🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LX 🎬

• 42 118
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Аз така си сменям лекарската услуга,има големи организации за които съм абонирана за новини и получавам новина в нашия пакет има това и това и аз ОК,това може да ми потрябва и сменям.Мога до няколко пъти в годината.
Да не се появят реклами от рода на - Ела при нас.Замунда е тук.

# 151
  • София
Да отбележим все пак деня на детето и официално 😊

- Знаеш ли какво искам?
-  Какво?
-  Един ден от детството ми…
От любимия ми “Синьо лято”

Ето няколко мои предложения
Любими мои анимации и детски/семейни филми (без да ги класирам, както се сетя)
Сигурно съм пропуснал доста, ама това е. Който и филм или анимация да хванеш от тези няма да сбъркаш!
Класики!
Ако тук има майки с деца, които не са ги гледали то да се поправят. 😊

Филми:

Stand By Me (1986) Blue Heart
Free Willy
E.T. the Extra-Terrestrial
The Goonies
Home Alone (е, този не знам дали има българин, който да не го е гледал, хаха)
The Baby-sitters Club
The Wizard of Oz (1939)
A Christmas Story (1983)
The Karate Kid (1984)
Jumanji
The Parent Trap
Matilda
Elf
Miracle on 34th Street (1994)
Hugo
Where the Wild Things Are
Enchanted
Paddington
Maleficent
Beauty and the Beast (2017)
Mary Poppins (1964)
Dr. Dolittle (1998)
Jingle All the Way (Коледата невъзможна с бате Арни)
The Santa Clause
Dumbo (2019)
The Jungle Book (2016)
White Fang
Iron Will
Eight Below
Snow Dogs
The Mighty Ducks
Mighty Joe Young
The Princess Diaries
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Oz the Great and Powerful

Анимации:

Wall-E
Cars
Planes
Spirited Away Blue Heart
Brave
Mulan
Finding Nemo
Finding Dory
The Lion King (1994)
Aladdin
Pocahontas
Kung Fu Panda
Robin Hood (1973)
The Little Mermaid (1989)
Beauty and the Beast (1991)
Cinderella (1950)
Bambi (1942)
Monsters, Inc.
Lady and the Tramp
Coco
Frozen
Inside Out
Toy Story
Ratatouille
How to Train Your Dragon
Alice in Wonderland (1951)
Sleeping Beauty (1959)
Up
Zootopia
Wreck-it Ralph
Dinosaur (2000)
Fantasia 2000
The Land Before Time (за малката стъпчица)
The Incredibles
A Bug's Life
Shrek
Anastasia (1997)
Pinocchio (1940)
Snow White and the Seven Dwarfs (1937)
Dumbo (1941)
One Hundred and One Dalmatians (1961)
The Jungle Book (1967)
The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)
Hercules (1997)
Tarzan (1999)
Lilo & Stitch
Tinker Bell (за камбанка)
Bolt (за кученцето Гръм)
The Princess and the Frog (2009)
Tangled (2010)
The BFG (1989)
Moana

# 152
Хубав списък Simple Smile
Аз харесвах и Аристокотки Animal Heart Eyes Cat Поздрав:

# 153
Не виждам поздрава,а чета  Аристокотки Cry

Diavolo,не.Не върви само Spirited Away.Трябва да сложиш всичко на студио Гибли.

# 154
Подкрепям с два палеца нагоре! Princess Mononoke, My Neighbor Totoro, When Marnie Was There, etc, etc. Изгледах ги наскоро. По мое мнение Дисни спокойно могат да дишат праха на Студио Гибли, толкова са добри Гибли!

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 22:19 от Анонимен

# 155
Да, напоследък ми се случва често това с видеата във форума, а ги поставям както винаги.
Аз точно заради студио Гибли изчетох сега трилогията за магьосника Хоул, но се оказа, че книгите са слаби, за съжаление.

