Любители на кучета - 135

• 27 160
  • 717
  •   1
Отговори
# 585
  • под тепетата
Споко, ще помогнат!
Усетихте ли? Минаваме от сезона на кърлежите в сезона на осилите.

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 15:24 от bilqna_69

# 586
  • в голямото село
В къщи сме, едвам се прибрахме в жегата. Спи като пън от упойката, но не я е понесъл леко. Точно това ме притесняваше. Тия френски булдоци, хем са готино шашави, хем са толкоз проблемни

# 587
  • София
Така е. Френчетата и другите тъпомуцунести са с редица проблеми, но са много сладки.

# 588
  • в голямото село
Ветеринарите препоръчват да направим операция на мекото небце и разширяване на ноздрите, защото той милия едвам диша особено сега. Но е рискова заради упойката и интубирането. Когато е прохладно навън е ок, но сега лятото положението е..... Някой с френчи правил ли е такава операция?
Ей го " проклетника с трите крака" Blush

# 589
  • София
Милото. Нямам познати, които да са правили тази операция.
Трябва да спрат да ги развъждат, колкото и да са сладки. И те и английските булдоци се мъчат.

# 590
  • в голямото село
Колкото и грубо да звучи като собственик на такава порода куче, но да напълно подкрепям мнението на Reunion

# 591
  • под тепетата
Намерили ли са осила в крайна сметка?

# 592
  • в голямото село
Да, намерили са го, показаха ми го. Утре отново на превръзка и антибиотик и после ще си пием хаповете в къщи, защото лапичката била доста инфектирана. Разказаха ми случай за куче с попаднал осил в ноздрите и оттам в белия дроб. Успял е да перфорира дроба и едвам са спасили кучето. Така че проверявайте кучовци за осили.

# 593
Миналата година на Вълчан му влезе в окото. За щастие беше застанал хоризонтално и някак успях да го видя между клепачите. Ама като цяло ми се вижда трудна работа да проверяваш за осили, защото веднага влизат навътре. Общо взето се виждат, като стане беля.

# 594
  • в голямото село
Онази сутрин рано рано докато бяхме навън и аз спяща и той полуспящ душеше в тревата, нещо му влезе в носа, не видях какво, но два дни след това киха. И днес ветеринаря като разказа случая с осила в белия дроб........страх ме е да го мисля

# 595
  • София
Вивинка, аз много ги харесвам. Първото ми куче беше боксер, но много проблеми имат душичките. И те и стопаните се мъчат. От тази гледна точка го казах.

# 596
  • в голямото село
Аз те разбрх, Reunion. Напълно си права, не случайно казвам, че с дъщеря ми докато беше малка не съм висяла сигурно толкова пред лекарския кабинет.

# 597
И немските овчарки страдат от развъдната линия със смъкната задница. В последните 20-ина години толкова са скъсили задните крака, че съвсем са обрекли животните на проблеми. Сега започва да се говори, да се вдигне малко стандартът, ама да видим.

# 598
Привет от рожденника Арес! 🎂
Минава да ви се похвали,че вече е на цяла 1 годинка🎉 и да се изфука с импровизираната му морска торта,която му спретнахме сутринта за закуска 🤣

Айде и една снимка от плажа да покажем 😁

Тази му е от първия ден на плажа, избафка всичко живо, показа се, че е на море 🤣 а хората повечето де му се радват много. Хванахме цаката как да издържа повече време на сянка под чадъра предимно с 2 къпанета във водата после спи спокойно и свикна с останалите кучета по плажа и тичащи дечица 🙂

# 599
  • sf
Честит празник на Арес! Да е жив и здрав!
Внимавайте с къпането в морето, солената вода много бързо ги обезводнява.

Общи условия

Активация на акаунт