🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LX 🎬

• 42 129
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Няма нищо изумително. Просто ми харесва да гледам (и понякога да чета) ревюта. Вече изгледах две на предстоящия за Светкавицата, а нямам абсолютно никакво намерение да го гледам (заради откачения Езра).

# 121
Догодина ще има Снежанка, която ще се играе от латиноамериканка, много красива и талантилива, която бих се радвала да гледам в друг филм, но нищо общо с идеята на приказката. Ако сложат подходящ грим и кожата стане бяла като сняг, от където идва и името й ще бъде добре, но мнооого се съмнявам да го направят, нищо че в Принцът от Персия бяха направили точно това, потъмниха Джема Артъртън и принцеса Тамина придоби адекватен кадифен отентък на персийска принцеса.
Иначе аз си харесвам оригиналните приказки на Братя Грим да ги чета мноогоо повече от някои безумни филмчета на Дисни.
И това, което четем няма нищо общо с подготовка за филма, вижте какво направиха с Оскарите....  с всичко онова, което се случва вече в света, кенсъл културата ни е заляла, поне да пишем, което виждаме и мислим, докато не са забранили и тук да се изказваме свободно в социалните мрежи. Очаквам следващите дисни филмчета да бъдат за транс принцеси и това да бъде представено като апел за толерантност, а който не го приема е ретрограден терорист да отива да живее в ислямска държава или в Русия. Grinning 

# 122
Аз затова предпочитам филмчетата на Пиксар, точно защото си имат оригинални истории, а не използват литературни първоизточници и да ги променят.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 13:13 от Iris04

# 123
  • Галифрей
И аз не харесвам повечето адаптации на анимационните филми,защото повечето се получават тъпи. Но този за Малката русалка се е получил страхотно!
За мен лично повечето оригиналните приказките на Братя Грим са  зловещи. Както и Шарл Перо и др. Аз имам Снежанка и други приказки. Краят е ужасен. Повечето от тези известните принцеси и тн оригиналните истории са страшни. Такива са били времената мрачни.
Пинокио също е страшна но приключенска история. Гледала съм адаптации.
Дисни са позамазали положението.

# 124
Имаш предвид за червените обувки ли? И аз мразя този финал, но той май е само при Братя Грим, при Шарл Перо са малко по-смекчени.
При Пепеляшка на братя Грим
Скрит текст:
сестрите си режат пети и пръсти преди пробата на обувката, а накрая в една от версиите мащехата е сложена в бъчва с гвоздеи и пусната да се търкаля от един хълм.
Всъщност, проблемът със средновековните народни приказки е, че те не са точно за деца. Не че не са ги разказвали на деца (т.е. - на хората не им е пукало), но това са просто истории с развлекателна стойност, които са се разказвали за забавление (между хората). По същия начин, по който се пеят народни песни. Все едно сега някой да се яви и да каже, че народните песни са предназначени само за деца.

Пинокио е роман и си е такъв какъвто е. При детските романи винаги има хора, които не ги харесват - сега четох, че и Туве Янсон е получавала писма с оплаквания, че романите й били страшни и не знам какви.
То всъщност няма роман (детски или за възрастни, съвременен или стар), за който някой да не каже, че е неподходящ по някаква линия.

Специално Малката русалка е много по-съвременна. Не е народна (макар че се основава на легенди) и по предназначение е трагична.

# 125
Муминтрол-ите ли са страшни или са имат предвид нещо друго?

# 126
  • Berlin
Точно страшните приказки са ми били любими като малка. Пък що видео касети с ужаси изгледах, когато се появи видеото.🤭 Петък 13 съм го гледала много пъти. Терминатор 4 още повече. Била съм някъде  към 4ти клас, може и по-малка. Нашите май не са били много загрижени за душевното ми здраве.😂

# 127
Аз не мога да гледам въобще страшни филми, дори най-малкото внушение за страх, най-вече мелодии и резки психоатаки ми пречат да спя с месеци. Никога не гледам! С някои се знаем от корейските сериали, където един сериал уж приказка за опашки ме извади от строя за дълго време 😄. Но Приказките на братя грим са много интересни, някои готически, а други дори могат да се четат като черен хумор 😆.
То има и български народни приказки такива, например идеята за вграждането в сграда.

# 128
  • Галифрей
Кога пък Муниминтролите са били страшни? Те са сладури ❤ Жената е използвала тяхната  скандинавска митология.
И аз не гледам страшни филми ох психически ме побъркват.В дасколо ни пускаха хем ме беше страх и интрестно.

