Пазаруване от Amazon - тема № 104

• 83 585
  • 807
  •   1
Отговори
# 330
  • някъде там
За пръв път ми се наложи да връщам закупени обувки от амазон.Марката, ако има значение е REPLAY, тъй като ми бяха големи. Заявих връщане разпечатах етикета, занесох в офис на спиди, без да плащам нищо, за няма и 7 дни ми върнаха всички пари, включително и сумата за доставка. Супер положително се изненадах. Доволна съм!

# 331
  • София
За пръв път ми се наложи да връщам закупени обувки от амазон.Марката, ако има значение е REPLAY, тъй като ми бяха големи. Заявих връщане разпечатах етикета, занесох в офис на спиди, без да плащам нищо, за няма и 7 дни ми върнаха всички пари, включително и сумата за доставка. Супер положително се изненадах. Доволна съм!
А с доставчик ли ги получи или до България?

# 332
  • някъде там
А с доставчик ли ги получи или до България?
Директно до България с  Еконт дойдоха! аз така или иначе живея в малък град, доставчик+ еконт е колкото директна доставка

# 333
Зависи от килограмите/ обема на пратката. Средно за леки пратки доставчик + Еконт е около 9-10 лв. Не съм срещала доставка 5 евро до България от Амазон.

# 334
Аз също върнах обувки преди дни, доставени до България с превозвач. Формирах си етикета от България, както една съфорумка преди време беше обяснила. За пореден път й благодаря за това. Факт е, че връщането на стоки с free return, е лесно, бързо и безплатно. Когато връщах обувките ми даде опция за замяна. Не се зачетох достатъчно, но сякаш подменят с друг размер, когато върнеш стария безплатно. Някой заменял ли е обувки и как е процедурата. Съмнява ме замяната, нали всеки номер има различна цена.

# 335
  • Сф
Може ли пак да сложиш тук тези инструкции за безплатно връщане?

В Щатите са ми пращали така друг номер за замяна, в Европа не .

# 336
  • Бургас
На мен преди време ми се случи да връщам дреха от немския Амазон, получена с доставчик. Уж се уговорихме да ми генерират етикет за връщане от България, разпечатах, но в пощата ми казаха, че не ги приемат и в крайна сметка си платих връщането, но от Амазон ми възстановиха сумата след предоставяне на касовата бележка

# 337
  • София
Безплатното връщане е със Спиди, не е с БП.  Аз съм връщала преди време и тогава се пишеше предварително на Спиди мейл, за да генерират товарителница. Сега мисля, че няма нужда да се пише мейл. Отива се с генерирания етикет за връщане от България в някой офис на Спиди и те си знаят какво да правят.
Уточнявам, че става въпрос само са поръчки от немския амазон, не от английския. Ако са доставени до превозвач, при генериране на заявка за връщане се отбелязва опцията за връщане от различен адрес от този на доставката и се посочва Бг адреса.
Лесно, бързо и безплатно Grinning

# 338
  • някъде там
Зависи от килограмите/ обема на пратката. Средно за леки пратки доставчик + Еконт е около 9-10 лв. Не съм срещала доставка 5 евро до България от Амазон.
Само дето липсва чакането и мотането седмици, не благодаря по добре 10 лв отгоре ама да дойде при мен за няколко дни

# 339
От Германия Габко доставя точно за една седмица, но всеки е свободен да си избира начина на доставка. Понякога удобството надделява над парите наистина.

# 340
От Германия Габко доставя точно за една седмица, но всеки е свободен да си избира начина на доставка. Понякога удобството надделява над парите наистина.
Ако пратката присигне в петък, а курсът тръгне от Германия в събота  - може, но иначе е по-бавно, после следва изпращане с Еконт и т.н. Удобно е, ако си в София, но специално за Габко, от които се отказах, можеше да си вземеш пратката точно в определения ден или два.

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 10:09 от Rosita

# 341
Само дето липсва чакането и мотането седмици, не благодаря по добре 10 лв отгоре ама да дойде при мен за няколко дни

Коментарът ми е по-скоро в посока на това, че е подвеждащо да се твърди, че доставката директно до България излиза колкото доставчик + Еконт.
Иначе всеки сам си решава.

# 342
  • някъде там

Коментарът ми е по-скоро в посока на това, че е подвеждащо да се твърди, че доставката директно до България излиза колкото доставчик + Еконт.
Иначе всеки сам си решава.
Може да е така, но мож и не съвсем... толкова обстоятелства има, които вдигат цената че....
но поста ми бе за връщането, нe за доставката....
останалото всеки си преценява, но определено 5 лв спестени, срямо удобна доставка... не благодаря. Давам стоти[и за нещо и после да правя сметка за дребни суми.. не

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 11:52 от cacharell

# 343
Има тема за превозвачите!
Помилих,че нещо интересно се е случило,намаления някакви,ама не за жалост.

# 344
  • Майничка
Имам въпрос към пазаруващите кутии за храна: търся висок 25 см (+/- 5 см) правоъгълен контейнер за топла или студена салата, но с ширина до 8-10 см и капак на тясната част. Трябва да влиза в раница, в която нося лаптоп, зарядно, мишка, тефтер и несесер, т.е., да стои изправен. Мога да ползвам и термочаша, но нещо плоско би било по-удобно.

Срещали ли сте нещо подобно?

Общи условия

Активация на акаунт