Сняг навън не ще да завали, а ЮЛЧЕТО годината преполови!

• 8 833
  • 301
  •   1
Отговори
# 30
Не успяваме да се включим че с това хбаво време от сутринта като излязохме,се прибрахе 18 ч.
Обикаляхме и магазините де.Купихме на бебо седалка.
Ще ви пусна утре снимчици да я видите.Избрах я с борд отпред че ми е много малък и за по-сигурно.Иначе я изпробвахме вече.Не се повлиява от гърбиците,дупките и т.н.Не мърда хич.

Благодаря на всички за отговорите за седалките и козметиката  Hug
За урината ни казаха днес че трябва да не са минали повече от 45мин докато я пуснем за изследване.Нашите изследвания са ОК.
Сложиха ни третата ваксина Пентаксим.Тежим 7.350 и сме  дребни 67см   Joy

А това за 2-рото  Naughty не и в близките 5-6 години.

Къпим се всеки ден.Мажем,масажът много ни се харесва.Аз рядко гладя понеже свекито редовно го прави вместо мен.  Peace
Отиваме пак в леглото  newsm46

# 31
Честито на вчерашните, както и на днешните половин-годинки! Нека бъдат здрави и усмихнати дечица!
И аз да се отчета от вчерашната консултация-изследванията ни са Ок Whistling, но се притеснявам, че Венци почти не е наддал Cry само 130 гр. и нито едим сантиметър не е порастнал Sad Сега е 8,400кг и 76 см. Върви нисичък Sad
Аз го пера с Ариел и съм доволна. Слагам и бебешки ароматизатор или Ленор-за аромато-терапия Grinning
От вчера вече "водим социален живот" и се храним "на ресторант"-хи, хи, хи - така ни определи колежката ми, т.е. вече ходим на млечна кухня. На мъника не му хареса много менюто, но ще трябва да свиква, защото ще го пускам рано на ясла и ядат на млечна кухня яденета. На моята кума детето 4 месеца не можа да привикне с буламачите и беше голям ад-добре, че е безработна, че всеки ден си го вземаше на обяд. Аз няма да имам това време:(. Има и хубава страна, имам много майчета и сега ще се запознаем с още повече бебета Wink
Аз подадох вчера същите документи за новото майчинство. декрарации приложение 2 и 7 + копие от акта за раждане. Заварено положение са всички, вслючително и тези, които влизат в болничен, 45 дни преди раждане от 2006г.
Аз също слагам Венци в проходилка за не повече от 20 мин. на ден. Но това му достава страхотно удоволствие. По този начин може да бута навсякъде Laughing
Днес ще си дам почивка от тоя пусти слугинаж. Няма да бутна нищичко. Аман вече-всеки ден едно и също, имам чувството, че затъпявам Sad Че и времето не е много хубаво, но се надявам до обяд да се оправи. Отивам да си направя кафенце kaffeetrmker_2 и ще се поровя из форумчето, че мъника току що заспа. Сега е времето на мама Heart Eyes

# 32
  • Варна
Добро утро Heart Eyes,днес май сме най ранобудни Wink
Лелеееееееее колко месечинки днес #Crazy #Crazy #Crazy
Честита половин годинка на:
 baloniПавел на pipi,Влади на tydy,Самуил на IVAIA,Ема на valche,Цвети на pigi,Самуил на biboshka,Ели на prascho,Стамен на embo,Тарек на Elip baloni

mgizdova,ние папкаме доста eat,сутрин като стане задължително си хапва към 230мл.после различно.с пюрето наобяд пак му давам мляко да замези.всъщност съм заместила храненето в 17ч със каша в която пак има 150мл.мляко.
didi81,ние зеленчуковото пюре го ядем към 11.30,той така си реши.плодово както вече казах не иска,но аз не съм му купувала,защото имаме плодове домашни и е грехота да не му ги давам. Confused,но ще му звзема сега някакви.вчера взех едно на Ганчев сини сливи само да го видя,и има захар вътре Close.
Какви плодови пюрето купувате newsm78 newsm78 newsm78
И без захар ли са???
Къпем малкия  всяка вечер към 20ч,яде и заспива.а докога той си решава Whistling
заинтригувахте ме с този прах ще вземадругия път такъв.сега пера с Теобебе.
Betta,съгласна съм с теб Peace
Рени,Честита придобивка smile3525 със здраве да си я ползвате

Аз докато публикувам.......
Eti31,да не би да не са го измерили както трябва мъника newsm78.
ние ходим на две консултации и на двете сме с различни размери.и за дължина и за килограми.че исках да кажа ,някой път не им опъват краченцата както трябва и така се получава все е дно са си същите  bouquet

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 09:28 от jorjito

# 33
Здравейте,
влизам да почерпя за нашата месечинка Misc Baby Bottle newsm38 beer3 Tada
Тези дни и ние ще ходим на консултация. Последния път не им работеше кантара, че ще видим този път Joy
Аз си купих от тази каша с Елда и кайсии на Беби, но не сме я пробвали още.