# 156
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Днес, покрай сватбата на йорданския престолонаследник и булката му
се сетих за един прекрасен филм от Саудитска Арабия - Уаджида.
Прекрасно заснет, много добра актьорска игра, показва живота и нравите
на саудитите отвътре и по-специално саудитските жени. Главната героиня
е страхотно момиченце на прага да стане жена, бунтарка, нестандартна, борбена.
Филмът приятно ме изненада, не съм очаквала толкова да ми хареса.
Препоръчвам го горещо.
https://www.imdb.com/title/tt2258858/

# 157
Ехе как се сети от модерното кралско семейство за саудитските нрави точно? Хаха А не за някой любовен ливански филм?
Иначе филмът е много добър, бях чела, че едва ли не е първият саудитски филми, първият сниман там. Може и да е така. Режисьорката е саудитка омъжена за американец.

спойлер от филма
Скрит текст:
Най-потресаващото във филма и културата за мен беше това с колелото, че детето, ако е момиченце не му е разрешено да кара колело, а само да гледа тъжно през прозореца, защото те смятат, че това може да погуби девствеността й. Да се смееш ли, да плачеш ли. Или ако паднеше от колелото я погубваше...Сигурно и камила не могат да издят жените там, нищо че майката на мюсюлманите, (жената на техния пророк Мохамед, която го е убедила, че е пророк и има специална дарба), първата, която приема исляма е била търговец на камили и яздила коне, въртяла търговия на равно с мъжете. От къде да знае, че след нейната смърт начинът й на живот ще бъде забранен за сънародничките й.

Последна редакция: пт, 02 юни 2023, 10:42 от T.Valcheva

# 158
Wadjda е първия изцяло заснет филм а СА и първия саудитски филм режисиран от жена. По време на снимките не са и позволили да снима външните сцени както го правят в нормалните страни.Трябвало да снима от камион,да наблюдава актьорите на монитори и да общува чрез уоки-токи,защото няма право да работи на публично място с мъже,защото е жена. Women Without Shadows е нейн документален филм за живота на жените в тяхното общество.

# 159
  • Галифрей
Гледах Рапсодия в бяло ( 2002) този филм ме разсмя и ме  разплака. Прекрасен филм и мисля че си доста актуален. Накара ме да се замисля над много философски неща. И като гледах легендите на българското кино,  как седяха в театъра и се смееха си мисля,сигорно където и да се те правят същото. ❤
Мая Невоселска е велика! 👏🏻❤❤  Нейният съпруг който филмът е негов е направил страхотна работа!

# 160
"Ариел" и "Красавицата и звяра" като дете съм ги гледала на видео касета десетки пъти. За мое голямо съжаление двете ми любими принцеси в игралните филми са гола вода.
Ариел......ох, откъде да започна. Първо хората отговарящи за анимацията трябва да ги уволнят, направо са си оставили ръцете, ферията от цветове напълно е убита, а плашещите животни...горките Себастиян и Флаундър. Музиката - усеща се разликата в оригиналната музика и в новата такава, особено от една бях в ступор като я чух Grinning. Говорейки за песните, Хейли пее прекрасно, има много красив глас,  но като актриса.....ами не се получаваше особено, принц Ерик и там положението не бе добро. Мелиса Макарти е добра актриса, но тук бе толкова отегчена в играта си.
Врътките на Дисни да покажат света извън Щатите за расисти и хейтъри, заради плачевните доходи е смешно, знаейки че само от гледания в северна Америка милиард не се достига, за да са на печалба.

# 161
  • София
Анимацията от Спайди-Вселената с адски високи оценки на зрителите. Залите са пълни. Даже се замислям дали да не отскоча до киното.

# 162
Ние вчера бяхме на русалката и много ми хареса. Наистина е супердразнещо това смесване на расите, но то си е заложено в американската политика и няма как без него да се мине. Може би подлежат на санкции, ако във филма няма поне 10 афроамериканеца. Незнам.
От всички игрални адаптации на анимации най ми харесват Аладин и Малката русалка. Ще чакам с интерес Лило и Стич, както и Моана.

# 163
  • В царството на игрите:)
"Wadjda" Има го в Замундата, но втори ден не се тегли . Идея от къде мога да го изтегля?

# 164
  • IC 1101,Abell 2029
Не се тегли защото няма от кой.От rutracker ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт