12. КЛАС - МАТУРИ И ИЗПИТИ 2

• 65 317
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
  • София
ФМИ имаха предварителен изпит и предстои редовен.

# 406
  • София
Аз пак с хвалба за "моите" студенти се включвам.
Приключваме семестъра тази седмица, следва сесия. Те стоят в залата след последното упражнение по Геометрия и не си тръгват. "Защо приключваме? Как така последно?"
Много свестни деца са набор '03. Предстои им сесия, да стиснем по едни палци да се представят добре.

# 407
  • София
Голямо прецакване е тая матура по математика, сега за балообразуване в СУ вместо шестица от дипломата, ще вземат къде ли не по-ниската оценка от ДЗИ математика и ще се закопаем в нисък бал.
Това важи за всички кандидатстващи. Няма значение колко е балът, а дали стига.

# 408
Ако за Специалността кандидатстват само отличници, няма да повлие въобще. Wink

Икономическите специалности броят ли се Laughing

# 409
  • София
Яна, с какво хубаво чувство говориш за студентите! Успех на сесията на набор 03! А набор 04 си чака, ли чака, има да си почака до петък .....

# 410
  • София
Аз залагам на четвъртък.

# 411
Много пишете днес, а аз само подскачам, като видя нови отговори Joy
Да излизат тези резултати, че да почваме да чакаме дипломите hahaha

# 412
  • София
Нашето дипломиране ще е на 16.06. Ще ходя да я снимам с тога.

# 413
  • София
Аз пак с хвалба за "моите" студенти се включвам.
Приключваме семестъра тази седмица, следва сесия. Те стоят в залата след последното упражнение по Геометрия и не си тръгват. "Защо приключваме? Как така последно?"
Много свестни деца са набор '03. Предстои им сесия, да стиснем по едни палци да се представят добре.
Яна, имаш ли студент на име Никола Топалов?

# 414
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
И ние сме с Револют. Не сме имали проблеми.
За резултатите и аз предполагам четвъртък, а на зрелостника не му пука. За него е минало-свършено. Satisfied Обаче четвъртокласничката се вълнува какво е изкарала тя на НВО, да я пита човек защо.

# 415
Голямо прецакване е тая матура по математика, сега за балообразуване в СУ вместо шестица от дипломата, ще вземат къде ли не по-ниската оценка от ДЗИ математика и ще се закопаем в нисък бал.
Това важи за всички кандидатстващи. Няма значение колко е балът, а дали стига.

Споменах го, защото тези, които са си спестили мъките на ДЗИ по МАТ и са отишли на ДЗИ Английски примерно, сега ще имат по-висок бал за кандидатстване във ФМИ, защото ще им вземат оценката от дипломата по математика.

Запътваме се към ФМИ, имаме 6 по математика като оценка в дипломата, но сега треперим за оценката от профилираната матура по математика. (Защото според условията, ако има две оценки - една от курса на обучение и друга - от ДЗИ, се взима автоматично оценката от ДЗИ и така падаме с няколко единици.)

# 416
  • София
Едва ли има много кандидатстващи във ФМИ, които са си спестили ДЗИ МАТ. А дори и да има такива, те пък ще кандидатстват с резултат от приемния изпит, който се умножава с по-нисък коефициент. Не се знае кое ще се окаже по-изгодно.
Защо да падате с няколко единици? Тройка ли очаквате на ДЗИ?

# 417
  • София
Един час не съм ви наглеждала и 29 нови отговора! Сърцето ми спря!

# 418
  • София
Много пишете, реших, че са излезли резултатите, а не съм информирана своевременно. И без това нямам "данни за вход" и завися изцяло от това, което наборът ми скрийншотне (егати думата избрах), та и аз лекинко изтръпнах.

По повод ДЗИ-мат и кандидатстването в СУ - някои си направиха сметка да насочат подготовката си и да се явят на изпита във ФМИ, който се оказа по-лесен май, а и обхваща по-малко материал, да се опитат да изкарат максимален резултат на него и към това да им се прибави шестицата от дипломата. Така имат шанс за максимален бал 24 от 25,5, който на миналогодишна база не стига единствено за Софтурно инженерство - първо класиране и при това - мъже. Подозирам, че не са мнозинство, обаче. Други поеха риска да се явят и на ДЗИ-мат, който в крайна сметка дава още един шанс. Единственият проблем е, че за балообразуване, освен това, което се умножава по коефициент, се взима и нещо от дипломата, а то е или ДЗИ-ПП, ако има такава, или самата оценка от 11-12клас. Ми не са равнозначни тези двете. По-справедливо би било да се вземе за всички оценката от дипломата, но за всички специалности на СУ е написано, че от дипломата се взима оценка от ДЗИ (профил, не профил, това не се отчита), а ако такава (случайно) няма - оценката от дипломата. Че даже за някои предмети това означава от 10 клас, ама карай. Има какво да се доизкусурява в балообразуването на ВУЗ-овете, но засега каквото за нас, това за всички.

# 419
  • София
Е, това, ако има две оценки по мат. да се взима ДЗИ мат вместо годишната, а на тези, които нямат ДЗИ мат. да се взима годишната, не е много ок, ако са при равни други условия, но мисля не са, защото пък нямат коефициента от матурата. Но тези кандидати за ФМИ според мен ще са малко, повечето ще са ходили на математика. Все пак ДЗИ МАТ беше трудна, но пък трудна за всички. А има и изпити. Стискам палци да стигне на децата! 
Точно си мислех, че и с 6 ца на изпита миналата година не е стигало за софтуерно инженерство мъже, тя Мандаринка писала. Тази година може пък да е по различно.
Тъп въпрос, а дали с миналогодишна матура може да се кандидатства? И всъщност приеха ли това да се явиш на повишение до една година за матурите, излизаше ми като новина....

Общи условия

Активация на акаунт