# 34
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Честито на месечинките Павел на pipi,Влади на tydy,Самуил на IVAIA,Ема на valche,Цвети на pigi,Самуил на biboshka,Ели на prascho,Стамен на embo,Тарек на Elip  ! Да са здравички и послушни душичките! Честито на патерици и на празнувалите вчера!
За лепенките за коли- мисля, че малко трябва да се коригират - думата ИНВАЛИД не е уместна!
Jorjito, благодаря за рецептата за крустичките. Пюретата на Sunval, Semper, Gerber, Nestle Alete, Hipp /част от тях/, са без захар.
Blagovesta, Didi fiesta, добре дошли! Диди, ти не се ли включи при нас през декември?
Sunnycat, радвам се, че има още някой в нашата отчета от Велико Търново!
Betta, благодаря за полезната информация!
Didi 81, не бих могла да ти дам компетентен отговор за пюретата. Аз самата искам да попитам какво количество долу горе трябва да хапва бебка от пюрето /първа храна/, около седмица след въвеждането й?
Рени, честита седалка на Галко!
Ети 31, според мен ръст 76 си е мног добре!
Този прах за пране Sano Maxima, има ли разновидности? Както и омекотителя? Аз в нашия град в големите супермаркети не съм виждала такъв, но ще пратя мъжо да потърси...
Тук и днес ще е слънчево! Приятен ден на всички - ние се стягаме за разходка!

# 35
ЧЕСТИТО НА ДНЕШНИТЕ МЕСЕЧИНКИ!
Да са живи и здрави и много засмяни!
Здравейте,момичета!Съжалявам,че не съм се включвала скоро,но се случи нещо ужасно и нямах възможност да пиша!
В понеделник трябва да ходим да взимат кръв и урина на Анджи и искам да ви попитам вие как се справихте?В смисъл как занесохте урината?В колектор или нещо друго?Ще съм благодарна,ако споделите,защото аз и понятие си нямам как да взема урина.Може да сте го обсъждали вече и за това,ако някои има желание нека ми пише на ЛС.Много ще съм ви благодарна!По-късно пак ще се включа!Чао и лек ден от нас! Hug

# 36
Добро утро и от мен!
Абе много пишете бе дами #Crazyне мога да смогна да ви изчета.Новата темичка е супер.
Бих искала и аз да кача нйкоя и друга снимка,ще ми кажете ли паролката?
За пюретата:от плодовите ядем всичките и българските на ганчев и вносните на хип,обаче от зеленчуците ядем само на ам-ам.Марти не иска нито на хип нито на нестле.От другата седмица ще трябва да давам и месни и направо не знам.Дано поне  1 му харесаче много капризно на мама грахчето newsm78
Вие защо правите тези изследвания?Нашата педиатърка не ни е казвала че трябва CryДали е забравила?

# 37
Оказа се че Цвети има възпаление на бъбреците и задържа урина в легенчето на единия много съм притеснена сега и правим изследвания какъв антибиотик да и даваме. Специалистката каза също че трябва да давам вода и чай от липа и че трябва до 1 годишна възраст Цвети да пишка в гърне.

# 38
Добро утро, юлкииииии! Laughing
Да почерпя първо по случай нашата цяла половин годинка:  cheerssmile3510
Честито и на останалите, празнуващи днес. На тази дата нали сме най-много ura newsm59  costumed034
Ей, досега съм чела старата тема...
Пингвина, като видях снимката ти на морето, и аз подскочих, едва не избих тавана Laughing Страхотно, и аз искам във Варна да живея. Нашия тати е в командировка днес там, поръчала съм му да помирише и да ни донесе море насам Laughing.
Я да ви изтреща един прасчовски въпрос: Да сте виждали яйца от свободни кокошки в Била?
Чудя се като дойде момента за яйцата, откъде ще взимам читави яйца.
До после...Hug

# 39
Опс, сгрешила съм - 8.400 кг и 67 см, а ни 76 Sad
Забравих да кажа на новите майчета добре дошли smile3525

# 40
 smile3501 за новата темичка!!!Честито на днешните месечинковци....ехе,вече сте големи!!! lalalala
  sunnycat: Преди да се омъжа и аз живеех в Хиподрума, а сега ходя често там с мъника и се разхождаме при ритуалната зала,може и да сме се засичали на обиколките 1stroller. Не се сещам някой да дава апартамент под наем в околността, но ако разбера , непременно ще ти пиша. newsm10
          love001  love001  love001  love001  love001  love001  love001  love001

