Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 11)

• 18 076
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Мис, какво е мнението на консултантката за Божко? Има ли тя някаква стратегия? Не оставам с убеждение, че се справя.

Милото, беше питала с какво да дохранваш на вечеря. Йони сега я замества, давам ѝ супичка и дохранвам с АМ. Иначе, когато не стига хапването, давам каквото има в хладилника: кисело мляко, котидж. Коричка хляб, понякога бисквитка за десерт; също и от нашата вечеря, ако сметна, че е подходяща.

Джой, последна да те поздравя за първата годинка на момичетата! Да са ти живи и здрави Heart

Пламинго, присъединявам се към мнението на останалите за страхотната единица, която си направила. Уникална е, никакъв дефект не виждам аз 🙂

За зодиите у нас сме два рака и една рибка - разбираме се чудесно 😄 Все още гладя дрехите: и нашите и на малката. Климатиците у нас не се спират. На последен етаж сме, не мога да държа на жега. Йони у дома щъка само по памперс.
Утре таткото е рожденик. Готвя му изненада още от март: събирам всички наши близки приятели у дома, включително и едно семейство от друг град. За малката нямам тревоги, тя обича да има повечко хора, които да ѝ обръщат внимание. Надявам се да си прекараме много добре.

# 691
  • Велико Търново
Мисс, явно съм се заблудила че сте взели климатик.

Вики има дни в които е спала 3 пъти през деня, такива които е спала 1, лягала е късно, лягала е рано, ами резултатът при нас е един и същи. В най- добрия случай се буди в 7, иначе между 5 и 30-6 часа сутринта..

Аз гладих са о първите пъти, просто не обичам да гладя.. нашите дрехи ги минавам набързо с вертикалната ютия и то не всички.

Вики днес на обяд спа 40 минути, събуди се с рев. На обяд почти нищо е беше яла, смених ѝ памперса и отидохме да яде. Да ама то ѝ се спеше и беше невъзможно, 40 минути стоя будна и рева, накрая дадох мляко и заспа. Тъкмо се събуди, днеска всичко е с главата надолу.

Весело изкарване, Кате!

# 692
И аз не гладя, само първите две седмици гладех. Попринцип сме със сушилня, нали пак минава на някаква топлинна обработка. Пък и да нямахме сушилня сигурно пак нямаше да гладя, много мразя.
Ние днес сме зле със дремките, на двамата им се разминават и е мнпго гадно.
Детската кухня май не се харесва... Поне основното, вчера Яна го изяде основното, но Сами не искаше, днес и двамата не го искаха, а и манджата беше с риба и намерих кост вътре. Ядоха пшеница с краве мляко накрая. Взела съм купони до понеделник, ще видя какво ще има другите дни и ще реша дали да продължавам да взимам. Първо не ми харесва, че не готвят с АМ, а с краве мляко, второ те за сега основното не го харесват. Супата пък хич, те дробено не ядат, като цяло хляб/сухар не искат въобще, супата си е доста рядка, пък и без нищо в нея, не мисля че е достатъчно за обяд. Отделно в едното буркане мляко с пшеница имаше 160 гр. А в другото 200гр, яено и грамаж не следят, колкото сложат толкова.

# 693
  • Велико Търново
Лизи, при нас грамажите на кухнята са различни за супите и основното, не мисля че ги слагат както им дойде.

Днес и Вики ми отказва храната, мисля че е от жегите.
Сега като се замисля кога излязоха пъпките, преди или след кухнята, да не би да не им понася млякото.

# 694
Ние сме на частна кухня. При нас грамажите са 200 гр/порция. Обаче от 1 юли вдигат цените. Ако вземаш ден за ден ще е 6лв,а ако за 20 дни  вземеш 20 купона е 110 лв. Аз не вземам десерти и следователно ще ми дават за тези пари 24 купона. Ами супер ми е . Не мисля какво да и готвя,понеже аз такова разнообразие не мога да и осигуря☺

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 18:23 от Милото

# 695
Да, пламинго и аз забелязах, че грамажа на супата, основното и десерта е различен. Но нали взимам по две и като им сложих млякото с пшеница по техните купи и го измерих, в едната имаше 160 гр, а в другата 200.  Аз меря всичко на ел. Везна защото записвам колко изяждат.

Пъпките са от преди кухнята.
Днес дремките са им само две по 30 мин, защото бяхме на вън, пожелайте ми да не изперкам, супер криви са

# 696
  • Велико Търново
Разбрах какво имаш предвид, Лизи. Аз не меря вече, ама ми направи впечатление че в началото бяха по- малки порциите (основното нямаше и 160 грама) от сега. На скоро качиха в интернет кое колко грамажа е, и ми се струва че някой ще е казал нещо.

Виктория и тя днес е ужасна, едвам си изяде обяда и сега вечерята. То не беше рев, блъскане и удряне...

От вчера съм решила да бъда над нещата, и да се ядосвам по- малко, определено се чувствам много по- добре психически. Ще видя до кога ще действа това 😃.

