Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 11)

• 18 643
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
  • Велико Търново
Преди да забременея сега сънувах на няколко пъти че съм бременна и АГ ми се кара, защото е много рано. Единствено не се сбъдна че ми се кара 😃😃.

Да не стане изведнъж  бум на бебета 😃.

Милото, ако пробваш да дадеш само бульона от шише, аз знам че когато са болни отказват храна, щом си пие млякото давай смело. Важното е да не се обезводни.

Бързо оздравяване!

# 211
Хах Plamingo, при нас няма шанс, дори и в съня ми бях супер учудена.

Гро, дано родя довечера Grinning

Минавам на въпроса, че се притесних мааааалко.
Мажа Божидар с Мустела и по лицето откакто се е родил, защото му бяха съухи бузките. Никакви проблеми не сме имали. Станаха си меки, всичко точно.
От няколко дни има точка (ще кача снимки), и отново сухо, а не съм спирала да го мажа. Мисля, че ще ни трябва нещо друго, защото не искам тази точка да стане по голям проблем. Изглежда леко мехурче, около нея е суха цялата бузка. Червено е, странно е. Появява се и изчезва, но днес цял ден не се махна. Дали е от слънцето?
Дали да сменя слънцезащитата, сега сме пак с Мустела. С какво да го мажа за  да мине.

Нищо не се вижда Disappointed
На живо е доста повече

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 22:24 от Miss AG

# 212
Гро, на мен ми помогна чая на лактеса за увеличаване на кърмата. Пила съм на хип, биопрограма, таблетки лактил и като че ли лактесата най ми помогна, но пиех по много чайове на ден, може да хапваш и повече ядки. И аз цедях, но мойте не сучеха.

Меджик, пробвай с крема за тяло на биодерма атодерм, ако го има при вас.

Мойте след мустелата получиха атопичната кожа, звучи като това което описваш. А и крема няма да навреди, не е лекарство, води се за суха кожа.

# 213
Орехче, под банския слагам обикновен памперс, само когато ще се мокри е с памперс за плуване. А те пропускат, били предназначени само за задържане на "твърда консистенция", аз не знаех, оставих я да спи с такъв и се събуди цялата мокра 🙄 понеже не я вкарваме в морето, в нейното басейнче днес я пуснах и по дупе.

# 214
Болибон, Яна когато е била 68 см е тежала 6,800кг, а Сами 7,200кг. Така че за ръста си, мисля че са добре килограмите Blush даже си я представям с гривнички, мойте никога не са имали такова нещо Joy

# 215
Да, пухкава е и има за щипане. Като в погледнеш ще кажеш, че е кой знае колко килограма.

# 216
М.Ангелова благодаря за уточнението , добре е да го знам
меджик не се вижда добре от снимката , но на нас ни помогма Залаин и P.O.L крем като бариера.Иначе бяха ни изписали кортикостероидем крем ,но реших да не бързам с него и не сгреших.

# 217
  • София
Мис, от мен глас за Адерма. Пробвай нещо доста хидпатиращо, изглежда сухо петно. Аз не харесвам Мустела иначе.

# 218
Кога пуснахте нова тема, кога я преполовихте!

И аз сънувах тия дни че съм бременна, ама раждах ли, не раждах ли ми се губи. Моето май е стимулирано подсъзнателно, защото мъжа ми иска второ дете, за да са с малка разлика. АГ-то и тя ме навива за същото. А аз не, че не искам второ, просто ми се струва рано, а и я гледам малката 99,9% от времето сама.

Последните няколко дни й сготвих зеленчукова яхния, червена леща, а вчера пълнена чушка с кайма. Харесва кисело мляко, първите 2пъти го изплю и се потресе, сега обаче много му се кефи.
И като ни види, че ядем почва да иска да яде и тя. Давам й малки парченца, така сама да си гризе ме е страх, след като се задави.

Magic, има светлина в тунела, ще започне да спи. Кожата ми изглежда суха, но нямам опит с такова нещо.

Няма да си утрои теглото и моето джудженце. Роди се 3500, сега може би е 8500, май месец беше 8300. Но тя яде малко - 4 пъти само.
Избиват й горните 2 зъба, долните са вече изникнали. Харесва й с четката да ги търкам, но го правя без паста. Трябва да взема някаква.

За алергичната реакция не ви ли предписаха нещо? И аз не мисля, че е от сладоледа.

# 219
  • Велико Търново
NI_ CI , мисля че винаги ще има периоди в които няма да сме готови. Хубавото на малката разлика е че все още не си излязъл от рутината на бебешкия режим, и най- хубавото е че ще растат заедно.
Около мен има баби , но те са на работа, а и аз предпочитам да съм сама. Майка дойде по Великден за една седмица, ами не е моето да има все някой покрай теб, то не си знаех работата, а като си тръгна така се беше разглезила Вики, че една седмица оправяхме режима за спане.