# 41
Eti31: Тъкмо се чудех, кое му е ниското на твоя Венци. newsm78
                             love001  love001

# 42
  • София
Честито на месечинките днес Павел на pipi,Влади на tydy, Самуил на IVAIA, Ема на valche, Цвети на pigi, Самуил на biboshka, Ели на prascho, Стамен на embo, Тарек на Elip Да са здрави и мнооого щастливи! newsm67

При нас захранването върви мноооого бавно. Започнахме преди точно 1 месец и Яна е опитвала само морков и ябълка. Първо започнах доста смело с половин пюре (по съвет на педиатър) - милата се побърка от колики (болки, рев...) Уплаших се и на следващият ден дадох само 2 лъжички; след това изчаках 1 седмица за кашата (пак така, с по мъничко); след това още 1 седмица за зеленчуковото пюре. И така до НГодина, когато се разболя,  бяхме стигнали до следното меню: освен млякото в 9, 18 и 21 (ориентировъчно), в 10.30- сок от ябълка, в 12 пюре от моркови, 15 бананова каша с 1/2 ябълково пюре. А когато детенцето е болно, лекарката ни посъветва да не се въвежда нова храна. Днес вече е здравичка ( Praynig) и опита синя слива (само две лъжички) С тези темпове, незнам кога ще дойде ред на месото... а да не говорим за жълтък и попара    Animal Snail  Animal Snail  Animal Snail

При вас как реагираха бебчетата на новите храни? Имаха ли колики и така бавно ли въвеждате всяка нова храна? Какъв интервал спазвате м/у новите храни и по колко? Аз знам, че при всяко детенце е индивидуално, но все пак ми се иска да знам как се случват обобщено нещата.

Поздрави и много приятен ден   bouquet

# 43
  • някъде
Честити месечинковци!!! Да сте здрави и послушни дечица!!! Hug Hug Hug
Ети, споко, не се шашкай толкова  Hug- ще порасне детенце, пък и може тези да не са го измерили правилно! Peace А за грамовете- той беше болничък, нали имаше разстройство и повръщаше, така че затова не е наддал много! Peace
Прасчо, ние си нямаме Била и не мога да ти помогна! ooooh!
st.g, всичко ще се оправи  Praynig, недей да се притесняваш! Hug  bouquet
Isito_LCH, на 6 месеца се взема кръв да се види хемоглобина, а за пишкането и аз не знам! Thinking
Ренка, честита придобивка! Hug Със здраве да си я ползва Галко! Hug
Жоржи, аз купувам на Ганчев- и плодови и зеленчукови! Затварям едното око и ги взимам Joy, толкова деца ги хапват, айде сега няма да ги отглеждаме в епруветка тези деца! Пък и току що видях че съм дала на Алекс прословутия глутен! И то трети ден вече  Crazy , а аз днес го виждам! Взех му картоф, ябълка и морков и не съм прочела отзад , а то се оказа че има и домат и краве и слънч.масло и овесени ядки и глутен, ама ще видим! Thinking
pepi111, аз не замествам хранене и не въвеждам една храна цяла седмица, а два-три дни! Първият път давам около 1/3 пюре от 190 мл, а следващите пъти по половин бурканче! Rolling Eyes
bibii, дано всичко вече е наред и лошото е зад гърба ти! Hug
foquita, и на мен ми се струва че Алекс има колики, но не знам дали от пюретата или от сока, който му давах 4 дни! Скъсва се да пръцка и затова мисля, че пак се появиха тези колики! Thinking Интервал между новите храни не спазвам- давам примерно морков 3-4 дни, след това тиква 3-4 дни, после ябълка и накрая ги мешам както ми падне!

# 44
Диди, не ти трябва Била, ако има откъде истински яйца. Мъжът ми има алергия към яйца от бройлери, а от домашни- не. Опасявам се и Ели да няма такава алергия. Ама в София домашни яйца...
Искам да питам започващите със захранването- мисля че и Диди беше задала същия въпрос- пюрето преди или след кърмене го давате? Все ми се струва, че след, но нещо ми убягва...
А за сокове... не давам. Защо изобщо да давам сок, като може стърган плод. За стъргане ползвам стъклено ренде- досега 2 пъти дадох 2-3 лъжички ябълково- хареса го.

Общи условия

Активация на акаунт