Очакваме второто си момиченце по-късно тази година и имаме затруднения да изберем име за детето, което да ни харесва и на двамата с таткото. Може би имаме прекалено много изисквания, но ще се радваме на малко помощ и идеи.
За да ви ориентираме какъв тип имена ни харесват, първото ни дете се казва Елиана, наричаме я на галено Ели. Търсим нещо нежно и меко за второ момиченце, което да се чете и пише лесно и еднакво на повечето езици (таткото не е българин и живеем в западна Европа) и да е сравнително международно (не непременно популярно, но да не е прекалено странно и нечувано извън България, в същото време да не е прекалено нетипично и за България, по тази причина някои типично англофонски имена не ми харесват). Не искаме другото име да започва с Е и да звучи или да се съкращава прекалено подобно на това на първото ни дете, което също ме възспира за някои имена като Алина, Велина, Нелина...
Аз харесвам съкратеното Ани, но не намирам подходящо пълно име, а таткото вече отхвърли Ана (има в неговото семейство), Анита, Антония, за Анелиа/я каза, че му звучи странно и е много подобно на Елиана (което е вярно, защото се състои от същите звуци).
Той предлага Наталия, което намирам за красиво като цяло, но не харесвам съкратените Нати и Нат.
Естествено попрегледах разни именици, но нищо конкретно не ни е привлякло достатъчно за момента. Ще се радвам да чуя вашите предложения и да съберем идеи.
Благодаря!