# 697
Пламинго аз затова ако яде по - малко от 150гр манджа на обяд и давам или плодово пюре или мляко , да знам , че после ще спи спокойно.Не искам да се учи на дохранване ,но започвам да приемам идеята, че детето ми няма да обича манджи .
Ради , тук почти никой не глади 😀😀😀
Меджик , а питала ли съм те в коя посока(изток,запад....)спи Божидар, по - точно главата му накъде е ?Малко суеверие, но знам , че не е хубаво да са на север.
От 10 и 15 спокойно може да издържи до 14 часа буден , да спи час и да си легне в 20.Като дори първите дни да спи по- малко сам ще започне да удължава дрямката като усети , че има нужда.Казвам го без да го познавам, разбира се  той си е твое дете и ти най- добре го познаваш,  но той вече е на почти година, съвсем нормално е да държи по 4 часа сутрин буден, а вечер повече.Пробвай за 3 дни едно и също.Ние продължаваме с една дрямка.Днес стана около 8.Заспа в 13:00 до 14:15часа .В 19 часа майка ми(понеже се наложи да гледа малко) ми каза "на детето много му се спи, търка очи" .Като се върнах мъжа ми я занимаваше с нещо и вече беше и минало.Сложих я в 20 часа за нощен сън.Разбира се в кошарата не стана , оставих я да заспи до мен и я преместих.Споделям ти моя опит, защото съвсем ди скоро и тя спеше така до към 10 малко, после малко до 15 часа и за няколко дена започна все по - късно сутрин да заспива , докато започна да издържа будна до обяд.В общи линии мисля , ще детето ти преминава към една дрямка и изобщо всичко ще се нареди съвсем скоро.И понеже ти отдавна споделяш , че не спи се замислих дали би направила връзка между държанието му  , когато премина от 3 на 2 дремки и държанието му сега?

# 698
При нас дремките пак са 2, но така се случва, че сме навън в количката,  а тя лесно заспива в нея. Днес стана в 9 сутринта и заспа в 11:30. Онзи ден пак се събуди 9, доста изненадата останах, защото става обикновено 7-7:30, рядко към 8.
Но явно е минала през някаква криза, регресия, защото от около седмица пак е старото ми бебе. Заиграва се сама, заспива нощем лесно и понякога сама. Интервали не следя, горе долу гледам колко време е будна, но не записвам
Като беше по-малка си заспиваше в 19 часа и ставаше в 6 сутринта, без нощно хранене.

# 699
Ужас, липите цъфнаха. Поне мога спокойно да си пия противоалетгични този път.

# 700
Болибон и аз съм на противоалергични Joy няма спасение!

Меджик, Аз друго се сетих... Божко може ли да яде заспал? Мойте ги храня от много малки докато спят и са свикнали, предполагам че не всички деца са така.
Примерно Яна снощи е заспала в 20:00ч, а Сами в 21:00 ( нали през деня им се разминаха дремките и за това така стана), снощи в 23:30 ги храних с АМ. Забождам шишето и те го изпиват без дори да отворят очи, не чакам да ревнат, щото единия ще ревне в 23:00 другия в 2:00 и аз пак няма да спя, а и ще се разсънят и трябва да приспивам. За това ги храня преди да са се събудили даже, та 23:30 дадох АМ  и после в 8:00 по същия начин... В 8:50 се събудиха и двамата. Няма ли вариант и Божко така да яде... Така ще пропуснеш разсънването и реването, че е гладен.

# 701
Не Лизи няма шанс. Той вече реве яко като го чуя и е станал на решетките на кошарата.
Снощи не беше толкова зле два пъти е ставал. Продължавам така. Но пак стана в 6:30. Явно ще си е от раннобудните.

Аз имам питане. Купих юфка и съм прочела с яйца и масло, а то било яйца и мляко. Има 12% прясно мляко... Чудя се да му я давам ли. Обикновено не задавам такива въпроси и си действам ама прясно мляко не искам да давам още. Вярно, че няма да го пие, ноо...
Киселото също му го спирам за известно време, може и то да е виновника за събужданията предната вечер. Много пръцкаше от него следобяд.

Той заспа в 20:15 на секундата в която го оставих в кошарата. Стана направо в 1:30 и после в 4:30 (това събуждане искам да махна, обикновено на него будува), оставих го на леглото при нас и докато отида до тоалетна е заспал. Баси кефа Grinning

# 702
Като започне вимаги да заспива сам ще ти е по лесно със сигурност.
Аз мойте съм ги научила да ядат заспали иначе и те щяха да се будят през ноща. Просто не виждам как ще издържат по 12 часа без храна. Друг е въпросът, че те се хранят 4 часа и ако не ядат 12 часа, това значи да са с 4 хранения само. Педиатърката ми каза да не махам хранене, защото са слабички.

# 703
  • Варна
Да, и аз давам нощно, защото яде през 4 часа и така правя 5 хранения на денонощие. Снощи и аз си постоях от 5 до 5:30, но поне заспа после 😀

# 704
  • Бургас / Славейков
Кате весело да си изкарате.
Ние днес станахме в 6 иначе снощи заспа в 21и то много трудно.Смятам май тия дни да оставя ММ в хола да спи.Като е при нас все се буди Митко.Едвам отлепих сутринта.Кухнята основно исупа са е малките 190гр.бурканчета ,а десерт в по голям.Но е така , защото сме в малката група от 10м.до 1г.В по -голямата има само 1по малко бурканче.и две големи.Снощи ММ даде череши може би от тях не спа добре поду му се корема.Май и от кис.мляко му се подува .Наблюдавам го непрекъснато от коя храна дали се чувства добре.
Лизи огромни комари ,направо ужас при вас дано скоро им минат пъпките.Аз преди р.д на Митко подготвям на каката ще става на 18.Подаръка съм го оставила да го правят дано е готов на време ,че жената която го изработва е с малко дете ,което е болно.Сега се чудя за тортата каква да е.Ще празнуват в квартирата на двора където са сега ,тъй като работят вече.Май ще организирам нещо с приятелките и ,че сега ми идва далече и с Митко нямам много време.

Общи условия

Активация на акаунт