Днес за първи път дадох една бисквитка да я гризка сама, все ме е страх да не се задави, но вече трябва да се престрашавам.

Аз не знам колко добре мием зъбите, тя се кефи че и се чешат така венците и като види четката чак посяга към нея, а като спра да я мия и започва да реве 🤣.

Днес попарата беше малко импровизирана, нямах сирене, та сложих малко крема сирене 😃.

Днес ще вземам извара, трябва ли да гледам нещо специално или всяка става.

Вики се роди 2,450 , а сега е 9 кг 😃😃. Има доста за щипане, ама тя си ми е нисичка като майка си 😄.

# 220
Добро утро и от нас.
Орехче, сухо си е, не се вижда.
Може да е вятъра, при нас е топло но си духа.
И аз мислех Адерма, хем да имаме вкъщи.
Тя дали ще помогне за моите кафяви петна от слънцето. Мажа се от февруари с корейска слънцезащита. И пак имам петна, явно не е моя крем. Доста е неприятно. На горната устна имам, на челото, по бузите ми излизат пак луничките. Не използвам никакъв грим и хич не ми е приятно с тези петна.

NI_CI има надежда.
Снощи плана беше да държа Божко, колкото часове се наложи, седнала, права, легнала на челна стойка.... Само да направи 10-11 часа сън, за да завърти колелото. Не се наложи обаче.
Той стана в 23ч да яде мляко. И в 3 до 3:30 се приспивахме. Е в 5:30 се наспа и ни гледаше странно при опит заприспиване. Явно се наспива бързо и трябва по късно лягане. Довечера пак ще е така. Но ще гледам да легне в 21ч не в 20ч.
Искам второ детенце, подсъзнателно, но определено няма да е сега. Поне след 4-5 години, ако се навия да раждам след 35г. Понеже и в БГ трябва да го правим, малко е сложно.

Plamingo аз взех full fat извара, друго Не съм гледала.

# 221
За разликата в годините между децата май всяка е подходяща. Между първото и второто ми разликата е 4г и половина. Баткото е кротък. Можех да му я оставя да я гледа, а аз да свърша нещо на спокойствие. Той я забавляваше и ако стане нещо викаше. Играят си добре заедно засега и се бията. Не мога да разбера къде му е акъла на 3г да бие 8г при положение, че ако батко й я удари наистина ще я откаже от тези идеи. Между 2 и 3 разликата е 2г и 8м, пак могат да се оставят сами за малко в стаята вече, но е добре да се държат под надзор. Но каката когато реши е страшно самостоятелна, обаче като реши е по голямо бебе и от бебето. Много добре си играят заедно двечките, чак да не повярваш. Между 1 и 3 разликата е 7г. Мога спокойно да я поверя на баткото за да отида до магазина (срещу входа ни е) или да заведа каката на градина (тя пък е на 300м). Може да си я гушка и успокоява. Но интересите им ще са различни след време. Но пък двете момичета ще си растат заедно заради относително малката разлика. Баткото може да бъде оставен и да надзирава двете малките, но трябва да има и възрастен в апартамента. Всяка разлика си е специфична.

# 222
  • София
Аз давам извара на Олимпус.
Между моите деца разликата е 4г10м. В моите очи е идеална.

# 223
Мен най - много ме затруднява , когато се наложи да ходя някъде по работа или на лекар.Давам пример с днес : имах час за дерматолог в 10 и 30, но лекаря държеше да отида в 9ч, щял да ме вмъкне.Знае, че идвам с бебето и баща му , който закъснява с по 3 часа за работа , за да дойде с мен.
Еми не ме вмъкна и не можах да вляза , защото часовете вървяха със закъснение.Малката нервна , баща и нервен и накрая си тръгнахме.Наорягащо е  е , защото аз съм много точна ,не закъснявам , не обичам да се съобразяват с мен , а накрая ми се губи времето.Съответно ако имам и бебе и едно две годишно ще стане още по - сложно.
Докато бях бременна в повечето случаи сама ходих на консултации , съответно ако забременея ще трябва да ходя с детето.Не , че е невъзможно  , но е много ангажиращо.Случвало ми се е да ходя на ЖК в 12 часа вечерта , такива часове даваше следящия ми.
Мисля , че изварата на Димитър Маджаров беше без сол .

# 224
  • Велико Търново
Всяка разлика е хубава за себе си. Аз гледам да се успокоявам с това че ще растат заедно, все пак вече нямам и друг избор. Няма да е лесно, на мен и сега ми е трудно да ходя по лекари, та дали ще съм с 1 или с 3 , разлика не виждам. Ама ще видим като се роди 🙂.

Аз така и не намерих извара, в нашия магазин имаше само една, която беше на промоция и разбира се беше свършила.

Общи условия

Активация на акаунт