Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 11)

• 18 088
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Меджик, дано сега се успокои малкия! Heart

Знам, че сме говорили, но пак да питам, какви обувки за прохождане взехте? Аз много се чудя, в моя град има само Колев и Колев, а чувам че ортопедите, не ги харесват.  А по интернет, как да поръчам без проба....

# 106
Уокъра само играта ползваме, която стои отпред, защото се засилва да тича с него и ще се забие в земята. Другото е че го върти, върти му гумите, чекне се по него накрая започва да го рита и да крещи и не знам какво иска от него....

Консултантката каза да очакваме нови проблеми със съня 😁

Lizi Simple Smile Simple Smile  коментарите ни излезнаха заедно.
Добавям: На мен вчера в парка ми се скараха че има стъкла и бързо го паркирах в количката. Иначе го пускам по чорапи. Защото има обувки от 5£ и не исках да ходи с тях, те са никакви. Бяха за украса Grinning
Днес отивам до Geox. Вкъщи ще си е бос, но навън вече ще го обувам. Вярвам че минат и дни или седмици докато стане още по стабилен за навън. Все пак само 3-4 пъти по 3 крачки не е да го пусна сам Grinning

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 11:00 от Miss AG

# 107
Пламена също с уокъра предимно играе с таблото отпред,като ходенето по мебели и харесва повече.
Аз също мисля да взема на Geox или Biomecanics за на вън,защото в парка като иска да стои права я изправям по чорапи и съм на тръни да не и се забие нещо в крачето☺

# 108
  • Варна
Аз ще вземам боси обувки, но чакам да й трябват. Ще поръчам по интернет като ще измеря крачето - те си имат размери на стелките винаги. Колев и Колев не ги харесват, защото не трябва да има цип отдолу. Ако няма, може би ще са ок - със сигурност имат много модели.

# 109
Аз ще взема на Беко, същите са като на К&К, но на мен по ми допаднаха с каката. Като знам колко трудно обувам тези с ципа на ходилото хич и не искам да си представя как ще обуя други. А и те се ползват кратко време.

# 110
Меджик има и вероятност да е от стискане на зъби или скърцане с тях предимно вечер. И боли наистина ужасно, но след време минава. Аз стискам много когато съм силно стресирана. Вариантите са  шини, ботокс или физиотерапия. Но трябва да се види. На мен шефът ми би ботокс и за около половин година нямах проблеми. Когато забременях беше много стресово положението и пак се започна.

Аз купих на малката 3 чифта обувки елефант (нз дали ги има в България, но тука са доста на почит) и за жалост няма да мога да ги ползвам и си умирам от яд, тъй като хич не са евтини.
Уокъра още не съм го извадила. Страх ме е да не си натоварва костите повече ако се опитва с него да прави крачки. Но пък и без това не спира да се качва по мебелите и нз доколко има смисъл от това, че не и го давам. Иначе каката след като проходи започна да го бута, преди това само си играеше с таблото отпред.

# 111
Gro не стискам и не търкам със зъби. Сигурна съм и ММ щеше да ми каже, с това будуване все щеше да ме е хванал.
Днес съм по добре, дано се размине пак и да устискам до БГ.
На ММ ми тук му вадиха зъб за 300£
Майка ми преди месец два зъба 500£...
Водя се по спешност ако отида до седмица. Не спешното ще чакам месеци, може да се приберем дотогава.
Имах и все още имам безплатен зъболекар 2год заради Божидар. Но през тяхната здравна каса. Казаха ми че ако се запиша по време на бременността, тъкмо като е на година и нещо (близо до крайния срок на безплатното) може и да ме извикат.... И аз се отказах.

# 112
  • София
Честити крачета на Божко! Моят съвет е да се опитваш да се сдържаш с викането, че може да се стресне. 🤗

За обувки не съм решила още, вкъщи си е по чорапи (евентуално, ако не ги събуе), но и тя не стои много права. Като я държа обаче си прави крачки и е много смешна, като и кажа ''Айде, бързо, бързо'' и тя почва да тича чак 🤣. С големия ползвах Колев и Колев, не е имал проблем. С нея ще видим, но нека стане по-стабилна, засега няма смисъл да и умалеят. Подозирам обаче, че ще имам проблем с намирането, защото и е доста дебело крачето.

И тя има уокър, ходи с него, по трябва да я държа. Нейният е 2в1 с масичка, та нарочно махнах отпред играчката, че иначе се опитва като вашите да ги стигне и нищо не правим.

