🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LX 🎬

• 42 119
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Муминтрол-ите ли са страшни или са имат предвид нещо друго?
Не, в книжките има едно същество наречено Мора, което замразява всичко, до което се докосне. Изглежда някакъв възмутен татко е писал направо на авторката, заради това.
Отделно, по първата книжка има направени два филма - първият е бил едва ли не забранен (като неподходящ за деца), а с втория (от 2015, доколкото видях в Гугъл) май не е имало такъв проблем, въпреки че май е с почти същия сюжет - светът е доближен от комета и всички мислят, че тя ще падне и ще унищожи всичко. Освен това героите откриват, че Космосът е празен и страшен и Земята не е в центъра му (не знам как трябва да е възпитавано едно дете, ако си мисли, че Земята е в центъра на Вселената - тези неща би трябвало да се изясняват още в предучилищната).
https://www.imdb.com/title/tt0240425/

Напоследък си ги накупих, а също си взех и биографията на Туве - още не съм я чела, но я попрелистих.

Аз наскоро гледах филм за Туве, доста ме впечатли.
https://domnakinoto.com/bg/movies/main/tuve

# 136
Да, но мисля, че ти тази мацка принципно много я харесваш хаха Рейчъл Зиглър, тя си е готина де и аз я харесвам. Но да... за всичко, което си написал. Майка й е колумбийка, бащата поляк, тя е американка, но колумбийската жилка е доста по-силна в случая и придава една екзотичност. Просто можеше да бъде Жасмин. А дали може Мулан да се изиграе от някоя полякиня?

# 137
  • София
Да, вярно е, че я харесвам. Талантлива и сладка, добра комбинация.

# 138
  • София, България
Точно така е, не е въпросът дали актрисата, която играе новата Ариел е добра актриса или не, тук се измества фокуса на проблема. Проблемът е, че със сигурност е имало също толкова талантлива бяла актриса, която щеше да си изиграе чудесно ролята, а не да ни се насажда чувство за вина, защото виждаш ли чернокожото момиче играело чудесно, пък ние не я харесваме в ролята и не искаме да гледаме филма.
Оказа се, че има направени римейкове на сериали и филми, които като им погледнах каста нямаше нито един бял, дори за цвят. И се почва с това "е какво толкова, чудно си е момичето, пък и коне колкото искаш - и бели и черни", "да, може Тинкърбел да е транс джендър зоофил, ама виж какви прекрасни крила са й направили, искрено се забавлявах от филмчето" и така докато жабата се свари.
Едно време имахме поговорка, че не може да се каже на черното бяло, явно вече може.

# 139
  • София
Скрит текст:
Ама и Снежанка ли ще се играе от латино гърла? И този значи ще бойкотирам на кино, няма да им пълня гушките.
Ще чакам торентите. Тя Снежанка е известна именно със снежнобялата си кожа. Пълни смешници са Дрисни.
Тук не става изобщо за това кой бил добър актьор или дали филма е бил направен добре. Няма как да се съглася с едно промиване на мозъците на децата. Това е първата стъпка. Втората стъпка е да започнат да вкарват Гей линиите в тези приказки. Ако обработят сегашните деца, то битката за идните поколения ще е загубена. Ето защо сегашната световна клика трябва да бъде спряна още на първата стъпка.
И това не го правят с цел печалба, много от тях в момента са на загуба, просто се води една идеологическа тиха (все още) война за бъдещето на човечеството.
Дали съвременното зло (което е срещу традиционните семейни ценности) ще спечели тази война или ще я загуби зависи изцяло от сегашните родители. Защото те могат да си пропагандират колкото си искат, но родителите имат последната дума. И как те ще съумеят да разкажат и обяснят всичко това което се случва на своето дете.
Ох, Дяволо... След като видях как утихна и се изтълкува скандала с Баленсиага, вяра нямам, че нещо ще остане такова, каквото го знаем ...
И аз харесвам Пиксар филмите...

# 140
Ето, за Туве отдавна прочетох, че е предпочитала жени, даже в една от книжките има персонажи, които са вдъхновени от нея и нейна любима (не са главни, във филмчето са мъжко и женско създание - двойка, но в оригинал са две женски, като не е уточнено какви са си), но няма никаква пропаганда.

Снежанка е актрисата от Уестсайдска история. Може да е талантлива, но в Туитър е много груба и има расистки изказвания (спрямо белите хора).

# 141

Според мен даже прилича на рисуваната. Не съм я гледала никъде обаче.

Общо взето държа да е талантлива и да играе добре повече, отколкото от каква раса е, за измислен герой. За персонаж като Клеопатра, която е историческа личност не го приемам.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 16:00 от Iris04

# 142
Миналата година имаше филмче на Дисни с гей персонаж - Strange world.
Aма аз съм израснала с Yossi & Jagger и съм обречена,но и не харесвам когато ми набутват нестъндартна сексуална ориентация навсякъде където могат.

# 143
Снежанка е актрисата от Уестсайдска история. Може да е талантлива, но в Туитър е много груба и има расистки изказвания (спрямо белите хора).
Сериозно? Че те латиносите не са отделна раса от бялата, (почти всички латиноси се водят бели). Бели, черни,индианци, азиатци са расите. А тя с баща и роднини поляци..

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 19:35 от T.Valcheva

# 144
  • София
Лоши новини за любимата ни Замунда
--> ЦЪК <--

На първа инстанция е минало. Иска се трите най-големи доставчици у нас да спрат достъпа до Замунда, Пиратския залив и подобни, както и техните огледални сайтове.
Не вярвам да мине обаче и ще се точи още дълго време, твърде големи интереси са замесени...
И ако проблема е само музиката да я махат, мен ме вълнуват филмите и сериалите. 😮

# 145
Бях чела някъде,че единствения начин да падне правителството в България,все президента и всички държавни институции е да спрат Замунда.

# 146
  • Галифрей
За новата Снежанка филмът е снимат отдавна. Май до година го пускат.
Мона Лиза актрисата която играе Ариел е супер талантливо момиче. Игра и песни страхотна е. Тя доста е тренирала за да заякне и влезе в форма. Пожелавам й много успехи, прекрасна е. 😘

Да не е фалшива за Замунда?

# 147
Не вярвам (за Замунда). Ще опитат, но няма да стане.
То е като с ИК - щели да я приложат насила, пък не знам какво... Хайде ще видим. Една шепа платени протестиращи не могат да променят нищо.

# 148
Няма как да ги затворят,защото сърварите им не са в България.
Доколкото разбирам в статията пише,че искат от големите интернет доставчици да спрат достъпа на клиентите им до Замунда.Обаче дали тези интернет доставчици искат да го направят,защото вероятността за загубят клиенти е налична.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 17:31 от Tuon

# 149
Както преди години бих шута на Глобул, така и ще приключа с А1, ако посмеят.

Общи условия

Активация на акаунт