е въпроса колко ще е ефективен, ако злоупотребява с алкохол с времето.
Хората сме различни - някои мога да изпият 3 чашо вино без изобщо да им се усети в поведението, други се напиват и залитат от 1 бира.

Общи условия

Активация на акаунт