Ся зависи какви са аз като малка не се страхувах толкова 😄 Гледала съм филми за големи, нищо не ми е правило впечатление. Баща ми е водил на Маската  на Зоро. Гледала съм го с голям интерес  и от тогава станах фен на Зоро. Чела съм книгата гледала съм филмите и сериалите. 😘

Да попринцип българските приказки не са страшни аз съм чела бая и съм ги слушала на касатеки с народна музика. Тримата братя и златната ябълка е момъкът си режеше меса за да храни гаргите.
Иначе това с вграждането в сградата е акци гадно.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 14:04 от Диана Бишоп

# 129
Муминтрол-ите ли са страшни или са имат предвид нещо друго?
Не, в книжките има едно същество наречено Мора, което замразява всичко, до което се докосне. Изглежда някакъв възмутен татко е писал направо на авторката, заради това.
Отделно, по първата книжка има направени два филма - първият е бил едва ли не забранен (като неподходящ за деца), а с втория (от 2015, доколкото видях в Гугъл) май не е имало такъв проблем, въпреки че май е с почти същия сюжет - светът е доближен от комета и всички мислят, че тя ще падне и ще унищожи всичко. Освен това героите откриват, че Космосът е празен и страшен и Земята не е в центъра му (не знам как трябва да е възпитавано едно дете, ако си мисли, че Земята е в центъра на Вселената - тези неща би трябвало да се изясняват още в предучилищната).
https://www.imdb.com/title/tt0240425/

Напоследък си ги накупих, а също си взех и биографията на Туве - още не съм я чела, но я попрелистих.

# 130
Като малка са ми чели точно варианта на Пепеляшка дето сестрите си режат пръстите и петата. Грам не ме е впечатлило.  Или Червената шапчица и ловецът дето разрязаха корема на вълка и го напълниха с камъни. Но на филм е травматично Simple Smile

Има един филм на Нийл Джордан  - "В компания с вълци", невероятен.

https://www.imdb.com/title/tt0087075/

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 14:44 от Iris04

# 131
  • България
Излезе някаква смешка за Ариел, че дори белия кон са сменили за черен хаха

Накъде отива светът.
"Принц на бял кон ли чакаш" - крилата фраза, използвана за по-претенциозни жени вече губи смисъла си. Grin
Иначе чувствителни го раздават сега.
Когато бях малка, четях точно тези версии на приказките, с камъните в корема, пироните, рязаните пръсти и не са впечатлявах.
Не, в книжките има едно същество наречено Мора, което замразява всичко, до което се докосне. Изглежда някакъв възмутен татко е писал направо на авторката, заради това.
Ох, дано не е татко на момченце, защото после ще се питаме и къде са истинските мъже.
На горната каруца (не ми прилича много на файтон, сигурно е упадъчно) ще има две силни жени с неопределен цвят и черен кон. Joy

# 132
  • Berlin
Един тип от мен - на страшните филми самата музика насажда усещането за нещо (страшно, стряскащо, напрегнато), гледайте без звук! Съвсем различно е, поносимо и нестряскащо. Ако много ви се гледа някой филм, ама искате да си спестите нервен срив.🤭

# 133
pppqqq,аха Мора,ама и тя не е страшна. Ама за тогава може и да е било.Не са виждали Хъги Лъги.
Това им е бил проблема.В първите филми на сем. Флинстоун всички пушат и са го приемали за нормално,но сега ще е обявено поне за Содом и Гомор подобно нещо.

Като малка много харесвах The Real Shlemiel.Половинката каза,че не са го давали в България или поне не помни.
То е по книжките на Исак Башевис Сингер,който е еврейски писател от полски произход.Това го уточнавам,защото героите от филма ходят до Варшава и има синагога в която се крие вълшебната книга.

Скрит текст:
Историята на филмчето е,че ангелче без да иска изсипва всичката глупост в едно селце и следователно всички са много глупави и наивни.Дори козата на главния герой е по-умна от кмета, но в същото време те се смятат за най-умните в света.Обаче се появява зъл магьосник, който иска да открадне свещената книга (от синагогата) и да съживи Голям. Обаче Аарон и козата му решават да го спрат, защото той не е роден в селото и може да мисли.
Преди последната битка Голем успява да унищожи всичко в селото всичко освен синагогата (логично,защото е свещена). Кметът на селото казва трябва да унищожат Голема (да се разбиране Аарон трябва да го спре) преди събота (защото тогава се почива), защото ако остане жив ще унищожи целия свят.По време на финалната битка Аарон и сие бягат от Голема,но той е впечатлен от неговата сила и мъдрост и отказва да се бие с него, дори го защитава от магьосника.
Накрая всички от унищоженото село се пръскат по света и за това има глупави хора.Ето,вече знаете,кой е виновен за всяко невежество.

# 134
  • София
Ама и Снежанка ли ще се играе от латино гърла? И този значи ще бойкотирам на кино, няма да им пълня гушките.
Ще чакам торентите. Тя Снежанка е известна именно със снежнобялата си кожа. Пълни смешници са Дрисни.
Тук не става изобщо за това кой бил добър актьор или дали филма е бил направен добре. Няма как да се съглася с едно промиване на мозъците на децата. Това е първата стъпка. Втората стъпка е да започнат да вкарват Гей линиите в тези приказки. Ако обработят сегашните деца, то битката за идните поколения ще е загубена. Ето защо сегашната световна клика трябва да бъде спряна още на първата стъпка.
И това не го правят с цел печалба, много от тях в момента са на загуба, просто се води една идеологическа тиха (все още) война за бъдещето на човечеството.
Дали съвременното зло (което е срещу традиционните семейни ценности) ще спечели тази война или ще я загуби зависи изцяло от сегашните родители. Защото те могат да си пропагандират колкото си искат, но родителите имат последната дума. И как те ще съумеят да разкажат и обяснят всичко това което се случва на своето дете.

Общи условия

Активация на акаунт