Тъкмо влизах да се оплача за скърцане със зъби. Малката го прави постоянно, направо откачам. Единственият вариант е да яде нещо или да е със залъгалката. Дано скоро го израсне. И друго - това малкото не спира да говори на сън 🤣. Поне по 2-3 пъти на нощ се будя от ''лиго лиго'' и ''аайдее'', отделно 1-2-3 кърмения + постоянно ритане и бутане. Омм

# 113
Неизвестна моята пък е наобратно. Много и харесва да седи права, по мебелите ходи много бързо, но хвана ли я за ръцете и не иска да стъпи даже стабилно, гледа да вдигне краката и да пусне дупето на земята. Ама аз хич и не бързам да проходи, че знам какво ме чака.

# 114
Браво на Божко! Меджик, виж колко добре се развива и расте с малко сън. Представяш ли си ако той спеше повече, сигурно вече щнше да знае таблицата за умножение 😂

Миша не иска да прави крачки. Баща му го научи да го държи под мишниците и тананика една мелодия на Панджаби МС и Миша скача. Та като го хвана да ходи, започва да скача и чака да запея 😂

За даването на нещата си е до дете. Сестра ми всичко си даваше, аз все още мразя да ми пипат нещата. Нямам намерение да го уча да дели собствениое си вещи с всеки срещнат. Мен много ме дразнеще като ми кажат, ама трябва да дадеш на Гошко да си поиграе с твоите неща. Ми Гошко е свиня, не пази, хвърля и чупи, цапа… да си играе със собствените играчки 😂Може да не съм права, но като възрастни не си даваме колите, телефоните, ценните бижута на всеки срещнат (поне аз), защо трябва да си уча детето на това, за него играчките са цяло богатство. Друго ми е отношението между братя и сестри и близки хора, но на сестра ми пак давам само ако съм готова да се разделя за винаги с нещо, защото или ще го счупи или загуби 😂

Оф, ММ сега тръгва да взема нашите от сестра ми, ако щете вярвайте, у нас е паднала бомба 😂 Добре че идват моите родители, а не свекървата 😂

# 115
  • Бургас / Славейков
Честити краченца на Божко.Дано вече повече спинка като се изморява.Обувки още не съм купувала ,Митко се изправя но не за дълго време повече седи на земята и лапа,гризе нещо .Ако е прав ходи след кучето или са докопа телефона.Това му е мечта.От как почнахме кухнята тази седмица като че ли има колики и го боли корема,ама то някой път комбинациите на храни са.Иначе ги хапва.Днес ще ходим на р.д на племенника ,а от известно време плаче непрекъснато Митко .Май ще ходим да му баят.

# 116
  • Велико Търново
Честито Мисс, сега като се замисля, болибон е права. Вики в началото преди да започне някое ново умение беше  кошмар. С ММ само чакахме какво ново ще започне, дано да е било това и при вас. А тази консултантка защо така черно гледа на нещата? 🤨

Неизвестна, и Вики така бърза когато ѝ кажа бързо , бързо 😅, много са смешни. Тя въпреки че е 9 кг, не всички обувки ѝ стават, даже в един магазин казаха че била с пухкави крачета 😅. Ние взехме обувки от CCC, не видях кой знае каква съществена разлика от другите които пробвахме.

ММ бълнува насън и си мисля, че и Вики ще го прави, веднъж започна да бръщолеви докато спи, а единият път се смя на глас 🤣.

Моята майка иска да вземе от тия "поводи" след като проходи и вчера ходихме да видим кой ще е най- добре. Пробвахме едно с парче , което минава през крачетата, а тя направо се отпусна да се люлее 😅.

# 117
Благодаря момичета.
Само, че Божидар се изправя и пълзи от 2-3месеца. "Ходи " за ръка от месец да кажем. А не спи откакто е роден.... Нямам надежда.... Никаква даже...
Ей сега пак.... 2:30 мин заспа и спа 1:15мин
Следващ интервал 2:50 едвам заспа и спа 25мин....
Според консултантката е прекалено чувствителен на умора и ще се приспиваме на 2:30ч.... И цяло лято вкъщи, тъй като в количката няма да спи.
А през 2:30ч няма как да излезнем. Все във тях има хранене, навън не се наемам са го храня защото вкъши е кошмар навън не знам... Ще пие витамин Д  и ще се учи да спи..
Парка през крив макарон.... Не че ще разбере, Аз да му мисля пак...

# 118
Ние успешно се добрахме до гръцкото море 😍 пътувахме над 7 часа и за такова пътуване не бяхме и мечтали. Ави проспа повече от половината път с две дълги дремки, а се успахме и тръгнахме в 7 сутринта чак. Докато беше будна игра и се радва на детските песнички, тук продължава да шастливее и да се усмихва на всеки срещнат 😃 от няколко дни е в страхотно настроение просто, дано продължи още поне седмица, пу-пу-пу!!!

# 119
Ангелова, ако е удобно да питам къде точно в Гърция сте? Във вила или на хотел и харесва ли ви? И ние искаме да ходим за няколко дни та се чудя още.

Общи условия

Активация на акаунт